Neuvokaa miten saa tällaista mustikkapiirakkaa?
Olisiko kellään antaa resepti tai neuvoja miten saisin aikaiseksi mustukkapiirakan, joka on sellainen paksu, mehevä ja pehmeän ilmava koostumus ja mustikat ripotellen pitkin piirakkaa, siis tavallaan piirakan seassa, ei päällä? Ei siis kermaviilipiirakkaa eikä sellaista, jossa mustikat on paksuna mattona pohjan päällä.
Kommentit (118)
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaa
Sekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.
Vierailija kirjoitti:
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaaSekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.
Ap ei haluunut kermaviiliä että tuskin piimä voilla höystettynä on sen parempi, tuossa on vielä soodaa mikä tulee leivonnaisesta läpi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaaSekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.Ap ei haluunut kermaviiliä että tuskin piimä voilla höystettynä on sen parempi, tuossa on vielä soodaa mikä tulee leivonnaisesta läpi.
Se piimä ei ole höysteenä vaan taikinaan laitetaan piimää, joka ei mitenkään näy piimänä valmiissa piirakassa. Oletko oikeasti noin yksinkertainen, ettet ole ikinä kuulluut esim. piimäkakusta?
Vierailija kirjoitti:
On kyllä helppo elämä, jos miettii tai tekee mustikkapiirakkaa.
Varmaan sinunkin kannattaisi kokeilla. Kokkaaminen ja leipominen on hyvää stressinpoistoa, sulla on nuttura liian kireällä!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaaSekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.Ap ei haluunut kermaviiliä että tuskin piimä voilla höystettynä on sen parempi, tuossa on vielä soodaa mikä tulee leivonnaisesta läpi.
Ei halunnut kermaviiliä pinnalle, taikinasta ei puhunut mitään
Tuo piimäpiirakkaohje on just AP:n kuvaamaan kaltainen. Jos ei ole piimää, voi tilalla käyttää maustamatonta jugurttia, kermaviiliä tms. Jos liian jäykkää, voi notkistaa laittamalla vähän maitoa. Olen kokeillut edellä mainitut, kun harvoin on piimää kotona. Ja se ei tule marjojen päälle vaan taikinan sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaaSekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.Ap ei haluunut kermaviiliä että tuskin piimä voilla höystettynä on sen parempi, tuossa on vielä soodaa mikä tulee leivonnaisesta läpi.
Ymmärsin hänen tarkoittaneen kermaviiliä täytteessä. Tosin tuolla reseptille mustikat eivät taida painua taikinaan.
Sooda ei tule leivonnaisesta läpi, jo sen sekoittaa huolellisesti, ei laita liikaa ja taikinassa on jotain hapanta.
Kokeile perus spongecake taikinaa ja mustikat (jauhotettuina!) sekaan
Vierailija kirjoitti:
On kyllä helppo elämä, jos miettii tai tekee mustikkapiirakkaa.
Jospa se piirakka onkin menossa vaikka työpaikkapalaveriin, missä päätetään tärkeistä valtakunnallisista asioista?
Jotkut myös katsos kokkaa ja leipoo, ihan jo ammatikseenkin ;D
Vierailija kirjoitti:
Tuo piimäpiirakkaohje on just AP:n kuvaamaan kaltainen. Jos ei ole piimää, voi tilalla käyttää maustamatonta jugurttia, kermaviiliä tms. Jos liian jäykkää, voi notkistaa laittamalla vähän maitoa. Olen kokeillut edellä mainitut, kun harvoin on piimää kotona. Ja se ei tule marjojen päälle vaan taikinan sekaan.
Mä laitan marjat päälle, kun ne uppoo sinne taikinaan, kun taikina nousee paistettaessa.
Vierailija kirjoitti:
Tuo piimäpiirakkaohje on just AP:n kuvaamaan kaltainen. Jos ei ole piimää, voi tilalla käyttää maustamatonta jugurttia, kermaviiliä tms. Jos liian jäykkää, voi notkistaa laittamalla vähän maitoa. Olen kokeillut edellä mainitut, kun harvoin on piimää kotona. Ja se ei tule marjojen päälle vaan taikinan sekaan.
Sori, olen ohis, ja kysyn tässä rohkeasti, että jos laittaa kermaviiliä piimän tilalle, niin onko mitta sama eli 3dl? Kiva, jos viitsit vastata!
Katso netistä perhosten piirakka ohje. Tuolla tulee kuohkea ja mustikat voi sekoittaa siihen taikinaan. Muistaakseni niksi tässä on se, että leivinjauhetta on paljon.
Mulla on ollut samanlainen ohje hakusessa, eli juuri nuo marjat piirakan sisällä, ei siis levynä päällä. Voiko muita marjoja tai hedelmiä laittaa sekaan? Omenaa, nyt kun kausi alkaa...
Ja eikös piirakkaa voi pakastaa ihan normaalisti?
Vierailija kirjoitti:
Kokeile perus spongecake taikinaa ja mustikat (jauhotettuina!) sekaan
...meillä mitään sponcecake reseptejä ole, miksi sotket anglismeja mustikkapiirakkaan, olet hiano vai
Vierailija kirjoitti:
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaaSekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.
Kuinka paljon mustikoita laitetaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaaSekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.Kuinka paljon mustikoita laitetaan?
Näppituntumalla, en mä niitä ole mittaillut vaan sen verran mikä näyttää, että on tarpeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Piimäpiirakkapohja, helppo ei tarvitse mitään vatkaimia, sen kuin sekoitat ainekset. Maukas
3 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
3 dl piimää (vaikkapa valion rasvatonta)
3 dl voi/margariinisulaaSekoita kuivat ainekset kesketään ja kaada joukkoon rasva ja piimä. Sekoita varovasti vaikkapa nuolijalla.
Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Laita päälle valutetut mustikat, joihin sekoitettu hieman perunajauhoja kosteutta sitomaan.
Paista 225 asteessa noin 25 minaa.Kuinka paljon mustikoita laitetaan?
Näppituntumalla, en mä niitä ole mittaillut vaan sen verran mikä näyttää, että on tarpeeksi.
Ok. Jospa sitten kokeilis :)
https://yhteishyva.fi/reseptit/helppo-mustikkapiirakka/recipe-688