Miten pakasteseitifileistä saisi paistettua herkullisia?
Olen paistanut ne oliiviöljyn ja voin sekotuksessa ja maustanut suolalla ja pippurilla. Mikä kastike olisi helppo ja hyvänmakuinen niiden kanssa? Mitä muita mausteita kannattaisi käyttää niiden kanssa?
Kommentit (24)
Itse pidän sulatejuusto + tomaattipyree -kastiikkeesta. Itse sei ei minusta ole erityisen herkullista, mutta tässä kastikkeessa tarjoiltuna maistuu.
Heitä roskiin ja kokkaile tuoretta.
Vierailija kirjoitti:
Minun reseptini: suolaa, kolmen pippurin sekoitusta , kuivattua tilliä ja vuokaan. Kun sulaa ja alkaa kypsyä, laitan kasvisrasvakermaa. Saa vähän ruskistua pinnasta, ei liikaa. Tuolleen tykkään.
Kasvisrasvakermaa, älä nyt tosissas tällaista kerro.
Kananmunakastike toimii mielestäni kaiken kalan kanssa. Siis valkokastike, johon runsaasti keitettyä kananmunaa silputtuna ja mielellään vielä tilliä tai ruohosipulia.
Kala uunivuokaan, vuorataan juustoraasteella ja paistetaan kypsäksi.
Ei seitistä ole mahdollista saada herkullista, vaikka sille tekisi mitä.
Oliiviöljy ei sovi paistamiseen, maku pilaantuu.
itse pasitan sein näin:
sulatetaan ja irrotetaan seifileet toisistaan (niillä annospaloilla ei tietenkään irrotella mitään, mutta sulata nekin). Kuumenna pannulla voita tai auringonkukkaöljyä ja pane kalafileet kuumaan rasvaan. Paista muutama minuutti kummaltakin puoleta niin että pinta ruskistuu. Mausta mustapippurilla, suolalla ja tuoreella tillisilpulla.
tämä ei tarvite kastiketta.jos välttämättä haluat kastiketta, niin kananmunalla maustettu bechamelkastike toimii. Samoin toimii kylmä kermaviilikastike (kermaviiliä, vähän suolaa ja sitruunamehua, esim kuivaksi puristettua kurkkuraastetta tai chilikastiketta sekoitetaan ja annetaaan maustua hetken.). Chatsiki on myös hyvää tässä, jos valkosipuli ei haittaa.
Kala uunivuokaan ripottele kalojen pinnalle suolaa ja tilliä. Kaada vuokaan pippurikermaa ja kaiken päälle juustoraastetta. Paista uunissa kypsäksi niin että juustokin hiukan ruskistuu.
Kuorrutan seitifileet kananmunassa kostutettuna hyvin maustetulla korppujauheella ja paistan sitten öljyssä. Kalamaustettakin on, jos muuta ei keksi maustamiseksi.
Pilko pieniksi ja sekoita kermaiseen currykastikkeeseen.
Paneroitu seiti on minusta hyvää. Mausta ensin seitifileet suolalla ja pippurilla. Pyörittele fileet vehnäjauhossa. kasta sitten kevyesti vatkattuun kananmunaan ja lopuksi pyörittele korppujauhoissa. Paista rypsiöljyn ja voin seoksessa n. 3 min per puoli. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin, kuskuksen, salastin tai lohkoperunoiden kanssa. Annoksen kylkeen vielä höyrytettyjä vihanneksia tai vaikka pannuporkkanoita. Kastikkeita en yleensä tee erikseen, mutta perinteinen kermaviili-tilli-sitruunamehutilkka-valkosipuli toimii ihan kivasti.
No tälleen vaikka:
-sulata ja kuivaa fileet
-sekoita korppujauhosta ja suolasta (maun mukaan voi laittaa myös valkopippuria tms) paneerausjauhe
-laita toiseen astiaan vehnäjauhoa
-vatkaa astiassa muutama kananmuna paneerausta varten
-file kananmunaan -> pyörittele vehnäjauhossa -> uita kananmunassa -> uita paneerausjauheessa -> paista pannulla
Seuraksi perunoita ja perinteinen kananmunakastike on tuohon oikein herkullinen. Voit myös toki tehdä kermaviilistä, tuoreesta tillista, sitruunamehusta ja pippurista makoisan kermaviikikastikkeen.
Mä laitan tomaattia uunivuuan pohjalle sitten seitiä paloina päälle kermaa ja juustorastetta, hyvää ompi!
Minun reseptini: suolaa, kolmen pippurin sekoitusta , kuivattua tilliä ja vuokaan. Kun sulaa ja alkaa kypsyä, laitan kasvisrasvakermaa. Saa vähän ruskistua pinnasta, ei liikaa. Tuolleen tykkään.