Miksi lehtien reseptit ovat niin epäterveellisiä?
Naistenlehdet ja kauppojen asiakaslehdet (Pirkka, Yhteishyvä) sisältävät perinteisesti reseptejä. Tykkään itse aina kokeilla uutta, joten näitä tulee testailtua paljonkin. Olen pannut merkille, että nykyään resepteissä käytetään ihan sikapaljon rasvaa ja sokeria. Arkiruoan kastikkeisiin lotrataan kermaa ja melkein mihin tahansa ruokaan upotetaan parmesaania. Leivonnaisia en ole ymmärtänyt enää pitkään aikaan, kun perusmuffinssin päällekin pitää saada jokin överi tuorejuustokuorrute. Marenkeja käytetään surutta kaikkialla. Lähestulkoon kaikki kahvilaleivonnaisetkin ovat liian makeita omaan makuuni.
Onko joku kiinnittänyt huomiota samaan? Ja syödäänkö teillä tätä sokerirasvamössöä joka päivä?
Kommentit (11)
Somessa myös. Instassa näkee paljon reseptejä, joissa käytetään ranskankermaa, fetaa ja just tuota parmesaania.
Vierailija kirjoitti:
Somessa myös. Instassa näkee paljon reseptejä, joissa käytetään ranskankermaa, fetaa ja just tuota parmesaania.
Yhyy yhyy yhyy 😭
Mihin tarvitset reseptejä? Kait osaat ne terveelliset proteiini pommi papusi kypsentää muutenkin.
Sä voit muunnella niitä vähentämällä rasvaa ja sokeria.
Reseptit voi vaihdella aina hieman. Kai on haluttu että ruoka maistuu ja voi ynnä muut kyllä tukevoittavat ruokaa. Itsekin kiinnitän huomiota kaloreihin aika paljon.
Perusnormaali resepti: lätkäise vuokaan 3 kiloa läskiä ja peitä 10 kilolla juustoa.
Ristiriitaista että puhutaan siitä että pitäisi syödä terveellisesti ja sitten reseptiikka on tällaista.
Kukaan ei muuten vastaa ap:n kysymykseen siitä, että käytetäänkö teillä surutta rasvaa ja sokeria. Miten on? Itse katson kyllä mitä laitan. Max 1 kermapurkki viikossa ruokiin. Kahviloissa en edes käy, viikonloppuisin leivon kotona itse.
Aloitus on taas sellainen "tekemällä tehty ongelma", koska pitää saada valittaa ja "päteä".
Ap, surprise for you, sinä voit ihan ITSE vaikuttaa reseptiin ja ruoan koostumukseen, makuun ja aineksiin/ainesmääriin.
Kohtuus kaikessa on oma ohjenuorani, se sallii myös kerman ja voin käytön ja eräisiin ruokiin ja leipomuksiin ne vain kuuluvat, mutta ei niitä joka päivä syödä.
Eikä ne rasvattomat/sokerittomat syötävätkään ole oikotie onneen ja auvoon ja maku niiden kanssa kärsii lähes aina.
Kaikkea, kohtuudella.
Tee itse mieleiset reseptit, niin me muutkin tehdään.