Jauhenlihan paisto (kana) ja rypsiöljyn määrä
Laitoin sanan "jauhenliha" tuohon vain siksi, että tämä luettaisiin. Eli kysymys koskee jauhelihoja.
Olen tottunut paistamaan naudan jauhelihaa, 17%, ilman rypsiöljyä, ja myös 10% naudan jauhelihaakin vaikka moni on varmaan sitä mieltä, että 10% on liian rasvatonta tuollaiseen. Punaista lihaa ei saisi syödä turhan paljon, joten olen harkinnut kanan jauhelihaa, se on aika halpaakin.
Mitenhän paljon teflonpannulle kannattaisi laittaa rypsiöljyä kanan jauhelihan paistoon?
Ja tuleekohan tavallisella jauhelihalle tarkoitetulla jauhelihamausteella ok myös kanan jauhelihasta, vai onko se kana liian erilaista verrattuna nautaan tai sikanautaan, että tavallinen jauhelihamauste sopisi?
Kommentit (10)
Älä käytä teflonia vaan valurautaa tai hiiliterästä kunnon paistotulokseen. Rasvaksi sopii kirkastettu voi tai esim. silava.
Kanan jauheliha ei ole täysin rasvaton. 4% rasva riittää paistamiseen sellaisenaan ilman lisärasvaa.
Maustaminen selviää kokeilemalla. Itse käytän yrttipippureita.
Mausta ruoka mausteilla, joista itse pidät.
Minä maustan kanan valko- ja mustapippurilla, paprikalla, kurkumalla ja suolalla.
Lisään kommenttiin 6 vielä valkosipulijauhe.
Kiitos vastauksista.
Lähden siitä, että paistan ilman rasvaa, ja jos ei riitä, kokeilen rypsiöljyä vaikka 5 ml. Mausteeksi alkuun normaali jauhelihamauste jota käytän naudallekin, koska pidän siitä mausta, ja jos ei ole hyvää, niin keksin jotain muuta.
- AP
Ei tarvi rasvaa kun lämpö on sopiva. Ideahan on haihduttaa vesi pois siitä niin tulee rapeaa.
Kai muistit pestä ensin sen jauheNlihan
Ei tarvitse rypsiöljyä, sillä perustuotteessa riittävästi rasvaa teflonpannulle.