Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksei kuivahiiva sämpylätaikina nouse? Miten saa sen veden sopivaksi kuivahiivaan jos ei ole vedenkeitintä joka näyttää lämpötilan

Vierailija
04.06.2023 |

mulla on nyt kaksi kertaa epäonnistunu taikina

Kommentit (65)

Vierailija
1/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sopiva on kun on kädenlämpöistä lämpimämpi. Tuntuu siis käteen selvästi lämpimältä, mutta ei miltään kuumalta.

Vierailija
2/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lopettaako mikään vedenkeitin 42 asteeseen?

Se on vähän kädenlämpöistä lämpimämpi.

Ja nousee kylmemmössäkin, vie vain enemmän aikaa.

Vastasinpa nyt siltä varalta että olet tosissasi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lykkää käsi siihen veteen. Ei viileä, ei niin että polttaa. Lämpimälle tuntuu käteen. Kuivahiivaan asteen lämpimämpi vesi kuin tuorehiivalle. 39 astetta tuntuu jo tosi lämpimälle.

Vierailija
4/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Veden kiehuessa keittimessä veden lämpötila on 100 astetta. Sekoittelen tuohon veteen noin puolet kylmää vettä. Kun vesi tuntuu kuumalta muttei polttavalta se on riittävän lämmintä, vaikkei se täsmällisesti juuri sitä 42 astetta olisikaan. Taikina on noussut ihan hyvin.

Vierailija
5/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa pysyä pois keittiöstä.

Vierailija
6/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vesi pitää olla käden lämpöistä, muistaakseni n 37 astetta. Laita vesi kattilaan ja annat sen hetken olla levyllä. Ei kuitenkaan kiuhumispisteeseen asti. Kokeile sormella koska neste on hiukan lämmin. Sen jälkeen laitat kuivahiivan sekaan. Jos vesi on liian kuumaa, niin taikina ei nouse

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Lopettaako mikään vedenkeitin 42 asteeseen?

Se on vähän kädenlämpöistä lämpimämpi.

Ja nousee kylmemmössäkin, vie vain enemmän aikaa.

Vastasinpa nyt siltä varalta että olet tosissasi

Yleensä vedenkeittimen katkaisumekanismi toimii vasta kun vesi kiehuu. En tiedä miksi.

Vierailija
8/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvi mitään keittimiä, hanasta tulee tarpeeksi lämmintä tuohon käyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laiskimus vaan lasken sen veden lämminvesihanasta. Hyvä tulee!

Vierailija
10/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä otan hanasta niin kuumaa vettä, kuin sieltä tulee. Periaatteessa se varmaan on liian kuumaa, mutta kun lyö siihen jauhot heti hiivan perään, ei ole ollut mitään ongelmaa vaan kuohkeita sämpylöitä ja pullia olen saanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lopettaako mikään vedenkeitin 42 asteeseen?

Se on vähän kädenlämpöistä lämpimämpi.

Ja nousee kylmemmössäkin, vie vain enemmän aikaa.

Vastasinpa nyt siltä varalta että olet tosissasi

Yleensä vedenkeittimen katkaisumekanismi toimii vasta kun vesi kiehuu. En tiedä miksi.

Ai jaa. No sitten. Mä olen muka lukenut että joissain on joku säätö, voin toki olla väärässä. Mulla toki semmoinen halpa joka vain keittää.

Vierailija
12/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olet saanut hyviä ohjeita jo.

Joten mä vaan vinkkaan sulle, että voit testata hiivan elossa olemisen siten, että laitat kulhoon n. desin lämmintä vettä, teelusikallinen jauhoja ja sokeria + hiiva. Sekoita hyvin ja anna olla vedottomassa paikassa vartin. Jos neste alkaa kuplia, niin hiiva on käyttökelpoista ja herätetty valmiiksi.

Eikun siihen sitten lisäät nesteet ja loput aineet.

Kuivahiivan kanssa nesteen pitää olla hieman kättä lämpimämpää, että se herää. Muttei missään tapauksessa liian kuumaa, että kuolisi samantien pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi h*** lämminvesihanasta. Te ootte Porvoosta kaikki?

Vierailija
14/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos laittaa 42 ml 0 asteista vettä ja 58 ml 100 asteista vettä niin tulee 100 ml 42 asteista vettä? Eikö näin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilkaapa laittaa se hiiva kylmään nesteeseen ja yöksi jääkaappiin, tai tunteja huoneenlämmössä. Ei tapahdu mitään?

Ja haalea neste myös. Herää vasta 42 asteessa?

Vierailija
16/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaa pysyä pois keittiöstä.

Ei! Älytön ajatus.

Tietenkin kannattaa opetella. Olet tehnyt liian kylmään. Laitatko sinne sekaan jotain kylmää vai pysyykö se taikinan alku lämpimänä?

Vierailija
17/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Lopettaako mikään vedenkeitin 42 asteeseen?

Se on vähän kädenlämpöistä lämpimämpi.

Ja nousee kylmemmössäkin, vie vain enemmän aikaa.

Vastasinpa nyt siltä varalta että olet tosissasi

Yleensä vedenkeittimen katkaisumekanismi toimii vasta kun vesi kiehuu. En tiedä miksi.

Koska se on _keitin_.

Vierailija
18/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lämmintä  hanavettä ei saisi käyttää ruuanlaitoon, siinä on putkista irtoavia myrkkyjä.

Vierailija
19/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos laittaa 42 ml 0 asteista vettä ja 58 ml 100 asteista vettä niin tulee 100 ml 42 asteista vettä? Eikö näin?

Heh.

Ota rennosti. Kyllä sä tunnet sen.

Vierailija
20/65 |
04.06.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos laittaa 42 ml 0 asteista vettä ja 58 ml 100 asteista vettä niin tulee 100 ml 42 asteista vettä? Eikö näin?

Mistä sä sitä nolla-asteista vettä saat?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi viisi