Saakelin S-ketju ja sen lihavalikoimat!!
Tänään taas meni hermo täysin kun ei kulmakunnan isoimmassa ruokakaupassa (S-ketju) sitten löytynyt oikein mitään marinoimatonta kokolihaa. Vieraita tulossa ja olisin halunnut grillata lihaa omalla marinadireseptillä. Eikä tää ole eka kerta kun kaikki liha, vaalea tai punainen, lilluu tiskeillä kaikenmaailman liejuissa, mitään ei ole tarjolla naturellina. Kysyinkin, että mitä tarkoitusta varten te myytte noita marinaadejanne (joita on puoli hyllyä) kun ettehän te myy mitään mihin sitä vois käyttää? Täti vaan nikotteli.
Kommentit (25)
Suomalaiset kuluttajat ovat niin nössöjä, että meille myydään sellaista skeidaa paketissa, mikä ei muualla kelpaisi. Ainoa keino on vain vaatia, vaatia, vaatia maustamatonta lihaa. Olen huomannut, että nyt esim. marinoimattoman broilerin tarjonta on parantunut, MUTTA hinta on se sama kuin marinoitujen... Siirryn luomukaupan asiakkaaksi heti, kun jonnekin järkevälle etäisyydelle sellainen tulee.
Huomannut, että ei edes samoja tuotteita ole varmuudella, jos joskus löytää jotain maustamatonta lihaa niin seuraavilla viikoilla ei olekaan sit enää.
jos marinoimattoman hinta on sama kuin marinoidun, niin silloinhan ilman muuta kannattaa ostaa sitä marinoimatonta! Lihaa koko rahalla eikä tarvitse maksaa marinadista.
ostin tänään sisäfile pötkön, eikä siinä ole mitään marinaadeja.
olisin vaan halunnut entrecote pihvit valmiiksi leikattuna, mutta maistuuhan tuo toinenkin.
eikö teillä myydä sellaista? pakattuja lihoja marinaadissa en ostaisi.
ja myymälävastaava vastasi, että myyvät niitä ketsuppimarinadisotkuja sen takia, että asiakkaat haluavat. Jotenkin vaikea uskoa. Keneltä tahansa tutulta kun olen asiasta kysynyt, ovat kertoneet että ostavat lihan mieluummin naturellina.
Ainoa valmismarinadi joka on mun mielestä oikeasti hyvä, on Lidlin lammaspihveissä.
Heh, jos marinoimattoman hinta on sama kuin marinoidun, niin silloinhan ilman muuta kannattaa ostaa sitä marinoimatonta! Lihaa koko rahalla eikä tarvitse maksaa marinadista.
meilläpäin ainakin marinoitu on aina halvempaa =(
mutta omalla paikkakunnallani on selvä ero K- ja S-ketjujen valikoimissa, ja se näkyy esim lihan suhteen. K-ketjun cittarit ja supermarketit on yltäkylläisiä liha- ja kalatiskiensä suhteen, S-ketjuissa (ja Prismoissa) valikoima on suppeampi. Sama näkyy myös juusto-, hedelmä- ja leikkelevalikoimissa, ja muutenkin. Jos haluaa jotain ekstraa tai suomalaisesta bulkista eroavaa, niin menee tietysti K-kauppaan. Tai Stockalle.
koska sinne voidaan sotkea sisään mitä vaan.
Itse äänestän lompakolla, ostan vain marinoimattomia. Jos se ei riitä niin miten muuten voi vaikuttaa?
kuin naturelli! Siis ihan reilusti halvempaa :(. Harmittaa, sillä minulla ei kyllä ole varaa laittaa semmoisia summia kiinni lihoihin, joten joutuu ostamaan sitä marinadiskeidaa..
lähes vierekkäin sijaitsevien CM:n ja Prisman valikoimissa asia menee ihan päinvastoin. Prismassa on paremmat liha-, juusto- ja tuoretiskit.
mutta omalla paikkakunnallani on selvä ero K- ja S-ketjujen valikoimissa, ja se näkyy esim lihan suhteen. K-ketjun cittarit ja supermarketit on yltäkylläisiä liha- ja kalatiskiensä suhteen, S-ketjuissa (ja Prismoissa) valikoima on suppeampi. Sama näkyy myös juusto-, hedelmä- ja leikkelevalikoimissa, ja muutenkin. Jos haluaa jotain ekstraa tai suomalaisesta bulkista eroavaa, niin menee tietysti K-kauppaan. Tai Stockalle.
Prismassa on samaa tavaraa hyllyssä monen merkkisenä mutta todelliset vaihtoehdot ja valikoima puuttuvat.
Juuri juustoissa, lihoissa ja leivissä näkyy valikoiman suppeus.
Pieni huvittava yksityiskohta on että Prismassa on tavallisia vahnätortilloja 3-4 "erilaista" eli isona ja pienenä, Rainbowta ja Santa Mariaa sekä sitten luomuna. Mutta ei sitten laisinkaan maustettuja kuten Cittarissa. Cittarissa on maustettuja sekä Santa Marian että Pirkan versioina.
Meidän Prismassa ei myöskään marinoimattomasta broilerista meinaa millään löytyä suolatonta versiota. Minuuttipihviä ja ohuttleikettä on tarjolla usealta valmistajalta taas mutta ei ihan perus rintafilettä ilman suolaa. Kuulun oman Prismani asiakaspaneeliin ja antanut valikoiman suppeudesta monesti palautetta, kuitenkaan mitään ei tapahdu.
S-ryhmässä on tietysti hankalampaa saada läpi valikoimamuutoksia koska s-ryhmä on ketjuvetoinen. Kaikki S-ryhmän liikeet ovat alueellisen osuuskaupan näpeissä. K-ryhmässä sen sijaan jokainen liike on kauppiasvetoinen eli kauppias omistaa liikkeensä ja hänellä on enemmän liikkumavaraa ja päätäntävaltaa liikkeensä valikoimasta.
ABC-ketjua! Se on kuin suoraan jostain Orwellin kirjasta. Oy Huoltoasema Ab. Joka s***tanan paikassa se helkkarin oranssit/punaiset/keltaiset lamput, samat kankaat tuoleissa, sama konsepti: ekana aina se riisipiirakka munavoilla ja sitten persikkawiineri ja tiskin päässä Hesburger ja listalta wienin- tai metsästäjän leike. Siis oikeesti, AARRGGHHH, missä on yksilölliosyys???
Mekin ollaan kyllästytty ABC:n valikoimaan. Tänä kesänä tehtiin lomareissulla niin, että siellä käytiin vain vessassa. Tein ennen tienpäälle lähtöä (niin päivinä kun oli pitkä matka tiedossa) omat eväät mukaan ja pysähdyttiin taukopaikoilla. Ei ajettu ihan pääteitä pitkin niin kivoja kohtia levähtää löytyi ihan mukavasti. Suosittelen lämpimästi. Lasten mielestä nuo "eväsretket" olivat hauskoja.
Meillä on sekä S-Marketissa että Prismassa tosi hyvin tarjolla marinoimatonta lihaa sekä pakattuna että tiskissä (tiski vain Prismassa).
Erityisesti olen tykännyt siitä, että Rainbowlla on aika edullista marinoimatonta broileria. Joo, tuo valmis mieto suolaus on tylsä, varsinkin jos on vauva talossa, mutta itse usein marinoin sen lihan ja otan valmiin suolauksen huomioon vaikka soijan määrässä.
Nautaa saa meillä paistina ja fileenä, sekä kotimaisena että brassina vacuumpakattuna edullisesti, tiskistä kalliimmin. En itseasiassa ole kauhean usein edes törmännyt marinoituun nautaan, ehkä koska se on niin täydellinen no, no, että en ostaisi sitä edes hätätilanteessa.
Tässä on vierekkäin Citymarket ja Prisma ja käyn vähän molemmissa aina tarpeen mukaan (Prismassa parempi valikoima esim. urheiluvaatteita ja vaikka kuravaatteita jos lapsille jotain tarvitsee ja Cittarissa taas Alko ja esim. Aleksi 13.) Mun mielestä molemmista yleensä löytää hyvin marinoimatonta lihaa ja esim. jauhemaksaa ja muuta nykyään vähän "harvinaisempaa" jota aina välillä ostan. En ole vuosiin ostanut valmiiksi marinoitua ja aina olen lihaa saanut.
löytyy kunnon lihatiski. S-marketeissa onkin kaikki liha valmiiksi suojakaasuun pakattua marinadimössöä. Mä käyn aina K-marketeissa,niistä saa jauhelihaakin ihan kelmuun pakatuissa rasioissa,eikä mitään suojakaasumömmöä.
Marinadiliha on muuten siksi halvempaa,koska siinä tulee tuotteelle painoa marinadista,maustamattomassa lihassa on vain lihaa,joka tietysti on kalliimpaa kuin jos puolet paketin painosta on marinadia. Eli ei ole käytännössä yhtään halvempaa ostaa maustettua lihaa.
löytyy kunnon lihatiski. S-marketeissa onkin kaikki liha valmiiksi suojakaasuun pakattua marinadimössöä. Mä käyn aina K-marketeissa,niistä saa jauhelihaakin ihan kelmuun pakatuissa rasioissa,eikä mitään suojakaasumömmöä. Marinadiliha on muuten siksi halvempaa,koska siinä tulee tuotteelle painoa marinadista,maustamattomassa lihassa on vain lihaa,joka tietysti on kalliimpaa kuin jos puolet paketin painosta on marinadia. Eli ei ole käytännössä yhtään halvempaa ostaa maustettua lihaa.
Että sekä Citymarketeissa että K Supermarketeissa on tuota paikanpäällä jauhettua jauhelihaa joka on kyllä hyvää, ihan erilaista kuin suojakaasuun pakattu. Sitä ostan aina jos satun kauppaan siten, että just sinä päivänä teen jauhelihasta ruoan, koska se ei säily kovin hyvin.
Kuinka moni muuten tietää, että ylivoimaisesti suurin osa kaupan jauhelihasta on jauhettu kertaalleen pakastetusta lihasta? Eli sitä ei pitäisi raakana pakastaa uudestaan. Tuota ei tosin missään tietenkään kerrota. Usein raakana pakastettu jauheliha menee tosi vetiseski ja se johtuu just tästä. Snellmannin "kunnon jauheliha" on ainakin lupausten mukaan jauhettu pakastamattomasta lihasta. Se lupaus ei tosin saa minua ostamaan sitä :)
myyvät niitä ketsuppimarinadisotkuja sen takia, että asiakkaat haluavat. Jotenkin vaikea uskoa. Keneltä tahansa tutulta kun olen asiasta kysynyt, ovat kertoneet että ostavat lihan mieluummin naturellina.
kassalla, niin kyllä porukoilla näyttää olevan niitä marinadisotkuja kärryissään.
Kuinka moni muuten tietää, että ylivoimaisesti suurin osa kaupan jauhelihasta on jauhettu kertaalleen pakastetusta lihasta? Eli sitä ei pitäisi raakana pakastaa uudestaan. Tuota ei tosin missään tietenkään kerrota.
että mitkään lehdet ei tee tuosta isoa juttua. Että myydään muka-tuoretta lihaa, joka on saattanut seisoa teurastamon pakkasvarastoissa kuusikin kuukautta. Sitä ei tosiaan missään kerrota.
Ja niin kaupunkilegendalta kuin tuo kuulostaakin, niin se ei sitä ole, vaan totista totta.
Eli sovi, että tilaa sinulle esim. puolikkaan sonnia valmiiksi paloiteltuna, kun seuraavan kerran menee teurastamoon autokuormallinen. Saat noutaa tilalta muutaman laatikollisen lihaa, joka on takuuvarmasti tuoretta ja vailla marinadia. Kilohinta on aika lailla korkeampi kuin mitä kaupasta ostaisit, mutta ainakin tiedät, mitä saat. HIntaa nostaa eläinlääkärikulut sillä "omaan käyttöön" tulevan liha tarkastusmaksu ja paloittelu pitää kustantaa erikseen.
siis ihan pakkaamattomana lötytyy marinoimatonta kunnon lihaa laidasta laitaan (fileitä, kyljyksiä, ribsejä jne.). Tiedän kyllä, että kaikkialla muualla näin ei ole, mutta s-ryhmän kaupoissakin on siis isoja eroja.