Mistsä saa kunnon hyvänmakuista kalaa?
Onko Suomessa vain syömäkelvotonta tuorekalaa myynnissä? En enää uskalla ostaa.
Jopa pakattu suolasillifilekin maistui härskähtäneelle, vaikka myyntiaikaa oli jäljellä.
Koko kalakauppa on mennyt ihan villiksi. Joskus saa syötävää, kun ostaa koko kalan ja itse sörssii sen jotenkuten puoliksi, suolaa ja sitten nyppii yksitellen ruodot pois, mutta aina ei viitsi taistella, kun fileointiosaaminen ei ole oikein hanskassa. Menee kalaa paljon hukkaan sörssiessä. Paras maku kyllä valmistyuotteisiin verrattuna.
Kommentit (24)
No ihan laadukkaalta Citymarketin kalatiskiltä tai torilta. Esimerkiksi Sellossa on valtava tuoretiski ja varmasti löydät hyvää kalaa. En nyt edes ihan ymmärrä mikä kaloissasi on vikana. Jos ostat tuoretta siikaa, nieriää, kuhaa tai vastaavaa niin jos ne sössii sanoisin vian olevan kokkaajassa.
No ihan kaupasta saat kunnollista kalaa. En ymmärrä ongelmaa.
Mä ostan suoraan kalastajalta. Oon semmosessa ringissä, tuo kalat suoraan kotiin.
Tuomaan torikalasta saa aina päiväntuoretta kalaa, miksi et menisi joko Kauppatorille tai Hakaniementorille. Hakaniemen hallissa on myös hyviä kalakauppiaita ja Tukkutorilla myös.
Tiskiltä olen kirjoitti:
Tiskistä saa tuoretta kalaa.
Ei kovin monelta saa.
Vierailija kirjoitti:
Mä ostan suoraan kalastajalta. Oon semmosessa ringissä, tuo kalat suoraan kotiin.
Tuo siis sulle fileoituna kotiin?
Mitä jos ostaisit valmiin fileen tai pyytäisit kaupassa fileoimaan. Ei tarvitse sitten sörssiä.
Vierailija kirjoitti:
Tiskiltä olen kirjoitti:
Tiskistä saa tuoretta kalaa.
Ei kovin monelta saa.
Ai, no kaikissa missä minä olen käynyt niin olen saanut.
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ostaisit valmiin fileen tai pyytäisit kaupassa fileoimaan. Ei tarvitse sitten sörssiä.
Kuhat, siiat ja isommat ahvenet fileoituina, pienemmät kalat perattuina.
Se mitä tulee, vaihtelee sen mukaan, mitä tarttuu pyydykseen.
Kyllä tuolta Kuopion kaappahallista on monesti ihan hyvvee muikkua taekka ahventakkii löytynnä, kyllä niistä sopan keittelöö ja siitähän syöp usseempikkii. Vähän pottua ja sipulia joukkoon ja kermoo lopuks tietysti ja suoloo ja maustepippuria niin kyllä siinä evästä on.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ostaisit valmiin fileen tai pyytäisit kaupassa fileoimaan. Ei tarvitse sitten sörssiä.
Kuhat, siiat ja isommat ahvenet fileoituina, pienemmät kalat perattuina.
Se mitä tulee, vaihtelee sen mukaan, mitä tarttuu pyydykseen.
Mistä tommosen löytää? 😳
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitä jos ostaisit valmiin fileen tai pyytäisit kaupassa fileoimaan. Ei tarvitse sitten sörssiä.
Kuhat, siiat ja isommat ahvenet fileoituina, pienemmät kalat perattuina.
Se mitä tulee, vaihtelee sen mukaan, mitä tarttuu pyydykseen.
Mistä tommosen löytää? 😳
En tiedä mistä yleensä, mutta tämä ilmoitti paikallisessa fb-ryhmässä. Sillä on rinki ostajia, joille toimittaa kalaa. Pitää sitoutua ostamaan säännöllisesti esim. kerran viikossa tai kahdessa kalaa, jos haluaa olla mukana ringissä ja se mitä kalaa saa, vaihtelee. Mutta aina on hyvää ja tuoretta!
Vierailija kirjoitti:
Järvestä
Vain tyylitajuton moukka syö järvikalaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Järvestä
Vain tyylitajuton moukka syö järvikalaa.
Syö sinäkin särkeä, se kasvattaa järkeä.
Tähän ei ihan oikeasti ole mitään yleispätevää vastausta. Vastaus on todella tiukasti paikkakuntaan sidottu, ja sielläkin sen saa selville vain huhujen tai kantapään kautta.
Sitten kun löytää sen hyvän kalakauppiaan kannattaa pitää tiukasti kiinni.
Meilläpäin on hyvän näköisiä markettien kalatiskejä, joissa on laaja valikoima. Kalat on kuitenkin aina välillä pyöritelty lihapuolelta limassa ja maku on iljettävä.
Sitten on se paikka, josta ostan kaiken kalan, ja jonne pitää ennen jouluja ja juhannuksia tehdä varaus että saa mitä haluaa. On syöty paljon enemmän kalaa sen jälkeen kun tuo paikka ”löytyi”.
Ostan Reko-myyntiin toimittavilta kalastajilta esim. savu- tai graavilohta.
Maxin kalasta.