Suurin osa suomalaisista on jo ylipainoisia.
Kuinka kauan tällä linjalla aiotaan jatkaa tekemättä mitään?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000010269978.html
"Lihavuus on Suomessa edelleen lisääntynyt. Keski-ikäisillä painoindeksi 30 ylittyy kolmasosalla. Ylipainoisia painoindeksi yli 25 on suurin osa suomalaisista.
Maailman väestöjen, suomalaistenkin, lihomisen syynä on epäterveellisten elintarvikkeiden jatkuvasti lisääntynyt markkinointi ja myynti. Lihavuutta ei saada vähenemään, ellei lainsäädännön avulla ryhdytä hillitsemään sokerijuomien, makeisten, sipsien, pikaruokien ynnä muun sellaisen kulutusta."
Kommentit (152)
Vierailija kirjoitti:
Mut mut mut kun rasvainen liha on niin hyvää.
Eivät luonnolliset ruoka-ainekset ole haitallisia sopivasti annosteltuina ja kulutukseen suhteuttuna.
Prosessoitu ja käsitelty sonta taas on pelkästään haitallista.
Nyt on menossa tämä sairas "koska minä haluan-kulttuuri", jossa kaiken sonnan puputtamisesta on tehty muoti-ilmiö.
Otetaan tää positiivisesti. Lapset ovat tarpeeksi kypsiä päättämään mitä syövät, haluavatko liikkua tai opiskella. Jos joku vähän lihoo, ei se niin vakavaa ole, meillä on turvaverkot.
Jokaikinen elintarvike on epäterveellinen jos sitä syö liikaa. Lainsäädäntö tai verotus ei vaan pysty vaikuttamaan siihen mitä ihminen suuhunsa laittaa kun tarpeeksi kovasti jotain haluaa. Muutoksen täytyy lähteä yksilön omasta ymmärryksestä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mut mut mut kun rasvainen liha on niin hyvää.
Ihan ensiksi kun saatais edes maataloustuet pois lihalta ja maidolta ja kuluttajahinnat todellisia tuotantokustannuksia vastaavaksi niin sekin vaikuttaisi kummasti.
Kaupathan vetää itselleen leijonaosan jokaisesta myydystä maitolitrasta, ei se tuottaja siitä saa kuin pari senttiä. Joku roti siis näihin kaupan myyntihintoihin eikä enää yhtään enempää taakkaa tai heikennyksiä tuottajille tai kohta ei ole enää niitä lehmiä mistä lypsää.
Vierailija kirjoitti:
Otetaan tää positiivisesti. Lapset ovat tarpeeksi kypsiä päättämään mitä syövät, haluavatko liikkua tai opiskella. Jos joku vähän lihoo, ei se niin vakavaa ole, meillä on turvaverkot.
Häh?
Syökää ihmiset mitä haluatte mielin määrin, kerran tässä eletään, nauttikaa elämästä! Huominen ei ole luvattu.
Ap tekee parhaansa: jankuttaa ehtimiseen!
Hyvä kun on ylipainoisten ylivoima niin ei meitä pysty mikään vähemmistö jyräämään vaikka ne kuinka koittaisivat kuinka haukkua nimittelemällä. 🤣
Kuka tahansa voi lihoo ellei ole geneettisesti hoikka. Muiden, suurimman osan pitäisi tehdä jumalattomasti töitä sen eteen ettei liho ja loppuelämä punnita syömiset mitoissaan pysyäkseen. Onko tämä lyhyt elämä ihan sen arvoista jotta kannattaa rääkätä itseään. Ei ole hoitajia liian pitkään eläville ja onko se pitkä elämä sieltä loppupäästä enää elämisenarvoista toisten armoilla.
Raskasta työtä tekevätkin lihovat ellei keski-iän jälkeen vähennä annoksia ja ketä oikeestaan kiinnostaa niin minimaalisia annoksia syödä hyvää ruokaa luopuen kokonaan herkuttelusta ja viikonlopun nautiskelu alkoholista pysyäkseen kuosissaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mut mut mut kun rasvainen liha on niin hyvää.
Eivät luonnolliset ruoka-ainekset ole haitallisia sopivasti annosteltuina ja kulutukseen suhteuttuna.
Prosessoitu ja käsitelty sonta taas on pelkästään haitallista.
Nyt on menossa tämä sairas "koska minä haluan-kulttuuri", jossa kaiken sonnan puputtamisesta on tehty muoti-ilmiö.
Asiasta mitään tietämättömän ihmisen tunnistaa kyllä välittömästi siitä, kun hän demonisoi "prosessoitua" ja "käsiteltyä" ruokaa.
Kai ymmärrät, että käytännössä kaikki mitä et syö suoraan maasta/puusta/pensaasta on prosessoitua ja käsiteltyä? Jos ostat kaupasta kanafileitä, niin nekin on prosessoitu ja käsitelty.
Jos haluat rääkyä roskaruoasta, niin kaikin mokomin. Mutta ehkä ei kannata käyttää sellaisia termejä, joiden merkitystä ei ymmärrä.
Ap, ei pidä paikkaansa, tuo on lukijan kirjoittama mielipide.
THL : Lihavuuden yleisyys on yli 20-vuotiailla naisilla 30 ja miehillä 27 prosenttia. Lähes joka toisella naisella (48 %) ja miehellä (44 %) on vyötärölihavuutta.
Ja mikä on oikee luku? Mää oon indeksitaulukon mukaan normaalipainoinen mutta oikeesti oon läs ki. Kauhee maha mulla. Eli jos joku on indeksin mukaan ylipainoinen niin saattaakin olla oikeasti sairaalloisen ylipainoinen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mut mut mut kun rasvainen liha on niin hyvää.
Eivät luonnolliset ruoka-ainekset ole haitallisia sopivasti annosteltuina ja kulutukseen suhteuttuna.
Prosessoitu ja käsitelty sonta taas on pelkästään haitallista.
Nyt on menossa tämä sairas "koska minä haluan-kulttuuri", jossa kaiken sonnan puputtamisesta on tehty muoti-ilmiö.
Heti keskustelun avatessani arvasin, että varsin pian keskustelun alkamisen jälkeen tapahtuu kaksi riman alitusta. Ensimmäinen on, että aletaan puolustaa yletöntä lihan puputusta. Toinen on, että kutsutaan ruokaa ulosteeksi, mikä on erittäin huonoa käytöstä. Onnittelut, sait yhdistettyä molemmat samaan viestiin. Ja mukavaa päivän jatkoa muille keskustelijoille, ongelma on todellinen.
Linkkisi on HS lukijan mielipide, ei faktaa.
Vierailija kirjoitti:
Nyt tulee pullukat hokemaan, ettei painoindeksi kerro mitään.
Kai se jotakin kertoo, mutta sehän ottaa huomioon vain painon ja pituuden, joten voit varmasti myöntää, että siinä on virhemarginaalin sijaa, kun painoindeksi ei mittaa rasvan määrää vaan kokonaismassaa.
Vierailija kirjoitti:
Huomattava osa tästä lihavuusepidemiasta johtuu yleistyneestä tunnesyömisestä. Tätä pitää hoitaa MT-ongelmana eikä yrittää korjata asiaa ruoan verotuksella tai tarjonnon rajoittamisella jotka eivät liity mitenkään asiaan.
Eli puoli kansaa terapiaan, kenen rahoilla? Jos nyt hoidettaisiin ensin ne oikeat mielenterveyspotilaat, joita sairaus rampauttaa arjessa.
Mikäs sen komeampaa kuin liitoksistaan natiseva nylonpaita, jossa nappien välistä pilkottaa pullea masu?
Suomalainen nainen: 163 cm ja 73 kg. Ihana pikku lyllerö. Mies on 180 cm ja 88 kg eli oikeastaan ihan yhtä lihava. Muutaman kymmenyksen ero indeksissä.
Vierailija kirjoitti:
Olen asunut 1-6 kk jaksoja monissa Euroopan maissa ja Jenkeissäkin, työn takia. Viimeiset 10 vuotta.
Suomessa kala, liha, kasvikset ja hedelmät ovat kalliimpia kuin muissa maissa, ja täällä niiden annetaan mieluummin nahistua kaupassa ylihintaan kuin että ne myytäisi nopeaan tuoreeseen tahtiin pois ja kohtuuhintaan. Tämä lienee suuri syy.
Muualla päin Eurooppaa ei myydä niin paljon eineksiä eikä valmisaterioita kuin täällä Suomessa. Täällä kaikki tungetaan mikroannoksiksi! Jenkeissäkään ei ole näin paljon eineksiä! Näkemäni perusteella tavallisessa suomalaisessa lähiömarketissa on määrältään huomattavasti enemmän eineksiä kuin jenkkiläisessä valtavassa ruokamarketissa.
Suomessa myydään enemmän ruokakermaa tavallisen sijasta, muissa maissa en ole pahemmin noita ruokakermoja nähnyt koska ne on todettu epäterveellisiksi sillä sisältävät keinotekoista makua, rasvaa ja säilöntäaineita. Jokain
Jokainen tietää = minä tässä arvaan.
Ap jakaa linkkiä joka ei pidä paikkaansa vaan on yhden ihmisen mielipide.
Espanjalaiset, italialaiset, kreikkalaiset ja ranskalaiset ostaa laadukkaat raaka-aineet ja viinit marketista, valmistavat ruuan ja nauttii ateriasta perheen kesken.
Suomalaisperheessä jokainen perheenjäsen pistää ateriansa mikroon tai tilataan ruokalähetin kautta moskaa, ja jokainen istuu eri huoneessa syömässä sen ateriansa tietokoneen, tabletin tai kännykän ääressä. Nuoriso kiskoo älyttömästi energiajuomia naamaan ja vanhemmat light-limsoja jotka turvottaa entisestään, ja kaikki nuo epäterveelliset juomatkin aiheuttaa suurempaa nälkää, unihäiriöitä ym.
Niin, se on varmasti monen tekijän summa. Monet työtkin ovat nykyään enimmäkseen istumatyötä, ja kun etätyöhön on siirrytty niin ei tule edes työmatkoja, kun ihmiset jäävät koteihinsa.
Lisäksi jos kiinnittää huomiota markkinointiin, niin sanoisin, että miltei kaikissa medioissa mainostetaan lähes yksinomaan epäterveellisiä roskaruokia. Ja niitä on nykyään niin helppo tilata kotiovelle.