Kalaruokabravuurisi?
Ihan hirveästi alkoi tehdä mieli kalaa! Mitä tekisin huomenna ruoaksi? (Tänään en ehdi kun lähden vielä illaksi töihin.)
Kommentit (7)
lisukkeena perunaa muusina, keitettynä tai vaikkapa bataatti-perunamuusi
Lohifilee. Pinnalle suolaa, pippuria, sitruunameha ja pestokastiketta. Ja uuniin.
Ihanaa itsetehdyn pottumuussin kanssa.
Oliko 5. joka tekee pestolohta, mutta mitä pestoa laitat siihen päälle?
Olen vasta tekemässä tuttavuutta noiden pestojen kanssa, onko se vihreä pesto millaista (näyttää vähän pahalta...)
T: yks tollo
Oliko 5. joka tekee pestolohta, mutta mitä pestoa laitat siihen päälle? Olen vasta tekemässä tuttavuutta noiden pestojen kanssa, onko se vihreä pesto millaista (näyttää vähän pahalta...) T: yks tollo
Kyllä juuri sitä vihreää sosetta, joka näyttää epämääräiseltä.
Tuo pesto on meidän perheessä varsin uusi tuttavuus ja sitä on tuon pestolohen muodossa syöty.
Tulee helppoa ja maukasta ja kalkin saa väriä.
Meillä ollut käytössä rainbown pesto genovese.
Tarvitaan:
Lohifile
2 prk kokonaisia herkkusieniä
1 prk smetanaa
purjoa
suolaa
File reunalliseen vuokaan. Kaada herkkusienien neste kattilaan ja kuumenna. lisää siihen smetana kunnes sulaa. Kaada fileen päälle herkkusienet ja silputtu purjo. kaada smetanliemi kaiken päälle. Suolaa maun mukaan. Anna muhia uunissa n.40min 200 asteessa. AVOT!
(2 filettä) joiden väliin tilillä ja sitruunapippurolla maustettua smetanaa. Lisänä vielä uuniperunoita (siis ihan lohkoina. Olen aina laittanut samaan aikaa uuniin kalan kanssa).