Miten ruokaohraa käytetään? Houkuttelisi kotimaisena vaihtoehtona riisille, kun on myrkyttömämpää. Sisältää myös beetaglukaania
Miten te valmistatte ohraa? Mikä tuote kaupasta pitäisi valita? Ruokaohra vai ohrasuurimot vai jotain muuta? Liotetaanko vai keitetäänkö suoraan?
Onko maku voimakas? Ei tarkoitus luopua riisistä kokonaan, mutta tuoda vaihtelua.
Kommentit (68)
Maku on erilainen kuin riisissä ja täyteläisempi. Sopii hyvin esimerkiksi kanan tai pyöryköiden kanssa. Jos kanaa paahtaa uunissa, ohran voi laittaa samaan vuokaan kypsymään.
Torino-merkillä on myös ruokaohraa joka valmistuu noin 10 minuutissa.
Olin pitkään ollut ostamassa ohraa,kun halusin kokeilla riisin tilalle. Ihastuin siihen,siinä on hyvä maku ja on terveellisempää kuin riisi. Pitääkin ostaa lisää.
Vierailija wrote:
Sopii hyvin kaalilaatikkoon.
Pitääkin kokeilla. Hyvä idea! :)
Kokeilemalla se selviää. Keitto-ohjeet löytyy paketista.
Ruokaohraa käytän ihan kaikenlaisiin ruokiin riisin tilalle. Ruokavehnää myös. No, sushiin tai riisipuuroon ne ei sovi. Mielestäni paljon paremman makuista kuin riisi.
Vierailija wrote:
Sopii hyvin kaalilaatikkoon.
Esim tämä on hyvä ohje joka on vakiokäytössä meillä, tosin käytän naudanlihaa. Ja laitan oreganoa vaihtoehdoista.
https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kaali-ohralaatikko
Olen ostanut ruokaohra-nimellä 10 minuutissa valmistuvaa. On nopea valmistaa ja hyvää. Mukavaa, kun parantaa veren rasva-arvoja.
Liotettu ohra on myös hyvää. Varsinkin hiivalla ja humalalla maustettuna.
Ohrapuuro on myös herkullista vaikka eri kuin tuo lisukkeena käytetty ohra.
Hyvin saa aamupuuron kun keittää ohrahelmiä (nopeasti kypsyvä) valmiiksi jääkaappiin ja siitä keittää aamulla maitotilkkaan puuron. Siis saa nopeasti ihan maukkaan ohrapuuron, toki ohraa myydään (kai vielä?) hiutaleinakin, mutta itse tykkään jyväisestä tuntumasta.
Kokonaisia ohrasuurimoja tai kaurasuurimoja. Riisin sekaan useimmiten, puolet ja puolet. Tai risottoon, siihen suomalaiseen jauhelihamössöön joka ei ole risottoa nähnytkään. Tai uunivuokaan kanan kaveriksi.
Samoista tulee myös uunipuurot. Keitän kokonaista ohraa noin 20 mi, kauraa 10-15min. Suurimot on halvempa kuin prosessoidut ruokatuotteet.
Ohra on terveellistä, mutta maistuu pahalle. Sitä ei kovin pitkään pysty syömään.
Minusta se on vähän turhan voimakkaan makuista, paitsi puurossa, mutta noin korvaamaan riisiä tietyissä ruoissa. Silti olen sen kannalla, että mieluummin sitä käyttäisi, kotimaista, jos se on sitten kaikki kotimaista edes, mutta kuitenkin päästöttömämpää.
Joskus olen livennyt vähän sekoittamalla sitä riisiin, niin ei lisäkkeen maku ole niin hyökkäävä. On kai sekin parempi kuin ei mitään?
Rikottuja ja kokonaisia suurimoita olen käyttänyt, rikotut parempia kyllä. Näitä uudempia nimikkeitä en ole kokeillut. Hinta taitaa nousta, mutta tapahtuiko muuta.
Oma suosikkini on piimään tehty ohrarieska, joka tehdään uunipellillä rikotuista ohrasuurimoista. Älyttömän hyvää.
Makaroni ja riisi on jäänyt nykyään kokonaan pois ja käytän ohraa ja kauraa tilalla. Oon kokeillut monia eri tuotteita ja en oo törmännyt sellaiseen, josta en olisi tykännyt. Suurimmassa osassa keittoaikakin on nykyään kohtuullinen. On sen verran tuhtia tavaraa, että tulee syötyä vähemmän, ja makua on huomattavasti enemmän muista hyvistä puolista puhumattakaan. Osassa kestää hetki löytää sopiva keittoaika.
Vierailija wrote:
Oma suosikkini on piimään tehty ohrarieska, joka tehdään uunipellillä rikotuista ohrasuurimoista. Älyttömän hyvää.
Reseptiä näihin?
Pakkauksessa on valmistusohje. Ei ole rakettitiedettä.
Ihan riisin tapaan voi käyttää, mutta keittoaika on vähän pitempi, puoli tuntia suunnilleen. Ja sekin rikotuille ohrasuurimoille. Nyt en kyllä muista minkä niminen se käyttämäni tuote on, mutta siis rikottu sen kannattaa olla, muuten keittoaika on tosi pitkä.