Siis eikös se ole niin, ettei oliiviöljyä voi käyttää paistamiseen?
Kommentit (47)
Miksei voisi, mutta Extra Virginiä en siihen tuhlaa.
Voi paistaa mutta pidän pannun vähän pienemmällä , en täysillä . Pannukin säilyy parempana kauemmin kun ei kuumennu liikaa .
Ei ole. Koko muu maailma käyttää juurikin sitä paistamiseen.
https://kotiruoka.fi/blogi/sopiiko-oliivioljy-paistamiseen-me-selvitimm…
En raaskisi missään uppopaistamisessa käyttää, mutta sen lusikallisen, mitä yleensä paistoon käytän, raaskin kyllä siihen laittaa oliiviöljyä.
Tietenkin voi. Itsellä on erikseen halvin oliiviöljy paistamiseen ja kalliimpia mm. salaatinkastikkeisiin.
Ei pidä paikkaansa. Eikä tarvitse halpaa huonoa oliiviöljyä käyttää paistamiseen, vaan ihan sitä extra virginiä. Sillä ne välimeren maissa paistaa. Toki Suomesta saa vähän huonosti mitenkään kunnollista oliiviöljyä. Itse vältän italialaisia, kun mafian ruokaväärennökset ja silleen, ja oon suosinut kreikkalaisia nyt.
Se kallein kestää parhaiten paistamisen, valitettavasti. Mutat kyllä rypsiöljy on ihan yhtä hyvää
Paistamiseen voita tai kookosöljyä, oliiviöljy raakana ruoan päälle.
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa. Eikä tarvitse halpaa huonoa oliiviöljyä käyttää paistamiseen, vaan ihan sitä extra virginiä. Sillä ne välimeren maissa paistaa. Toki Suomesta saa vähän huonosti mitenkään kunnollista oliiviöljyä. Itse vältän italialaisia, kun mafian ruokaväärennökset ja silleen, ja oon suosinut kreikkalaisia nyt.
Ei italialaisi öljyjä tarvitse välttää jos ostaa niitä, joissa luke DOP (=denominazione di origine protetta). On parasta oliiviöljyä ja takuulla italialaista. Kallistahan se on. Hunajan ja oliiviöljyn ostan aina DOP-merkinnällä, näitä EU:n sekoituksia en käytä. Edullisemmaksi tulee kuitenkin käyttää oikeita tuotteita. Edistävät terveyttä. Kirkastettu voi on myös hyvää paistamiseen, rapeimmat paistetut potut tulee, kun laittaa oliiviöljyä ja kirkastettua voita pannulle ja paistaa potut, tulee rapeita ja kauniita.
Vierailija kirjoitti:
Se kallein kestää parhaiten paistamisen, valitettavasti. Mutat kyllä rypsiöljy on ihan yhtä hyvää
Kyllä siinä on jättimäinen ero maussa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa. Eikä tarvitse halpaa huonoa oliiviöljyä käyttää paistamiseen, vaan ihan sitä extra virginiä. Sillä ne välimeren maissa paistaa. Toki Suomesta saa vähän huonosti mitenkään kunnollista oliiviöljyä. Itse vältän italialaisia, kun mafian ruokaväärennökset ja silleen, ja oon suosinut kreikkalaisia nyt.
Ei italialaisi öljyjä tarvitse välttää jos ostaa niitä, joissa luke DOP (=denominazione di origine protetta). On parasta oliiviöljyä ja takuulla italialaista. Kallistahan se on. Hunajan ja oliiviöljyn ostan aina DOP-merkinnällä, näitä EU:n sekoituksia en käytä. Edullisemmaksi tulee kuitenkin käyttää oikeita tuotteita. Edistävät terveyttä. Kirkastettu voi on myös hyvää paistamiseen, rapeimmat paistetut potut tulee, kun laittaa oliiviöljyä ja kirkastettua voita pannulle ja paistaa potut, tulee rapeita ja kauniita.
Joo varmasti toki löytyy ihan aitoa italialaistakin, mutta silti pidän sitä riskialttiimpana maana ruokaväärennösten suhteen (vaikka olisi DOP -tuote. Siksihän ne oli lisäämässä niitä mikrosiruja parmesaanin kuoriinkin, että ois vaikeampaa väärentää).
Ja tosiaan ei noita sekoituksia.
Kun käytetään oliiviöljyä paistamiseen, on tärkeää ottaa huomioon öljyn lämpötilan sietokyky. Extra-neitsytoliiviöljy, joka on laadukkain oliiviöljyn muoto, voi hajota ja menettää osan ravinteistaan korkeissa lämpötiloissa. Tämä voi aiheuttaa myös savua ja epämiellyttävää makua ruokaan.
Jos aiot paistaa korkeassa lämpötilassa, kuten friteerauksessa, on parempi valita öljy, joka kestää paremmin korkeita lämpötiloja, kuten rypsiöljy tai seesamöljy.
Yleisesti ottaen voit kuitenkin käyttää oliiviöljyä paistamiseen kohtuullisen matalissa lämpötiloissa. Jos käytät extra-neitsytoliiviöljyä, pidä lämpötila kohtuullisena varmistaaksesi, että öljy säilyttää laadukkaat ominaisuutensa.
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa. Eikä tarvitse halpaa huonoa oliiviöljyä käyttää paistamiseen, vaan ihan sitä extra virginiä. Sillä ne välimeren maissa paistaa. Toki Suomesta saa vähän huonosti mitenkään kunnollista oliiviöljyä. Itse vältän italialaisia, kun mafian ruokaväärennökset ja silleen, ja oon suosinut kreikkalaisia nyt.
Extra virgin käy ainoastaan matalissa lämpötiloissa.
Avokado-öljy on hyvää jos tarvitsee korkeampi lämpötiloja kestävää öljyä tai vaihtoehtoisesti kirkastettu voi.
Extra virgin oliiviöljy ja voin sekoitus perus paistamiseen. Pelkkä voi esim. pihville ja kalalle. Pelkkä öljy matalammalla lämmöllä jo haluan pehmentää tai hauduttaa. Ghee eli kirkastettu voi on upea butter chicken valmistukseen, tuo myös paistetuille kananmunille hyvän maun. Öljyt italialaisia, voi ranskalaista ja ghee intialaista. Nämä tuotteet olen itse todennut parhaiksi ruuanlaitossa.
Vierailija kirjoitti:
Extra virgin oliiviöljy ja voin sekoitus perus paistamiseen. Pelkkä voi esim. pihville ja kalalle. Pelkkä öljy matalammalla lämmöllä jo haluan pehmentää tai hauduttaa. Ghee eli kirkastettu voi on upea butter chicken valmistukseen, tuo myös paistetuille kananmunille hyvän maun. Öljyt italialaisia, voi ranskalaista ja ghee intialaista. Nämä tuotteet olen itse todennut parhaiksi ruuanlaitossa.
Ei pihviä voissa paisteta - palaa vaan. Kuumuuttaa kestävää öljyä ja vasta lopuksi voita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa. Eikä tarvitse halpaa huonoa oliiviöljyä käyttää paistamiseen, vaan ihan sitä extra virginiä. Sillä ne välimeren maissa paistaa. Toki Suomesta saa vähän huonosti mitenkään kunnollista oliiviöljyä. Itse vältän italialaisia, kun mafian ruokaväärennökset ja silleen, ja oon suosinut kreikkalaisia nyt.
Ei italialaisi öljyjä tarvitse välttää jos ostaa niitä, joissa luke DOP (=denominazione di origine protetta). On parasta oliiviöljyä ja takuulla italialaista. Kallistahan se on. Hunajan ja oliiviöljyn ostan aina DOP-merkinnällä, näitä EU:n sekoituksia en käytä. Edullisemmaksi tulee kuitenkin käyttää oikeita tuotteita. Edistävät terveyttä. Kirkastettu voi on myös hyvää paistamiseen, rapeimmat paistetut potut tulee, kun laittaa oliiviöljyä ja kirkastettua voita pannulle ja paistaa potut, tulee rapeita ja kauniita.
Voi mahoton paikka kun rupesi tekemään mieli paistettuja perunoita vaikka pottuja en normaalisti syö koskaan. 🥔🥔
Eikä mulla nyttenkään ole pottuja kotona.
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa. Eikä tarvitse halpaa huonoa oliiviöljyä käyttää paistamiseen, vaan ihan sitä extra virginiä. Sillä ne välimeren maissa paistaa. Toki Suomesta saa vähän huonosti mitenkään kunnollista oliiviöljyä. Itse vältän italialaisia, kun mafian ruokaväärennökset ja silleen, ja oon suosinut kreikkalaisia nyt.
Siis mitkä ihmeen Italian mafian ruokaväärennökset??
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei pidä paikkaansa. Eikä tarvitse halpaa huonoa oliiviöljyä käyttää paistamiseen, vaan ihan sitä extra virginiä. Sillä ne välimeren maissa paistaa. Toki Suomesta saa vähän huonosti mitenkään kunnollista oliiviöljyä. Itse vältän italialaisia, kun mafian ruokaväärennökset ja silleen, ja oon suosinut kreikkalaisia nyt.
Extra virgin käy ainoastaan matalissa lämpötiloissa.
Ei tuo oikeasti pidä paikkaansa. Siellä välimeren maissa paistetaan yleensä kaikki ja kaikissa lämpötiloissa just tuolla extra virginillä.
Kyllä voi käyttää. Ihan kuumimmissa lämpötiloissa ei toimi niin hyvin kuin esim. rypsiöljy.