Onko muita, jotka laittaa puuroon voisilmän marjojen tilalle?
Marjat syön sitten marjoina, en tykkää puurosta marjojen kera, paitsi vispipuurosta. Voinokare on kuulunut koko elämäni puuron päälle, ja laitan puuroon myös suolaa, enkä sokeria. Muita yhtä "outoja"?
Kommentit (14)
Tietenkin voita laitan. Ja vähän maitoa.
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuron laitan kunnon silmän rypsiöljyä.
Mitä se siellä tekee??
Kaurapuuro veteen tehtynä, suolaa sopivasti ja vielä iso nokare aitoa voita. Mustikoita joka aamu kourallinen puuron jälkeen. Kyllä puuron pitää olla suolainen.
Voita mäkin laitan ja joskus nälkäsenä aamuna sekotan raaan kanamunan kuuman puuron joukkoon. Marjat ja hedelmät kokonaisna, mehuna tai kiisselinä. Riisipuuron kanssa syön kiisseleitä. (en kanelia ja sokeria)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuron laitan kunnon silmän rypsiöljyä.
Mitä se siellä tekee??
Maistuu hyvälle ja on terveellinen
Kaura- ja ruispuuroon voisilmä, manna- ja riisipuuroon kanelia ja sokeria.
Mä laitan nykyisin neitsytoliiviöljyä. Ennen laitoin voita. Kolesterolin takia. :(
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaurapuuron laitan kunnon silmän rypsiöljyä.
Mitä se siellä tekee??
Maistuu hyvälle ja on terveellinen
Ei maistu, eikä ole terveellinen.
Pikku lapsille suositellaan tätä, jos ovat hoikkia. Saavat energiaa ja painoa. Aikuisella tuo on vaan lähinnä todella outoa. Rypsiöljyt ei ole kummosen makusia ja se on öljyä... on se terveellisempää kuin voi? Vai nykyään sitäkään.
Jos öljyä tykkäät läträtä, kun löydä suuhusi sopiva oliiviöljy. Siitä olisi aikuisellekin iloa ja hyötyä. Nitäkin on satoja, ellei tuhansia, että onnea etsintään. :)
Vierailija kirjoitti:
Mä laitan nykyisin neitsytoliiviöljyä. Ennen laitoin voita. Kolesterolin takia. :(
Onko eroa luvuissa? Mä nimittäin ensin uhosin, että voisilmäni syön, enkä mitään kevyt rasvaa. No, suostuin testaamaan. Olin vuoden ilman voita, enkä korvannut öljyllä - ei pointtia. Kolesteroli arvot eivät muuttuneet miksikään. Mä vähensin pannukahvin juontiakin latkimisesta kolmeen kertaan viikossa. Ei vaikutusta.
Joten palasin takaisin voin käyttäjäksi puurossa. Kahvia juon harvoin ja hartaasti. Ei muuttunut luvutkaan. Lääkäri selitti jotain perintötekijöistä, että ne tuntuu vaikuttavan monella kolesteroliin eniten. Mä siis olen lähes kasvisyöjäkin, vain kalaa kolmesti viikossa. Ei siis punaista lihaa, muita maitotuotteita, eikä kanamunia.
Laitan kaurapuuroon silmäni. Puolukat pilluun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mä laitan nykyisin neitsytoliiviöljyä. Ennen laitoin voita. Kolesterolin takia. :(
Onko eroa luvuissa? Mä nimittäin ensin uhosin, että voisilmäni syön, enkä mitään kevyt rasvaa. No, suostuin testaamaan. Olin vuoden ilman voita, enkä korvannut öljyllä - ei pointtia. Kolesteroli arvot eivät muuttuneet miksikään. Mä vähensin pannukahvin juontiakin latkimisesta kolmeen kertaan viikossa. Ei vaikutusta.
Joten palasin takaisin voin käyttäjäksi puurossa. Kahvia juon harvoin ja hartaasti. Ei muuttunut luvutkaan. Lääkäri selitti jotain perintötekijöistä, että ne tuntuu vaikuttavan monella kolesteroliin eniten. Mä siis olen lähes kasvisyöjäkin, vain kalaa kolmesti viikossa. Ei siis punaista lihaa, muita maitotuotteita, eikä kanamunia.
Isoisäni eli 101-vuotiaaksi, voita ja suolaa käytti runsaasti aina. Kyllä geenit ratkaisevat. Tosin hän oli myös täysin raitis ja teki raskasta fyysistä työtä vanhuusvuosiinsa asti.
Kaurapuuron laitan kunnon silmän rypsiöljyä.