Miten peset sitruunan?
Reseptissä käsketään lisätä ruokaa pestyn sitruunan kuori.
Pesetkö tiskiaineella ja harjalla? Pelkällä kuumalla vedellä?
Kommentit (10)
Kannattaa ostaa luomu sitruunoita, jos käyttää sitruunan kuorta. Itse pesen kuoren juuresharjalla.
Juuresharja ja lämmin vesi on riittänyt.
Minä käytän leipomuksiinkin muutaman tipan ReaLemonia tai siitä keltaisesta muovipullosta. Omaan makuuni ReaLemon on parempaa, lähikaupassa vaan sitä ei ole myytävänä enkä muista isoissa kaupoissa käydessä sitä ostaa. Suolaisiin ruokiin käytän sitruunapippuria. Tavalliset sitruunat unohtuvat ja huononevat vain jääkaapissa, kun niitä muuten tarvitsen vain harvoin.
Juuresharja, astianpesuainetta ja kuumaa vettä. Ostan luomusitruunoita aina jos mahdollista.
Elintarvikkeita, joita syödään, ei kannata koskaan pestä astianpesuaineella. Pelkkä vesi ja mekaaninen puhdistus esimerkiksi juuresharjalla riittävät kyllä.
Vierailija kirjoitti:
Elintarvikkeita, joita syödään, ei kannata koskaan pestä astianpesuaineella. Pelkkä vesi ja mekaaninen puhdistus esimerkiksi juuresharjalla riittävät kyllä.
Miksikäs sitten mm. Briteissä ja Ausseissa tiskiainevedessä pestyt astiat jätetään huuhtomatta ja nostetaan vaahtoineen päivineen kuivumaan, siis myös juomalasit ja kupit? Sinun teoriasi mukaan nuo kansankunnat olisivat jo aikapäiviä sitten kupsahtaneet nurin. Moni Fairylla elintarvikkeita pesevä kumminkin huuhtelee ne ainakin täällä Suomessa.
Pyöräytän p illussa