Oletko ymmärtänyt että esim. suolakurkkupurkki tulee kylmentää ennen sen avaamista?
Ellet siis syö kaikkea kerralla. Ne tulee avattuna säilyttää kylmässä, joten jottei pilaantumista vauhdittaisi heti alkuunsa, pitää purkki kylmentää jo valmiiksi ennen avaamista.
Yllättävän moni ei tätäkään ymmärrä.
Kommentit (65)
Kylmennän tietenkin valmiiksi. Siis jos tiedän että osa menee heti avaamisen jälkeen jääkaappiin.
ihan itsekö keksit kirjoitti:
Kylmettää ennen avaamista?
Lämpimässähän ne siellä kaupassakin ovat kuukausikaupalla.
Nyt olikin kyse avaamisen jälkeisestä säilytyksestä. Ne tulee pitää avaamisen jälkeen kylmänä. Miten se voi olla avattuna kylmä, jos avaat purkin lämpöisenä?
Kuolema tulee nyt. - Vuosikymmenet on avattu kurkkupurkki lämpimiltään.
Säilytetään kyllä jääkaapissa.
On ne sen verran tuhdisti suolattu, että eivät vähästä säikähdä.
Syön vuosi sitten avattuja kurkkuja.
Olenko tuonkin asian tehnyt väärin😱 vasta olen toipunut siitä että, vuosikymmeniä ole avannut tupla-patukan väärin. Ei tästä elämästä kyl nyt tule mitään??!!
Meillä anoppi otti aina mehut, ketsupit, sinapit, suolakurkkupurkit, punajuuripurkit tms pois jääkaapista, kun vievät niin paljon tilaa. Samaa vauhtia laitoin takaisin jääkaappiin ja sanoin, että meillä tykätään nämä käyttää viileänä, eikä kaappitilaakaan ole loputtomasti. Meni muutama vuosi tästä vääntäessä.
Mistä ap on moisen ohjeen löytänyt? Vai omasta päästäänkö?
Vierailija kirjoitti:
Meillä anoppi otti aina mehut, ketsupit, sinapit, suolakurkkupurkit, punajuuripurkit tms pois jääkaapista, kun vievät niin paljon tilaa. Samaa vauhtia laitoin takaisin jääkaappiin ja sanoin, että meillä tykätään nämä käyttää viileänä, eikä kaappitilaakaan ole loputtomasti. Meni muutama vuosi tästä vääntäessä.
Siis miten anoppi pääsee tuollaista tekemään? Ei meillä anopeilla ole kyllä mitään valtaa meidän jääkaappiin saati muihin asioihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä anoppi otti aina mehut, ketsupit, sinapit, suolakurkkupurkit, punajuuripurkit tms pois jääkaapista, kun vievät niin paljon tilaa. Samaa vauhtia laitoin takaisin jääkaappiin ja sanoin, että meillä tykätään nämä käyttää viileänä, eikä kaappitilaakaan ole loputtomasti. Meni muutama vuosi tästä vääntäessä.
Siis miten anoppi pääsee tuollaista tekemään? Ei meillä anopeilla ole kyllä mitään valtaa meidän jääkaappiin saati muihin asioihin.
Pidättekö jääkaappianne munalukossa ja anoppi tiukasti tuoliin sidottuna vierailun aikana?
Vierailija kirjoitti:
Mistä ap on moisen ohjeen löytänyt? Vai omasta päästäänkö?
Miksi tuohon pitäisi mitään ohjetta erikseen etsiä? Ihan jo maalaisjärki kertoo noin toimimaan. Jos joku tuote pitää säilyttää avattuna viileänä, niin mielestäni se tarkoittaa koko sitä avattuna olo aikaa, ei vain osaa siitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä anoppi otti aina mehut, ketsupit, sinapit, suolakurkkupurkit, punajuuripurkit tms pois jääkaapista, kun vievät niin paljon tilaa. Samaa vauhtia laitoin takaisin jääkaappiin ja sanoin, että meillä tykätään nämä käyttää viileänä, eikä kaappitilaakaan ole loputtomasti. Meni muutama vuosi tästä vääntäessä.
Siis miten anoppi pääsee tuollaista tekemään? Ei meillä anopeilla ole kyllä mitään valtaa meidän jääkaappiin saati muihin asioihin.
Pidättekö jääkaappianne munalukossa ja anoppi tiukasti tuoliin sidottuna vierailun aikana?
Ensinnäkin käyvät n. kerran vuodessa (asutaan ulkomailla), ja toisekseen ei se nyt uskaltaisi meidän kaappeja alkaa järjetämään. Siis eihän nyt kukaan ala kylässä järjestelemään toisten tavaroita.
Aivan älytön ongelma. Avatut säilykkeet säilytetään jääkaapissa. Avaamaton täyssäilyke (ei siis sillipurkki) voi olla huoneenlämmössä avaamiseen saakka. Sitten se säilytetään jääkaapissa.
Mikäli kantta ei saa auki, autetaan ilmaa kannen alle esim puukolla siis kannen reunan alta.
Toinen konsti on lämmittää pelkkää metallikantta esim kuumalla vedellä. Lämpö laajentaa metallia. Lasia ei lämmitetä.
Marttojenmartta kirjoitti:
Aivan älytön ongelma. Avatut säilykkeet säilytetään jääkaapissa. Avaamaton täyssäilyke (ei siis sillipurkki) voi olla huoneenlämmössä avaamiseen saakka. Sitten se säilytetään jääkaapissa.
Mikäli kantta ei saa auki, autetaan ilmaa kannen alle esim puukolla siis kannen reunan alta.
Toinen konsti on lämmittää pelkkää metallikantta esim kuumalla vedellä. Lämpö laajentaa metallia. Lasia ei lämmitetä.
Miten nuo "niksit" liittyy tähän aiheeseen? Toisekseen ei ole kyllä yksikään purkki ikinä jäänyt avaamatta ihan kiertämällä kantta normaalisti.
Mitä tulee esiviilennykseen, niin tietenkin se on ihan järkevä toimenpide, vaikka juuri SINÄ et ole sitä älynnytkään tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Olenko tuonkin asian tehnyt väärin😱 vasta olen toipunut siitä että, vuosikymmeniä ole avannut tupla-patukan väärin. Ei tästä elämästä kyl nyt tule mitään??!!
Ei sitä Tuplaa ole siitä keskeltä saanut avattua kun vasta jonkun 10v, eli esim mun lapsuudessa oli tuo(kin) asia huonommin... lapr nauro ittensä ihan tärviölle, kun katto mun Tuplan avaamista tässä joku pari vuotta sitten. N51
Tuplan avaaminen on ihan eri asia. Siinä ei ole kyseessä tuotteen säilyminen millään tavalla. Typerä vertaus.
Jäähdytys tekee purkkiin vahvemman vakuumin on vaikeampi saada kantta auki
Kylmettää ennen avaamista?
Lämpimässähän ne siellä kaupassakin ovat kuukausikaupalla.