Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Montako asteiseksi paistatte kinkun?

Vierailija
08.12.2025 |

Te, jotka aiotte paistaa kinkun, kuinka kuumaksi kypsennätte? 

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä se on tällä kertaa n. 80astetta. Kuitenkin niin että nesteet valahtaa uunipellille.

Vierailija
2/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos jää oikein meheväksi ja lihasnesteet sisälle niin on kyllä ekalla kerralla lämpimänä hyvää, mutta myöhemmin äklöä kun lihaan on hyytelöitynyt se lihasneste.

Liika kuivuuskaan ei ole hyvä juttu. Menettänyt myös makua jos niin käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

78 astetta ja paistopussin sisällä, uunin paistovahti kinkun kylkeen, asettelee halutun lämpötilan uunin näyttöön ja tekniikka hoitaa lopun. On onnistunut 100% joka kerta.

Vierailija
4/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole kinkkuja enää vuosiin paistanut, mutta kun paistoin, niin aika kuivaksi vedin. Sellanen leikatessa kuutioiksi hajoava on täydellinen, sellaiseen totuin lapsuuden jouluina isoäidin luona. Ylikypäsää saa siis olla, niin maistuu kylmänäkin.

Vierailija
5/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En ole kinkkuja enää vuosiin paistanut, mutta kun paistoin, niin aika kuivaksi vedin. Sellanen leikatessa kuutioiksi hajoava on täydellinen, sellaiseen totuin lapsuuden jouluina isoäidin luona. Ylikypäsää saa siis olla, niin maistuu kylmänäkin.

Ylikypsää suunnittelin minäkin. Onko 85 astetta jo liikaa?

Vierailija
6/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina se johonkin 85 asteeseen menee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En ole kinkkuja enää vuosiin paistanut, mutta kun paistoin, niin aika kuivaksi vedin. Sellanen leikatessa kuutioiksi hajoava on täydellinen, sellaiseen totuin lapsuuden jouluina isoäidin luona. Ylikypäsää saa siis olla, niin maistuu kylmänäkin.

Ylikypsää suunnittelin minäkin. Onko 85 astetta jo liikaa?

Sanoisin että 85 on aikalailla hyvä, jos ylikypsästä tykkää.

Vierailija
8/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

95, eli niin pitkälle kun mittari riittää. Kinkun täytyy olla mureaa, niin että siitä saa vaikka haarukalla paloja 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ylikypsäksi, tykkään siitä mureudesta.

Vierailija
10/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

En minä voi niin suloista eläintä enää syödä. Syön porkkanoita vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä on hyvä paisto-ohje. Minulle uusi tuttavuus.

https://snellman.fi/fi/kinkun-paisto/

Vierailija
12/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä sun äidinkieli on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

153,5C

Vierailija
14/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kinkku on paistettava niin, että se seisoo suorassa kulmssa pöytään nähden, ja se on 90 astetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Inhoan kuivaa, ylikypsää kinkkua ja yleensä aina vain sellaista on tarjolla joulubuffeteissa yms. 

En yksin asuvana periaatteessa kinkkua tarvitsisi, kun en tee mitään jouluruokaa, mutta haluan edes omassa kotonani saada hyvää, mehukasta ja rasvaista kinkkua. Teen parin kilon pikkukinkun ja otan sen uunista siinä kohtaa, kun mittari näyttää 70 tai vähän yli. Se kypsyy uunin jälkeen vielä muutaman asteen, joten on lopullisesti kypsyttyään sellainen passeli n.73 astetta.

Vierailija
16/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Krematioriopaisto näyttää olevan palstalla suosikki. Eipä siinä, jokainen paistaa oman kinkkunsa niin ylikypsäksi kuin haluaa.

Vierailija
17/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

95, eli niin pitkälle kun mittari riittää. Kinkun täytyy olla mureaa, niin että siitä saa vaikka haarukalla paloja 😊

Tarvitsee monta lasillista viiniä, että menee alas noin kuivana. 

Vierailija
18/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos jää oikein meheväksi ja lihasnesteet sisälle niin on kyllä ekalla kerralla lämpimänä hyvää, mutta myöhemmin äklöä kun lihaan on hyytelöitynyt se lihasneste.

Liika kuivuuskaan ei ole hyvä juttu. Menettänyt myös makua jos niin käy.

 

Juu. Vastaa kysymykseen. Montako astetta?

 

Vierailija
19/19 |
08.12.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mehevä kinkku on 75 astetta tai vähän alle. Mielellään uunnista ulos vähän ennen haluttua lämpötilaa kun sisälämpö siitä vielä asteen tai pari nousee.

Nuo 85 asteen kinkut on sitten jo selvästi ylikypsän puolella. Semmoista kuivaa ja leikatessa mureneva. "pulled kinkku"

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä kuusi