Älkää hyvät ihmiset jättäkö tippiä ravintolassa
Kommentit (148)
Jätän ja takseissa. Jättäkää takseill33, että saamme nauttia halvoista takseissa
Ravintola-alan palkat on jossain lama-aikojen tasolla. Todellakin jätän jos palvelu on hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Ravintola-alan palkat on jossain lama-aikojen tasolla. Todellakin jätän jos palvelu on hyvää.
Millä tavalla heidän huono palkkauksensa on sinun vikasi? Tai se, että tarjoilija on valinnut matalapalkkaisen työn? Luuletko, että asiat muuttuvat tippaamalla?
Ihan ensiksi "tippien" puolustajille. Suomessa me asiakkaat maksamme ylimääräiset tipit ravintolan hinnoissa. Tipit kuuluu maksaa yrityksen työntekijöilleen palkkabonuksina, ei asiakkaan tippinä. Itse en koskaan olen maksanut ylimääräistä summaa yritykselle suomessa, enkä myöskään ulkomailla, kuin poikkeustapauksissa. Koko kulttuuri on tullut osin Yhdysvalloista ja siihen en pidä mennä mukaan.
Hahaa, just jätin tippiä mut vaan pari egee XD
Robotit korvaa nuokin ihan kohta.
Vai alkaako joku taas lässyttää että koska en itse tiedä mistään mitään, ja olen täysin kyvytön ottamaan asioista selvää, haluan, että saan asiantuntevaa palvelua, neuvoja ja hymyä tilatessani sen pizzan.
Ollaan jätetty hyvästä palvelusta ja vakioravintoloihin tippejä jo parkimmentä vuotta. Ihan peruskäytäntö laadukkaissa Helsingin ravintoloissa.
Minä jätän aina hyvästä palvelusta tippiä, yleensä vitosen. Mutta aina aspalle, en yritykselle.
Vierailija kirjoitti:
Ravintola-alan palkat on jossain lama-aikojen tasolla. Todellakin jätän jos palvelu on hyvää.
Sitä varten on TES. Ei ole kaupoissakaan palkat kaksiset mutta jätätkö kassalle tippiä?
Vierailija kirjoitti:
Ollaan jätetty hyvästä palvelusta ja vakioravintoloihin tippejä jo parkimmentä vuotta. Ihan peruskäytäntö laadukkaissa Helsingin ravintoloissa.
Ei ole
Vierailija kirjoitti:
Minä jätän aina hyvästä palvelusta tippiä, yleensä vitosen. Mutta aina aspalle, en yritykselle.
Tästälähtien et jätä
Vierailija kirjoitti:
Ravintola-alan palkat on jossain lama-aikojen tasolla. Todellakin jätän jos palvelu on hyvää.
Jätä vaan. Se on sinun päänsärky.
Vierailija kirjoitti:
Ravintola-alan palkat on jossain lama-aikojen tasolla. Todellakin jätän jos palvelu on hyvää.
Johtuisikohan siitä että ollaan lamassa?
Mitä enemmän ihmiset tippaa, sitä huonompaa palkkaa työnantaja voi maksaa.
Minusta on parempi että se palkka tulee sieltä työnantajalta eikä asiakkaan hyvästä tahdosta.
Tuo tapa jos tulee Suomeen niin sitten ravintoloitsijat voivat ihan rauhassa alentaa tarjoilijoiden peruspalkkaa koska oletus on että aina tulee asiakkaalta myös tippiä.
Vierailija kirjoitti:
Mitä enemmän ihmiset tippaa, sitä huonompaa palkkaa työnantaja voi maksaa.
Minusta on parempi että se palkka tulee sieltä työnantajalta eikä asiakkaan hyvästä tahdosta.
Tämä. Amerikassa tarjoilijoille käytännössä ei makseta palkkaa vaan tarjoilijat elää niillä tipeillä. Suomessa onneksi vielä palveluammateissa on palkat, ei pilata sitä tippaamalla!
Jos on 200 euron lasku, voin jättää 5 % tai 10 tai 20 € rahana lautasen alle. En tee aina, mutta hyvää tarjoilijaa, ruokaa ja paikkaa on ollut kiva kiittää. Yhdessä helsinkiläisessä pienessä ravintolassa tämän muistivat, ja palvelu oli seuraavalla kerralla taas priimaa hyvästä pöytäpaikasta lähtien.
Olen noin 60-vuotias suomalainen, ja koko ravintolassakäynti-ikäni ajan on Suomessa ollut olemassa tippauskäytäntö. Ihmettelen, jos jotkut ajattelevat sen olevan tänne Amerikasta lähiaikoina tunkeutunut, tarjoilijoita kunnioittamaton riistoa ja alipalkkaisuutta tukeva menettely. Hyvällä mielellä olen tipannut, ja kivasti se on vastaanotettu.
Juu en. Älä huoli.