Tippaus on rantautunut suomeen, mitä mieltä?
Ite vastustan enkä usko että työntekijä saa koko tipin itselleen 🤔 oletteko törmänneet ravintolassa syödessänne tähän?
Kommentit (250)
Ei kuulu meidän kulttuuriimme ja on vähän liikaa esimerkkejä ulkomailta millaiseen perseilyyn se saattaa johtaa.
Onhan tuokin yksi tapa saada tarjoilijoiden palkat laskemaan. En kannata enkä tippaa Suomessa.
Kalliista ulkona syömisestä halutaan tehdä vielä kalliimpaa säälin varjolla. Me maksetaan meidän tarjoilijoille niin vähän, voisitko maksaa enemmän? Ei kiitos.
En! Vaikka jotkut ravintolat oikein melkein pakottaa maksupäätteellä tippaamaan. Vältän ko paikkoja.
No kuppausta meillä on ollut jo kauan, niin että miksipä ei tuokin menisi joukon jatkona.
Sitähän tarjoilijoiden palkanmaksajat haluaisivat niin ei tarvitsisi itse maksaa nykyistä palkkaa.
Jos on tavanomaista parempaa palvelua, niin voin tipata. Käytän käteistä vain ulkona syödessä/ juomassa, niin pikkuhilut yleensä annan sitten tippinä tarjoilijalle, pokelle, baarimikolle tms.
En taida enää mennä ravintolaan.
Vihasin Britanniassa ja Jenkeissä sitä, että ilmoitettu hinta esim. vaatekaupassa ei ollut oikea hinta, vaan siihen tuli vielä korotus kassalla. Tämä on sitä samaa. Vihaan tippausta.
Ei ne tipit mene tarjoilijalle vaan tarjoilijoiden yhteiseen mukiin, josta ne sitten organisoivat jotain jos jaksavat. Veikkaisin, että samasta mukista otetaan myös vuoron päätteeksi kassasta puuttuvat rahat.
Vierailija kirjoitti:
Vihasin Britanniassa ja Jenkeissä sitä, että ilmoitettu hinta esim. vaatekaupassa ei ollut oikea hinta, vaan siihen tuli vielä korotus kassalla. Tämä on sitä samaa. Vihaan tippausta.
Ei kai vaatekaussa tullut tippejä. Eiks ne lisät ole veroja?
Vierailija kirjoitti:
En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.
On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.
Totta. Kesken kaiken tullaan kyselemään on kyllä vähän nihkeää menee se fiilis. Mutta on rafloja ja rafloja.
Olin vaimoni kanssa 10 vuotis hääpäivää viettämässä heston blumenthalin fat duck 3 michelin tähden ravintolassa. Se palvelu ja se juttu oli uskomatonta. Tarjoilijoita ei ns näe ollenkaan, mutta he näkevät sinut. Kun olisit alkamassa ihmettelemään, että pitäskö juomaa saada lisää esim, niin tämä henkilö ilmestyy tyhjästä siihen ja lukee sun ajatukset. Hoitaa hommansa sekunneissa ja katoaa näköpiiristä. Noissa paikoissa sinun safkakokemusta ei häiritä eikä pilata, koska se safka on sellaista mitä et ikinä syö missään. Se on niin ainutlaatuinen kokemus, että syöjän on annettava keskittyä siihen mitä syö. Se oli myös rafla missä 2kk ennen menoa, he lähettivät sähköpostia ja kyselivät elämästä ja mikä on tärkeää ja minkälaisia muistoja on lapsuudesta ja elämästä nykypäivänä. Sen ympärille ne rakentaa sen kaiken. Vaikka on se menu, niin ne ilmeisesti maustaa sen safkan juuri sinulle sinun muistojen mukaan. Ja me molemmat mentiin oma elämänkaari, kun syötiin. Se oli jotain niin älytöntä. En ymmärrä miten toi on mahdollista edes.
Sama kokemus oli Alain Ducassen 3 tähden raflassa.
Vierailija kirjoitti:
En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.
On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.
Ammattitaitoa olisi tulla kysymään silloin kun asiakkaan suu on tyhjä. Samoin ärsyttää nämä kun tarjoilija tulee lautasen kanssa kysymään 'kenelles oli kalkkunapitsa' vaikka itse otti tilauksen vastaan.
En tippaa Suomessa enkä ulkomailla 👍
Ei. Me taidetaan opetella tekemään itse parempaa ruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.
On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.
Totta. Kesken kaiken tullaan kyselemään on kyllä vähän nihkeää menee se fiilis. Mutta on rafloja ja rafloja.
Olin vaimoni kanssa 10 vuotis hääpäivää viettämässä heston blumenthalin fat duck 3 michelin tähden ravintolassa. Se palvelu ja se juttu oli uskomatonta. Tarjoilijoita ei ns näe ollenkaan, mutta he näkevät sinut. Kun olisit alkamassa ihmettelemään, että pitäskö juomaa saada lisää esim, niin tämä henkilö ilmestyy tyhjästä siihen ja lukee sun ajatukset. Hoitaa hommansa sekunneissa ja katoaa näköpiiristä. Noissa paikoissa sinun safkakokemusta ei häiritä eikä pilata, koska se safka on sellaista mitä et ikinä syö missään. Se on niin ainutlaatuinen kokemus, että syöjän on annettava keskittyä siihen mitä syö. Se oli myös rafla missä 2kk ennen menoa, he lähettivät sähköpostia ja kyselivät elämästä ja mikä on tärkeää ja minkälaisia muistoja on lapsuudesta ja elämästä nykypäivänä. Sen ympärille ne rakentaa sen kaiken. Vaikka on se menu, niin ne ilmeisesti maustaa sen safkan juuri sinulle sinun muistojen mukaan. Ja me molemmat mentiin oma elämänkaari, kun syötiin. Se oli jotain niin älytöntä. En ymmärrä miten toi on mahdollista edes.
Sama kokemus oli Alain Ducassen 3 tähden raflassa.
Hän kertoo kuinka paljon parempi hän on verrattuna Rossossa syövään bonuskorttikansaan.
En tippaa. Ei kuulu tänne missä tarjoilijoiden palkkataso on sitä perustasoa mitä kaupanmyyjillä, toimistotyöntekijöillä ym.
On todella alkanut ärsyttää se, että jopa kaksi kertaa kesken jutustelun ja syömisen tullaan kyseleen, että maistuuko, otatteko lisää juotavaa ym. Se ei ole hyvää palvelua, vaan tyrkyttämistä ja typerää mielistelyä.