Mistä sun mielestä johtuu suomalaisten lihavuus?
Tilastojen mukaan Suomessa yli 30-vuotiaista miehistä 72% ja naisista 64% on ylipainoisia.
Mistä tämä mielestäsi voisi johtua?
Kommentit (268)
Arkiliikunta on käytännössä olematonta. Valolla on todella suuri vaikutus hormonitoimintaan ja pimeydestä johtuvaa alakuloisuutta paikataan syömällä. Kolmas tekijä että Suomessa laihuus tai urheilullisuus ei ole mitenkään erityisen arvostettu asia, jossain päin Suomea noita asioita haluaville naureskellaan.
Syödään huonolaatuista ravintoa, joka ei pidä kylläisyyttä yllä, ts. On koko ajan nälkä, kun kroppa ei saa niitä aineksia, mitä se tarvitsee.
liikaa huonoja hiilareita ja hiilareita ylipäänsä. Kaupan tarjonnasta 90% voisi jättää sinne, koska kroppa ei sitä tarvitse.
Syynä on ruuan väärä hinnoittelu. Höttöhiilarit ovat hyvin halpoja, kun taas laadukkaat proteiinit ja rasvat ovat kalliita.
Laiskuus. Ostetaan puolivalmista tai mikroaterioita. Ei viitsitä tehdä fyysisesti mitään.
Lähti nousuun samalla kun lihan kulutus.
Buffetit, wolttaaminen, pikaruokaravintolat, ruokakauppojen hiilarihyllyr, karkkikaupat, alkoholi. Monet eivät edes yritä hillitä syömistään.
De tre största bovarna är
1) Hur man mäter övervikt - BMI beskriver tvådimensionella föremål, människan är tredimensionell.
2) Livsmedelsförädlingsindustrin - Den förädlar livsmedel genom att tillsätta salt, socker, fett och mjöl och vatten i rena råvaror. Annat gör den inte.
3) Butiksoligopolet - Butiksoligopolet kräver långa realiseringstider och orimlig prissättning, varukvalitén är därefter.
Valitettavasti halpa ruoka lihottaa. Kokemusta on, nyyh.
Epäterveellinen ruoka on halvempaa kuin terveellinen. Väsyneenä ei jakseta etsiä niitä edullisempia terveellisiä vaihtoehtoja ja ehkä tehdä kotiruokaa. Einekset, woltit ja foodorat. Joidenkin kuntosalien jäsenyydet aika hintavia. Toisaalta alkoholin kulutus suurta ja iso osa kulttuuria. Suoratoistopalveluita katsellessa napostelu, pitsaperjantait, buffetit yms mässäilyperinteet. Matkat kuljetaan usein omalla autolla tai julkisella liikenteellä, osin myös säästä johtuen.
Yleisistä ravinto-ohjeista ja lautasmallista.
1. Ei saa jättää aterioita välistä
2. Suositeltu 5-6 ateriaa per päivä
3. suositeltu 4-8 siivua leipää per päivä
4. Tämän lisäksi neljäsosa lautasesta pitäisi olla pastaa tai riisiä, kaksi lämmintä ateriaa päivässä
Saa olla aikamoinen urheilija ettei tuolla ruokavaliolla lihoisi. Varsinkin jos siihen päälle tulee vielä karkkipäivä tai kaksi sekä muutamat oluet.
Eihän tämä ole vaan suomalaisten ongelma vaan yleensäkin länsimaalaisten.Pakkauskoot ovat liian isoja. Ja jos syöt ruokalassa niin se on kallista. Siihen hintaan haluat syödä hyvin. Ja sitten on napostelukulttuuri. Ja tunnesyöpöttely. Syödään vaikkei ole nälkä. Syödään yksinäisyyteen ym.
Lapsena käskettiin syömään lautanen tyhjäksi, koska Afrikassa oli nälkää näkeviä lapsia ja piti kiitollisena syödä siksi jokainen muru. Nyt ne samat ihmiset syö edelleen lautasensa tyhjäksi, annoskoot ovat vaan kasvaneet hillittömiksi.
Vierailija kirjoitti:
Homoilun syytä.
Luulisi rajun homoilun kuluttavan rutkasti kaloreita. Vai mässäilläänkö tällaisen session jälkeen?
Epäsäännöllisyydestä elämässä. Ihmisen tulee nukkua kun sen aika on, syödä kun sen aika on, tehdä työtä kun sen aika on.
Kaupoissa on paljon epäterveellisiä ruokia. Erilaisia edullisia kasvis- ja juurestuoteita tuotteita voisi olla enemmänkin ilman kaikkea lisättyä rasvaa tms. Elämä on myös stressaavaa ja kuluttavaa. Ruuasta haetaan myös mielihyvää.
Vierailija kirjoitti:
Buffetit, wolttaaminen, pikaruokaravintolat, ruokakauppojen hiilarihyllyr, karkkikaupat, alkoholi. Monet eivät edes yritä hillitä syömistään.
Niinpä. Joku kiinalainen buffet on melkoinen kaloripommi. Suurin osa pysyisi normaalipainossa, jos viikkoisin syötäisiiin normaalisti pieniä annoksia terveellisesti ja ei herkkuja. Viikonloppuisin voi sitten käydä siellä buffassa tai syödä pussillisen karkkia, ne maistuvatkin sitten paremmalta. Ihmettelen myös sitä miten sairaalassakin ruokaan kuuluu aina jälkiruoka, mielestäni vähän vanhanajan perinne jolloin kaloreita kului aivan eri tahtiin.
Vierailija kirjoitti:
Lapsena käskettiin syömään lautanen tyhjäksi, koska Afrikassa oli nälkää näkeviä lapsia ja piti kiitollisena syödä siksi jokainen muru. Nyt ne samat ihmiset syö edelleen lautasensa tyhjäksi, annoskoot ovat vaan kasvaneet hillittömiksi.
Burgerimies on näyttänyt millaisia annosten tulee olla.
Vierailija kirjoitti:
Kaupoissa on paljon epäterveellisiä ruokia. Erilaisia edullisia kasvis- ja juurestuoteita tuotteita voisi olla enemmänkin ilman kaikkea lisättyä rasvaa tms. Elämä on myös stressaavaa ja kuluttavaa. Ruuasta haetaan myös mielihyvää.
Jaa mitä kasvis ja juurestuotteita haluaisit enemmän?
Hiilarit. Niitä saadaan ihan liikaa siihen nähden, paljonko tehdään ruumiillista työtä + liikutaan ylipäätään.
Suomalaiset ovat vanhaa perimää, ei meidän kehot useinkaan osaa käsitellä modernia ruokaa. Tuli todistettua tämä omalla kohdallani, kun jätin viljatuotteet sekä hedelmät ja siirryin pääosin punaiselle lihalle: veriarvot paranivat ihanteellisiksi parissa kuukaudessa, vaikka paino ei juuri ollut laskenut enkä esim. liikkunut enempää. Sokeria söin tuolloinkin, mutta pieniä määriä vrt. entinen hiilarikuorma. Kolesteroli laski, verenpaine laski, verensokeri laski. Nälänsieto parani kertaheitolla, nykyään riittää 2-3 ateriaa päivässä.
Syödään liikaa kulutukseen nähden