Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi riisipuuro ei sakene?

Vierailija
01.01.2022 |

Mitä teen väärin? Nyt kaksi kertaa keittänyt kattilallisen punaisella maidolla ja ohjeen mukaan. Riisit turpoavat ja kuitenkin jäävät ikään kuin "lillumaan" maitoon eikä se maito-osa sakene puuromaiseksi.

Täytyykö maito lisätä kaikki kerralla kattilaan vai vähin erin pitkin matkaa. Suolan lisäsin aika lopussa. Onko vika riiseissä vai minussa vai missä?

Kommentit (70)

Vierailija
1/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teetkö ohjeen mukaan? Riisipuuron keittäminen kestää, mutta kyllä se sakenee. Seuraavana päivänä pitää lisätä vähän maitoa sekaan jo kun kaikki on imeytynyt.

Vierailija
2/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teitkö puuron puuroriisistä?

Riisipuurossa ei voi epäonnistua.

Vierailija
4/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sekoita kunnolla ja lisää maitoa jos tuntuu paksulta, sitten anna hautua.

Vierailija
5/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kestää ainaki 40 min enneku puuro valmistuu..

Vierailija
6/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko varmasti puuroriisiä? 🤔

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisi turvotetaan ensin parissa desissä kiehuvaa vettä. Vasta sitten lisätään maito ja keitetään mitä se nyt oli, kolme varttia? Kiehuuko maitosi varmasti koko sen ajan? Eli nousee kuplia.

Vierailija
8/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Risellariisiä tai muuta puuroriisiä käytät?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teitkö puuron puuroriisistä?

Riisipuurossa ei voi epäonnistua.

Tein kyllä puuroriisistä ja keitto-ohje on paketin kyljessä. Ikinä ennen en olekaan epäonnistunut ja nyt menee usko, kun jo kahteen kertaan puuro on jäänyt enemmän "riisikeitoksi" kuin puuroksi. Aina ennen on puuro sakeutunut. Onko suolan laitolla joku ehdoton merkitys eli pitääkö ottaa pois levyltä eikä enää keitellä sen jälkeen vai miten? Ja voivatko riisit huonontua vanhemmiten? Ihan kaikkea tulee skitsoiltua kun ei meinaa ymmärtää miksi näin yksinkertainen juttu ei onnistu.

Vierailija
10/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kypsennä riisit ensin pienessä määrässä vettä, niin kauan että "turpoavat". Sitten vasta lisäät maidon kevyesti sekoittaen niin kauan että seos lämpenee, ja haudutat kannen alla pienellä lämmöllä ja kattilan kansi hieman raollaan. Sekoitat aina välillä. Haudutusaika puolesta tunnista tuntiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riisi turvotetaan ensin parissa desissä kiehuvaa vettä. Vasta sitten lisätään maito ja keitetään mitä se nyt oli, kolme varttia? Kiehuuko maitosi varmasti koko sen ajan? Eli nousee kuplia.

Keitin ensin tuossa vesitilkassa ja turvotin riisit siinä. Sitten aloin lisätä maitoa pikkuhiljaa aina desin kerrallaan ja aina kiehumiseen saakka kunnes taas lisäsin maitoa lisää. En siis kaatanut koko maitopurkkia kerralla vesialoituksen jälkeen kattilaan. Oliko tämä virhe?

Vierailija
12/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oma toimiva ohjeeni:

Puuroriisiä 1,5 - 2dl, 1 litra maitoa, ke8tellään vesihauteessa pitkään, jopa 2 tuntia, välillä hämmentäen.

Lopuksi maustetaan suolalla ja voinokareella, syödään kanelin ja sokerin (ja kylmän maidon) kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Risellariisiä tai muuta puuroriisiä käytät?

Taisi olla Rainbow-puuroriisiä tällä kertaa.

Vierailija
14/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauanko keitit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiehauta vesi kattilassa.

Lisää riisi veteen ja sekoita, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.

Lisää maito joukkoon ja sekoita, kunnes puuro alkaa kiehua.

Hauduta 40 minuutin ajan välillä sekoittaen.

Mausta lopuksi puuro suolalla.

Vierailija
16/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse turvottaa vedellä, maito ja puuroriisit vesihauteeseen, niin ei tarvitse vahtia.

Vierailija
17/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teetkö ohjeen mukaan? Riisipuuron keittäminen kestää, mutta kyllä se sakenee. Seuraavana päivänä pitää lisätä vähän maitoa sekaan jo kun kaikki on imeytynyt.

Ohjeen mukaan tein ja tiedän että kestää. Tunnin verran hauduttelin, mutta ei auttanut. Aina ennen on puuro saonnut ihan hyvin. Voiko puuroa hauduttaa liian pitkään tai onko tuo tunti liian lyhyt aika?

Vierailija
18/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riisiviini sakenee

Vierailija
19/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Riisi turvotetaan ensin parissa desissä kiehuvaa vettä. Vasta sitten lisätään maito ja keitetään mitä se nyt oli, kolme varttia? Kiehuuko maitosi varmasti koko sen ajan? Eli nousee kuplia.

Keitin ensin tuossa vesitilkassa ja turvotin riisit siinä. Sitten aloin lisätä maitoa pikkuhiljaa aina desin kerrallaan ja aina kiehumiseen saakka kunnes taas lisäsin maitoa lisää. En siis kaatanut koko maitopurkkia kerralla vesialoituksen jälkeen kattilaan. Oliko tämä virhe?

Ei ole virhe, ihan oikein. Mutta tarkistitko että maito ehtii todella kiehua? Ei vaan niin että höyrystyy. Sitten kun riisit on lisätty lämpöä ei saa kokonaan ottaa levyltä pois vaan jättää esim tasolle 2, aina välillä sekoitellen.

Vierailija
20/70 |
01.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kestää ainaki 40 min enneku puuro valmistuu..

40 minuuttia ei riitä. Nyt jäi tunnissakin puuro keittomaiseksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yhdeksän kuusi