Lue keskustelun säännöt.
Valurautapata: hyvät reseptit tervetulleita!
17.11.2009 |
Laittakaa mammat parhaat valurautapadassa tehtävien ruokien reseptinne jakoon. Juuri rasvapoltin oman vanhan patani taas käyttökuntoon :-)
Kommentit (2)
rasvapoltto-ohjeen ja sen mukaan toimin. Rapsuttelin ensin tylsällä veitsellä pohjaan hieman tullutta ruostetta ja sen jälkeen pesin padan kuumalla vedellä. Pataa ei koskaan saa pestä pesuaineella, vaan pesu vedellä ja kuivaus liedellä tai uunissa pesun jälkeen. Kun pata oli pesty ja kuiva, hankasin sen kauttaaltaan suolattomalla porsaan silavapalalla. Rasvauksen jälkeen pata 250 asteen uuniin noin 5 minuutiksi, sen jälkeen pyyhitään ylimääräinen rasva pois ja uudestaan uuniin samaan lämpötilaan vielä puoleksi tunniksi. Voilà!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Minulla on häpeäkseni yksi uusi rautapata odottamassa päivää, jolloin otan sen käyttöön...