Montako asteiseksi paistatte kinkun?
Te, jotka aiotte paistaa kinkun, kuinka kuumaksi kypsennätte?
Kommentit (19)
Jos jää oikein meheväksi ja lihasnesteet sisälle niin on kyllä ekalla kerralla lämpimänä hyvää, mutta myöhemmin äklöä kun lihaan on hyytelöitynyt se lihasneste.
Liika kuivuuskaan ei ole hyvä juttu. Menettänyt myös makua jos niin käy.
78 astetta ja paistopussin sisällä, uunin paistovahti kinkun kylkeen, asettelee halutun lämpötilan uunin näyttöön ja tekniikka hoitaa lopun. On onnistunut 100% joka kerta.
En ole kinkkuja enää vuosiin paistanut, mutta kun paistoin, niin aika kuivaksi vedin. Sellanen leikatessa kuutioiksi hajoava on täydellinen, sellaiseen totuin lapsuuden jouluina isoäidin luona. Ylikypäsää saa siis olla, niin maistuu kylmänäkin.
Vierailija kirjoitti:
En ole kinkkuja enää vuosiin paistanut, mutta kun paistoin, niin aika kuivaksi vedin. Sellanen leikatessa kuutioiksi hajoava on täydellinen, sellaiseen totuin lapsuuden jouluina isoäidin luona. Ylikypäsää saa siis olla, niin maistuu kylmänäkin.
Ylikypsää suunnittelin minäkin. Onko 85 astetta jo liikaa?
Aina se johonkin 85 asteeseen menee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole kinkkuja enää vuosiin paistanut, mutta kun paistoin, niin aika kuivaksi vedin. Sellanen leikatessa kuutioiksi hajoava on täydellinen, sellaiseen totuin lapsuuden jouluina isoäidin luona. Ylikypäsää saa siis olla, niin maistuu kylmänäkin.
Ylikypsää suunnittelin minäkin. Onko 85 astetta jo liikaa?
Sanoisin että 85 on aikalailla hyvä, jos ylikypsästä tykkää.
95, eli niin pitkälle kun mittari riittää. Kinkun täytyy olla mureaa, niin että siitä saa vaikka haarukalla paloja 😊
Ylikypsäksi, tykkään siitä mureudesta.
En minä voi niin suloista eläintä enää syödä. Syön porkkanoita vaan.
Tässä on hyvä paisto-ohje. Minulle uusi tuttavuus.
Kinkku on paistettava niin, että se seisoo suorassa kulmssa pöytään nähden, ja se on 90 astetta.
Inhoan kuivaa, ylikypsää kinkkua ja yleensä aina vain sellaista on tarjolla joulubuffeteissa yms.
En yksin asuvana periaatteessa kinkkua tarvitsisi, kun en tee mitään jouluruokaa, mutta haluan edes omassa kotonani saada hyvää, mehukasta ja rasvaista kinkkua. Teen parin kilon pikkukinkun ja otan sen uunista siinä kohtaa, kun mittari näyttää 70 tai vähän yli. Se kypsyy uunin jälkeen vielä muutaman asteen, joten on lopullisesti kypsyttyään sellainen passeli n.73 astetta.
Krematioriopaisto näyttää olevan palstalla suosikki. Eipä siinä, jokainen paistaa oman kinkkunsa niin ylikypsäksi kuin haluaa.
Vierailija kirjoitti:
95, eli niin pitkälle kun mittari riittää. Kinkun täytyy olla mureaa, niin että siitä saa vaikka haarukalla paloja 😊
Tarvitsee monta lasillista viiniä, että menee alas noin kuivana.
Vierailija kirjoitti:
Jos jää oikein meheväksi ja lihasnesteet sisälle niin on kyllä ekalla kerralla lämpimänä hyvää, mutta myöhemmin äklöä kun lihaan on hyytelöitynyt se lihasneste.
Liika kuivuuskaan ei ole hyvä juttu. Menettänyt myös makua jos niin käy.
Juu. Vastaa kysymykseen. Montako astetta?
Mehevä kinkku on 75 astetta tai vähän alle. Mielellään uunnista ulos vähän ennen haluttua lämpötilaa kun sisälämpö siitä vielä asteen tai pari nousee.
Nuo 85 asteen kinkut on sitten jo selvästi ylikypsän puolella. Semmoista kuivaa ja leikatessa mureneva. "pulled kinkku"
Ehkä se on tällä kertaa n. 80astetta. Kuitenkin niin että nesteet valahtaa uunipellille.