Leivoin pitkästä aikaa sämpylöitä ja havahduin miten halpaa ruokaa se on. Vettä, jauhoja ja puurohiutaleita ja vähän hiivaa tai leivinjauhetta. Leivotko sinä itse leipää?
Ja sämpylöiden leipominen on kaiken lisäksi helppoakin.
Tietysti uunin lämmitys maksaa, mutta pellilliselle sämpylöitä ei silti tule hintaa juuri mitään.
Leivotko sinä itse leipää?
Kommentit (84)
En, koska en saa taikinoita kohoamaan. Syytin edellisessä asunnossa "liian hyvää ilmastointia" mut pyh pah sama ongelma nykyisessä kämpässä, eli taitaa ongelman juuri olla leipurissa 🤣 Vinkkejä onnettomalle jauhopeukalolle? Tuore leipä on hyväää
Melkein joka viikko, varsinkin näin talvella kun puu-uunia täytyy lämmityksen takia joka tapauksessa lämmittää.
En. Olen tottunut että lasteni isä leipoo meillä leivän ja sämpylät.
Vierailija kirjoitti:
En, koska en saa taikinoita kohoamaan. Syytin edellisessä asunnossa "liian hyvää ilmastointia" mut pyh pah sama ongelma nykyisessä kämpässä, eli taitaa ongelman juuri olla leipurissa 🤣 Vinkkejä onnettomalle jauhopeukalolle? Tuore leipä on hyväää
No niin, kokeile sitten kohottaa jääkaapissa ns. kylmäkohottamalla vuorokauden tai pari...
Pataleipää teen usein, se on niin helppoa. Ainesten sekoitus, yön yli kohoamaan ja seuraavana päivänä uuniin kuumaan pataan.
Käytän hiivaa, joka on kalliimpaa kuin leivinjauhe, mutta halvaksi tulee silti. Aamulla puuroa sen verran reilu annos, että siitä riittää sämpylätaikinaan, niin hyvä tulee.
2: taika voi olla leivinjauheen käyttö ap:n tapaan, jos hiivalla nostattaminen ei onnistunut.
Ei oo enää sämpylätkään kovin halpoja. Jauhojen hinta on noussut älyttömästi. Ja jos sähköllä paistaa niin hintaa tulee.
Minä leivon maitoon ja voihin. Tulee hyvää.
Mikä vaan voi olla halpaa, se kysymys on se että onko se pidemmän päälle kannattavaa laittaa sellasta höttöä omaan kroppaan
sämpylät on hyvii kyl, joskus teen :)
Vierailija kirjoitti:
En, koska en saa taikinoita kohoamaan. Syytin edellisessä asunnossa "liian hyvää ilmastointia" mut pyh pah sama ongelma nykyisessä kämpässä, eli taitaa ongelman juuri olla leipurissa 🤣 Vinkkejä onnettomalle jauhopeukalolle? Tuore leipä on hyväää
Köp en bakmaskin som beaktar yttertemperaturen. Ladda maskinen enligt anvisningar och tryck på "start". efter 2-6 h beroende på recept har du just ett sådan bröd som du för den gången vill ha, helt utan tillsatsämnen.
Ett bakmaskins bröd håller i 5 - 7 fagar så länge som man inte rör direkt i brödet och förvarar det i en ren plastpåse (stor fryspåse) efter det att ytan har blivit spröd eller knaprig.
Maskinen tillverkar som bonus de degarna (t.ex. pizza) som du vill ha samt tillverkar sylt. Bröden går att variera genom att använda olika mjöl, tillsätta nötter, russin, olika frön eller t.o.m. bacon, vilket man inte har prövat på. Enkelt, gott, hälsosamt och förmånligt.
Olen kokeillut pari kertaa sämpylöiden leipomista, eivätkä ne tosiaankaan ole helppoja. Lopputulos on aina päältä kova, sisältä raaka lätty, joka maistuu pahalta.
Kyllä leivon sämpylöitä,hiivaleipää,rieskaa,perunalepuskoita + pullat,piirakat,ruisleivät ostan.
Leivon viikottain sämpylöitä, tänään lisäksi saaristolaisleipää ja viikonlopun herkuksi porkkanakakkua.
Sähkö on kyllä nyt todella kallista.
Turha on leipoa kun ruokajonosta saa leipää, sämpylää...
Noihin voi laittaa jos kaapissa vaikka ylimääräistä maitoa tai porkkanoita, joille pitäisi keksiä käyttöä.
Vierailija kirjoitti:
Olen kokeillut pari kertaa sämpylöiden leipomista, eivätkä ne tosiaankaan ole helppoja. Lopputulos on aina päältä kova, sisältä raaka lätty, joka maistuu pahalta.
Niin, jauhojen oikea määrä ja kohotuksen onnistuminen lienevät avaimet onnistumiseen. Ei siinä montaa vaihetta ole missä voisi mennä pieleen...
Parhaita on sellaiset, joissa on reilusti puurohiutaleita. Tulee todella pehmeitä.
En leivo. Syön täysjyväruisleipää, jossa ei ole kuin ruista, vettä ja suolaa, enkä usko että onnistuisin itse tekemään yhtä hyvää.
Vierailija kirjoitti:
En leivo. Syön täysjyväruisleipää, jossa ei ole kuin ruista, vettä ja suolaa, enkä usko että onnistuisin itse tekemään yhtä hyvää.
Ruisleipä on jo haastavampi kuin joku helppo sämpylätaikina.
Sämpylöistä saa helposti terveellisiäkin. Täysjyvähiutaleita, ruisjauhoja, sämpyläjauhoja, porkkanaraastetta, siemeniä, taikinaan voi laittaa vaikka mitä kaappiin jäänyttä ja vaikka vanhaksi menevääkin.
Miksei vaikka kuivattuja marjoja tai pähkinöitäkin, jos haluaa oikein eksoottista.