Minkä kaiken ylijäämäruoan voi säilyttää myöhempää käyttöä varten pakastamalla? Voiko esimerkiksi juustoa tai keitettyä riisiä pakastaa?
Minkä kaiken voi laittaa pakkaseen, jos jää yli?
Voiko esimerkiksi riisipuuroa, kermaa tai juustoa pakastaa ja käyttää myöhemmin? Entä kasviksia? Paprikaa?
Mitä kaikkea sinä laitat pakastimeen?
Kommentit (69)
Juusto kannattaa tosiaan pakastaa raasteena ja käyttää lämpimiin ruokiin. Rakenne muuttuu.
Ilmavat ja rasvaiset tuotteet eivät säily loputtomiin pakkasessa, mutta pitkään kuitenkin.
Juusto kannattaa raastaa, sen voi käyttää pakastettuna raasteena mihin vaan. Paprikaa myydäänkin pakasteena, en kyllä tiedä kannattaako se pakastaa raakana vai esim. esikeittää. Vesipitoisia kasviksia ei kannata pakastaa, siis esim kurkkua tai salaattia. Jos haluaa pakastaa vaikka tomaattia, niin se kannattaa ensin keittää tomaattikastikkeeksi, tuoreita tomaattiviipaleita en itse pakastaisi. Kerman voi pakastaa, tosin ei vissiin käy vaahdotettavaksi sen jälkeen.
Kaikkea, paitsi kovin vesipitoisia kasviksia ja perunaa... Kokeilemalla oppii!
Kasviksia voi pakastaa mutta ne kannattaa ensin paistaa tai ryöpätä, jolloin solurakenne rikkoutuu. Pakastamisen jälkeen ne sopivat ruuanlaittoon.
Pakastettua juustoraastetta voi hyvin laittaa vaikka lasagneen.
Marjat tietenkin voi pakastaa.
Mutta miten vaikkapa kaali tai kesäkurpitsa?
Kala on kätevä pakastaa - rasvainen kala ei toki mahdottoman pitkään säily edes pakastamalla vaan kannattaa sieltäkin käyttää pois.
Leipä säilyy myös muutaman viikon pakastimessa.
Vierailija kirjoitti:
Marjat tietenkin voi pakastaa.
Mutta miten vaikkapa kaali tai kesäkurpitsa?
Kaalin ja kesäkurpitsan voi pakastaa keittämisen jälkeen. Suoraan tuoreena ei kannata pakastaa.
Tuo riisi kiinnostaa. Voiko riisiannoksen laittaa pakkaseen?
Säilyykö rakenne ja onko turvallista?
Mä pakastan ylijäämäriisin. Rakenne säilyy. Käytän kaalilaatikkoon, pasteijoihin tms, joten käy vielä uunissa sulamisen jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Marjat tietenkin voi pakastaa.
Mutta miten vaikkapa kaali tai kesäkurpitsa?
Kaalin ja kesäkurpitsan voi pakastaa keittämisen jälkeen. Suoraan tuoreena ei kannata pakastaa.
Kaalilaatikon voi pakastaa paistamista vaille valmiina. On sitten tuoreempaa syötävää vasta paistettuna. kuin kypsänä pakastettu.
Vierailija kirjoitti:
Marjat tietenkin voi pakastaa.
Mutta miten vaikkapa kaali tai kesäkurpitsa?
Lehtikaalia ja kesäkurpitsaa aina minulla pakkasessa. Pakastealtaasta kaupasta löytyy paprikaa, joten eiköhän sitä noin maalaisjärjellä ajatellen voi pakastaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Marjat tietenkin voi pakastaa.
Mutta miten vaikkapa kaali tai kesäkurpitsa?
Kaalin ja kesäkurpitsan voi pakastaa keittämisen jälkeen. Suoraan tuoreena ei kannata pakastaa.
Kaalilaatikon voi pakastaa paistamista vaille valmiina. On sitten tuoreempaa syötävää vasta paistettuna. kuin kypsänä pakastettu.
No tässäpä vinkki. Tosin aika paljon menee aikaa käyttää raakaa kaalilaatikkoa uunissa kun vie niin paljon aikaa ja sähköä.
Eikö helpompi pakastaa kypsänä ja sitten sieltä lämmittää jääkaapin ja mikron kautta annos?
Vierailija kirjoitti:
Mä pakastan ylijäämäriisin. Rakenne säilyy. Käytän kaalilaatikkoon, pasteijoihin tms, joten käy vielä uunissa sulamisen jälkeen.
En tiennytkään, kiitti vinkistä. Riisihän on yksi eniten ruokamyrkytyksiä tai melkoisia vatsanväänteitä aiheuttavista sapuskoista. Jotenkin ajatellaan että säilyy hyvin. Veteenhän se keitetään.
Dairy
Cheese : Grated in a freezer bag or container.
Yoghurt : Poured onto a baking tray with non-stick baking paper on.
Eggs : Cracked individually into resealable containers.
Fruit
Pineapple : Chopped into bite-sized chunks.
Berries : In reusable freezer bags or containers.
Grapes : Can be eaten straight out of the freezer.
Vegetables
Peppers : Slice and freeze them in reusable freezer bags.
Fresh herbs : Chopped in an ice cube tray with some olive oil.
Courgettes : Grated in a freezer bag.
Meat and fish
Mince : Freeze flat in reusable freezer bags to save space.
Salmon : Chop into portions and freeze in bags.
Chicken : Can be diced to save time defrosting and cooking.
Cupboard items
Chickpeas : Must be dried first.
Coconut milk : In ice cube trays.
Coffee : Cold coffee in ice cube trays can be used in iced coffees.
Bakery
Croissants : Can be added to bread and butter pudding.
Bread : Can be separated into freezer bags to prevent slices sticking.
Scones : In reusable containers.
What not to freeze
Cream-based soups or sauces : Likely to split or separate.
Re-heated rice : Can pose a health risk.
Cream : Texture can change considerably.
Hard boiled eggs : White goes rubbery.
Vierailija kirjoitti:
Kala on kätevä pakastaa - rasvainen kala ei toki mahdottoman pitkään säily edes pakastamalla vaan kannattaa sieltäkin käyttää pois.
Monet kalamiehet sanovat että kala pitää valmistaa ruoaksi ennen pakastamista. Itse en ole huomannut mitään ongelmaa raaan kalan pakastamisessa. Hyvin onnistuu.
Seitikin myydään raakana pakasteena.
Kananmunia, esim silikonisessa muffinssivuoassa. 🤯
Kun ovat jäätyneet, voidaan siirtää pussiin.eivät tartu toisiinsa kiinni jäisinä.
Kätevää, jos yrtit voi laittaa pakkaseen. Eihän sitä isoa puskaa saa syötyä kerralla, jos sellaisen ruukun ostaa.
Juustoa ainakin voi pakastaa. Juustoraaste säilyy huomattavasti pitempään.