Kuulemma makkaraan kuuluu kamara ja jauhot tai ryynit
Näin siis asiantuntijoiden mukaan, sellaisten jotka jotain makkaroista tai niiden teosta tietävät.
http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/makkara.html
Kommentit (8)
Keski-Euroopassa ei kai sitten osata tehdä makkaraa ;)?
tuskin on olemassa jotain yhtä ainutta oikeaa alkuperäistä makkaraa, joka tulisi olla samanlaista joka puolella maailmaa!?
mun mummoni teki ryynimakkaraa luonnonsuoleen, joka nyt oikeaa lihaa ei juuri nähnyt - vaan lihalientä. Ja makkaraksi kutsun myös sitä ihanaa Barcelonan kauppahallissa syömääni herkkua, samoin kuin hk:n sinistä notskitulella.
tärkeintä lienee, se että tietää ja ymmärtää mitä kaupassa valitsee ja suuhunsa laittaa. Että osaa tehdä valintoja itse, eikä kulje kenenkään talutusnuorassa.
paitsi Suomessa. Ehkä Suomessa pula-aikoina kaikkea jatkettu viljalla, ja se tapa jäänyt.
paitsi Suomessa. Ehkä Suomessa pula-aikoina kaikkea jatkettu viljalla, ja se tapa jäänyt.
jota lisätään liahpullataikinaan parantaa sen koostumusta ja imee itseensä kosteutta, jolloin pullat pysyvät paremmin koossa paistettaessa sekä myös mehevämpinä.
paitsi Suomessa. Ehkä Suomessa pula-aikoina kaikkea jatkettu viljalla, ja se tapa jäänyt.
jota lisätään liahpullataikinaan parantaa sen koostumusta ja imee itseensä kosteutta, jolloin pullat pysyvät paremmin koossa paistettaessa sekä myös mehevämpinä.
Noin sitä saatetaan ihmisille perustella. Toki kuivuneen leivän jämät halvempia kuin liha.
paitsi Suomessa. Ehkä Suomessa pula-aikoina kaikkea jatkettu viljalla, ja se tapa jäänyt.
jota lisätään liahpullataikinaan parantaa sen koostumusta ja imee itseensä kosteutta, jolloin pullat pysyvät paremmin koossa paistettaessa sekä myös mehevämpinä.Noin sitä saatetaan ihmisille perustella. Toki kuivuneen leivän jämät halvempia kuin liha.
silloin jauhelihan pitää olla ehdottomasti sika-nautaa, jotta niistä tulee hyviä.
Tosin tämä taitaa olla kaikille selviö.
Keski-Euroopassa ei kai sitten osata tehdä makkaraa ;)?