Aatoksi ajattelin leipoa tällaisen jouluisen juustokakun.
Piparijuustokakku
Pohja:
noin 250 g piparkakkutaikinaa
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Tällä täytemäärällä noin 24cm vuoka. Isompaan vuokaan kannattaa tehdä täytettä tupla-annos
Kaulitse piparitaikinasta vuoan pohjan kokoinen levy ja nosta se vuokaan.
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1½ dl fariinisokeria (tiukasti mittaan puristettuna)
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon, sekoita ja kaada vuokaan pohjalevyn päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua
Kommentit (4)
kun kuulostaa namilta! Ihanaa, ettei liivatetta. Taidan kokeilla jo viikonloppuna... Kiitos! :)
valkosuklaa-juustokakku vadelmakiilteellä ja ilman. Hyvää oli sekin :)
jo useana jouluna, tuorejuusto/rahka/ luumuviritelmiä, päälle glögihyytelö