Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jauhenlihan paisto (kana) ja rypsiöljyn määrä

Vierailija
01.05.2024 |

Laitoin sanan "jauhenliha" tuohon vain siksi, että tämä luettaisiin. Eli kysymys koskee jauhelihoja.

Olen tottunut paistamaan naudan jauhelihaa, 17%, ilman rypsiöljyä, ja myös 10% naudan jauhelihaakin vaikka moni on varmaan sitä mieltä, että 10% on liian rasvatonta tuollaiseen. Punaista lihaa ei saisi syödä turhan paljon, joten olen harkinnut kanan jauhelihaa, se on aika halpaakin.



Mitenhän paljon teflonpannulle kannattaisi laittaa rypsiöljyä kanan jauhelihan paistoon?



Ja tuleekohan tavallisella jauhelihalle tarkoitetulla jauhelihamausteella ok myös kanan jauhelihasta, vai onko se kana liian erilaista verrattuna nautaan tai sikanautaan, että tavallinen jauhelihamauste sopisi?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse rypsiöljyä, sillä perustuotteessa riittävästi rasvaa teflonpannulle.

Vierailija
2/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä käytä teflonia vaan valurautaa tai hiiliterästä kunnon paistotulokseen. Rasvaksi sopii kirkastettu voi tai esim. silava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kanan jauheliha ei ole täysin rasvaton. 4% rasva riittää paistamiseen sellaisenaan ilman lisärasvaa.

Vierailija
4/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maustaminen selviää kokeilemalla. Itse käytän yrttipippureita.

Vierailija
5/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laittaisin 25 g voita.

Vierailija
6/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausta ruoka mausteilla, joista itse pidät. 

Minä maustan kanan valko- ja mustapippurilla, paprikalla, kurkumalla ja suolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisään kommenttiin 6 vielä valkosipulijauhe.

Vierailija
8/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista.

Lähden siitä, että paistan ilman rasvaa, ja jos ei riitä, kokeilen rypsiöljyä vaikka 5 ml. Mausteeksi alkuun normaali jauhelihamauste jota käytän naudallekin, koska pidän siitä mausta, ja jos ei ole hyvää, niin keksin jotain muuta.

- AP

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvi rasvaa kun lämpö on sopiva. Ideahan on haihduttaa vesi pois siitä niin tulee rapeaa.

Vierailija
10/10 |
01.05.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai muistit pestä ensin sen jauheNlihan