Tänään on Suomalaisen ruoan päivä
Suomalaisen ruoan päivää juhlitaan sunnuntaina 4.9. Pääviestinä on Me ruokaketjun ammattilaiset katamme pöytäsi oman maan antimilla, kertoo Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.
Vaikka maatalouden kustannusongelmat ovat kärjistyneet suoranaiseksi kriisiksi, Syväniemen mukaan kotimaista ruokaa riittää edelleen, sillä omavaraisuusasteemme on korkea.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ruoka/373f40fd-1ffc-4fda-bd7f-f95d2…
Mitä suomalaista meinaat tänään suuhusi pistää?
Kommentit (6)
Söin juuri ruisleipää ja päällä keitettyä kananmunaa. Suomalaista on.
Aamupalaksi otin jugurttia ja marjoja.
Lounaaksi eilistä kaalilaatikkoa.
Päivälliseksi teen perunamuusia ja uunimakkaraa, jotain salaattia.
Kotimaisuusaste 100%, jos mausteita ei lasketa.
Aamupalalla ainoastaan tee (tai osa siitä) oli ulkomaalaista alkuperää. Söin kinkku-kesäkurpitsasämpylän (levitteenä oivariini), teessä itsepoimimaani nokkosta ja suomalaista sokeria.
Päiväruokana perunamunakas ja eilisiä uunikasviksia, munakkaan mausteena paprikajauhetta ja pippuria, jotka ovat jostain muualta kuin Suomesta. Kasvikset ja perunat omasta kasvimaasta, kananmunat ja juusto kotimaista maataloustuotantoa. Munakkaan kanssa ruisleipää, jossa ainakin paketissa mainostetaan 100% suomalaista viljaa.
Illalla teen mustikkapiirakan, ja näin äkkiseltään miettien ainoastaan vanilja vaniljasokerissa on peräisin lämpimämmiltä seuduilta. Voisin sen varmaan korvata mesisokerilla, joka on 100% kotimainen tuote. Leivinjauheen ainesosista en ole aivan varma - sen tosin voi jättää kokonaan pois, viimeksi unohdin sen, ja piirakasta tuli ihan samanlainen kuin ennenkin :-)
Perunoita, porkkanoita, kaalia ja maetoo niin pirusti.
Kananmunat ovat ainakin suomalaisia, salaattikin taitaa olla täällä valmistettu.