Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pitäisi lisätä kasviksia ruokavalioon. Mitä salaatteja syötte? Mitä muita kasviksia voisi laittaa?

Vierailija
12.09.2022 |

Lähinnä kasvislisäkkeitä ja lisukesalaatteja haen nyt tässä. Kyllästyttää se vihersalaatti, kurkku, tomaatti, paprika salaatti. Ei maistu miltään ja kyllästyn parissa päivässä sen pupeltamiseen.
Toki keitetyt parsakaalit ja porkkanat, joo, mutta mitä muuta?
Mitä lisukekasviksia syötte?

Kommentit (54)

Vierailija
1/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön lounaaksi kasvissosekeiton (ilman perunaa tehdyn), siinä saa hyvin kasviksia päivään.

Vierailija
2/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lehtikaali, rucola, kesäkurpitsa, pinaatti. Nuo nyt ainakin tuovat terveellisyyttä perussalaattiin, jos sitä pohjana haluat käyttää. Lehtikaalin joukkoon kannattaa puristaa hiukan sitruunaa ja ripaus suolaa ja puristella käsiin pehmeämmäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita salaatin sekaan fetaa, oliiviöljyä ja balsamicoa, niin johan alkaa maistumaan.

Vierailija
4/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://diabeteslehti.diabetes.fi/keittokirja/category/kasvisruuat/

Älä hämäänny, ohjeet ovat hyviä vaikka onkin diabetesliiton keittokirja!

Täältä olen etsinyt.

Sitten yks oma sovellus.

Hakkaa kaalia silpuksi, ihan pieniksi kuin saat, lisää hakattu kananmuna 

ja kaikkea vihreää punaista keltaista, samalla lailla pieniksi silpuiksi. Sitten olen sekoittanut sinne pikkasen kurkkurelishiä, ja vot on hyvää! Jos sulla on juustonjämä niin kuutioiksi vaan!

Olen joskus tehnyt siihen hapanimelän kastikkeen, soijaa ja hunajaa.

On hyvää!

Ainii jos on vähän kylmää makaronia/riisiä...sinne vaa!

Vierailija
5/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vihersalaatteihin makua. Mikset tee täyttävää salaattia pääruuaksi? Itse tykkään yrteistä, niitä sekaan. Keitettyä kananmunaa/kanaa/pastaa/savulohta/suolakurkkua/oliiveja/pastaa jne.

Vierailija
6/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kurkkusalaattia, perunasalaattia ja italiansalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Harvoin syön salaatteja, ehkä kesällä joskus, mutta kasvisruokaa tehdään usein. Minäkään en pidä salaatinlehdistä. Jos teen salaattia niin yleensä kreikkalaista (johon ei tule salaattia) kanapastasalaattia, couscous salaattia ruokana ei lisukkeena. Sen sijaan kasviskeittoja, kasvispihvejä, linssi/papupataa, wokkeja, curryja etc ruokia teen usein.

Vierailija
8/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

https://diabeteslehti.diabetes.fi/keittokirja/category/kasvisruuat/

Älä hämäänny, ohjeet ovat hyviä vaikka onkin diabetesliiton keittokirja!

Täältä olen etsinyt.

Sitten yks oma sovellus.

Hakkaa kaalia silpuksi, ihan pieniksi kuin saat, lisää hakattu kananmuna 

ja kaikkea vihreää punaista keltaista, samalla lailla pieniksi silpuiksi. Sitten olen sekoittanut sinne pikkasen kurkkurelishiä, ja vot on hyvää! Jos sulla on juustonjämä niin kuutioiksi vaan!

Olen joskus tehnyt siihen hapanimelän kastikkeen, soijaa ja hunajaa.

On hyvää!

Ainii jos on vähän kylmää makaronia/riisiä...sinne vaa!

Huomenet! En ole ap, vaan ohis, ja mä näin tuon kaalin, jota itse kans haluaisin enemmän käyttää. Sain nimittäin joskus muinoin eräässä pizzeriassa alkusalaattina ihan uskomattoman hyvää etikkaista paprika/kaali jne jotain muutakin siinä taisi olla -salaattia, enkä tajunnut kysyä miten sitä tehdään. Jotenkin se kaali oli saatu pehmenemään, mutta miten? Sillä etikalla jotenkin? Oli hyvin ohutta suirua, kuin juustohöylällä vedeltyä.

Oisko ideaa tähän tai vastaavaa ohjetta?

Otin nyt sinut tähän "uhriksi", kun oli sen verran fiksu vastaus sulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me syödään pääasiassa kasvisruokaa ja kalaa, mutta hyvin harvoin salaattia. Tänään kasvissosekeittoa lounaaksi ja täytettyjä paprikoita päivälliseksi. Eilen oli päivällisellä kesäkurpitsavuokaa ja lohi-tiikerikatkarapuvartaita, joissa oli mukana punasipulia ja minimaisseja.

Salaateista suosikkeihin kuuluu papu-perunasalaatti

Vierailija
10/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan kasvikset pellillä uunissa (punajuurta, porkkanaa, paprikoita, bataattia, sipulia) ja teen myös pataruokia, esim kesäkurpitsajauhelihavuoka on hyvää. Myös kesäkurpitsaveneet esim sienitäytteellä on hyviä joko sellaisenaan tai lisukkeina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vihersalaatteihin makua. Mikset tee täyttävää salaattia pääruuaksi? Itse tykkään yrteistä, niitä sekaan. Keitettyä kananmunaa/kanaa/pastaa/savulohta/suolakurkkua/oliiveja/pastaa jne.

Joskus teenkin, mutta muu perhe ei selviä pelkällä ruoksisalla salaatilla työnsä vuoksi. Ja koko perhe syö meillä samaa ruokaa, mutta nuo lisukevihannekset jää turhan useasti pois kun kyllästyttää se maku.

Lisäksi itse en voi syödä raakaa palkokasveja. Muutama keitetty vihreä papu menee mutta muuten ei. Kaalitkin aiheuttaa ongelmia.

Ap

Vierailija
12/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uunijuurekset sopii lisukkeeksi melkein mihin vaan. Niitä voi tehdä ison satsin kerralla ja ylijääneet voi jälkimarinoida ja syödä kylmänä lisukkeena seuraavana päivänä tai käyttää esim. kasvissosekeitossa, johon tulee ihana paahdettu aromi.

Kasviksia voi lisätä myös pääruokiin, ei vain lisukkeiksi. Jauhelihan sekaan raasteita (kesäkurpitsa, porkkana, muut juurekset), toimii niin jauhelihakastikkeessa, makaronilaatikossa kuin lihapullissakin. Kastikkeisiin ja patoihin voi lisätä kasviksia maun mukaan: kanakastikkeeseen vaikka kukka- tai parsakaalia, maissia, paprikaa; karjalanpaistiin porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, happamia omenia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä kasviksia on paljon eri muodoissaan, ihan ruokina, kastikkeina ja lisukkeina. Esim nyt kun on tullut tomaatteja teen talveksi kastikkeita joita sitten käytän ruuanlaitossa. 

Niistä tulee kasviscurryja, pasta- tai lihapullakastikkeita, keittoja jne. 

Nyt olemme syöneet todella paljon kukkakaalia "riisinä" ja muussina ihan perus liharuokien kanssa. Tänään teen kanakastikkeelle kesäkurpitsatagliatellea. Eilen tein 2 kaalin kaalilaatikon. Täytetyt paprikat, tomaatit ja kesäkurpitsa on hyviä. Kasvisbolognese normaaliin tapaan mutta lihan sijaan munakoisosilppua. Saa olla aika siiviläsuu että erottaa kasviskastikkeeksi:D

Vierailija
14/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamiaisella puuron sekaan marjoja tai leivän päälle salatttia, kurkkua, tomaattia tai paprikaa. Lämpiman ruuan sekaan voikin laittaa monenmoista kasvista. Itse teen esimerkiksi pastan kanssa jauhelihakastiketta, mihin tulee lisäksi tomaattia, sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kaalia, porkkanaa tai munakoisoa. Tortilloihin maissia, papuja, retiisiä tai avocadoa. Makaronilaatikkoon sekoitan punajuurta joukkoon. 

Joskus tein kanalle kastiketta soseuttamalla tomaattia ja linssejä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt juuri on hyvä aika tehdä uunijuureksia ja uunikasviksia. Niillä voi korvata perunan tai pastan tai riisin ateriasta kokonaan. Eli porkkanaa, lanttua, naurista, mustajuurta, punjauurta, purjoa (vaatii kyllä öljyä) sipulia. Välillä voi laittaa sekaan esim paprikan tai munakoisonviipaleita tai tomaatinpuolikkaita.

Kesäkurpitsasta en muuten itse osaa tehdä kuin keittoa. Otan mielelläni vastaan ideoita.

Vierailija
16/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan kasvikset pellillä uunissa (punajuurta, porkkanaa, paprikoita, bataattia, sipulia) ja teen myös pataruokia, esim kesäkurpitsajauhelihavuoka on hyvää. Myös kesäkurpitsaveneet esim sienitäytteellä on hyviä joko sellaisenaan tai lisukkeina.

Kypsyykö nuo juurekset jne samaan aikaan siellä pellillä? Asteet ja aika? Mitä laitat niihin, hunajaa, suolaa, pippuria, yrttejä?

Vierailija
17/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä paistan yleensä salaatin seuraksi kunnon pihvin. Medium-rarena tietysti. Pihvin pitää olla paksu jotta on mehukas.

Mausteeksi vain suolaa ja pippuria.

Salaattina vihersalaatti johon mausteeksi sitruunaa ja suolaa.

Vierailija
18/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laitan kasvikset pellillä uunissa (punajuurta, porkkanaa, paprikoita, bataattia, sipulia) ja teen myös pataruokia, esim kesäkurpitsajauhelihavuoka on hyvää. Myös kesäkurpitsaveneet esim sienitäytteellä on hyviä joko sellaisenaan tai lisukkeina.

Kypsyykö nuo juurekset jne samaan aikaan siellä pellillä? Asteet ja aika? Mitä laitat niihin, hunajaa, suolaa, pippuria, yrttejä?

Itse laitan kasviksia eri aikaan uuniin esim. ensin 200-225 astetta ja silloin uuniin menee peruna/punajuuri/bataatti. 15-20 min ja sekoituksen yhteydessä sekaan porkkanaa sekä asteet 200. 15min ja taas sekoituksen yhteydessä paprikaa, sipulia sekaan,. 10-15min ja syömään.

Alussa mukaan öljyä, suola, pippuri, yrttejä, ehkä paprikajeuhetta tai muita mausteita riippuen miellaista lopputulosta haen.

Vierailija
19/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nyt juuri on hyvä aika tehdä uunijuureksia ja uunikasviksia. Niillä voi korvata perunan tai pastan tai riisin ateriasta kokonaan. Eli porkkanaa, lanttua, naurista, mustajuurta, punjauurta, purjoa (vaatii kyllä öljyä) sipulia. Välillä voi laittaa sekaan esim paprikan tai munakoisonviipaleita tai tomaatinpuolikkaita.

Kesäkurpitsasta en muuten itse osaa tehdä kuin keittoa. Otan mielelläni vastaan ideoita.

Mä mietin samaa tuon kesäkurpitsan kanssa ja katselin netistä ideoita. Laitoin ohuiksi viipaleiksi ja paistoin pannulla, kunnes alkoi kivasti ruskistua. Suolaa pippuria ja valkosipulia. hyvää tuli. Tämä varmaan yksinkertaisinta mitä noista saa tehtyä ;D

Vierailija
20/54 |
12.09.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juustohöylällä valkokaalia ohuiksi suikaleiksi, on hyvää ihan sellaisenaankin. Tai salaattina niin että sekaan punasipulia, vihreää paprikaa ja kurkkua. Sekoita joukkoon hieman ranskalaista salaattikastiketta tai oliiviöljyä ja sitruunamehua.

Tavallinen hienojakoinen porkkanaraaste on ihanan mehevää. Sekaan voi laittaa vaikka ananaspaloja.

Uunissa paahdettuja kasviksia: pellille parsakaalin nuppuja, paprikapaloja, porkkanaa ohuehkoina viipaleina, kesäkurpitsaa, punasipulia. Päälle hieman oliiviöljyä, suolaa, ripaus sokeria tai hieman hunajaa, rosmariinia. Uuniin 225 astetta kunnes ovat pehmeitä.

Tai uunissa paistettuja porkkanoita/punajuuria: kuoritut ja paloitellut juurekset pellille, päälle samat mausteet kuin yllä ja paistetaan samalla tavalla. Vastaavalla tavalla voi tehdä myös uunijuureksia eli pellille perunaa, porkkanaa, palsternakkaa, lanttua, sipulia, bataattia

Valmiit wok-vihannekset pakasteesta ovat maukkaita ja näppäriä käyttää, paista öljytilkassa ja mausta soijakastikkeella.

Kasvissosekeittoon uppoaa kätevästi vaikka mitä, itse tykkään laittaa perunaa, porkkanaa ja kesäkurpitsaa.

Kirkasliemisiin keittoruokiin voi myös upottaa kasviksia mielin määrin, perunan ja porkkanan lisäksi lanttua, purjoa, herneitä, maissia, paprikapaloja, kukkakaalia, parsakaalia

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi kaksi