Lihavuusepidemian syy on se, että annoskoot ovat tuplaantuneet samaan aikaan kun liikunnan määrä on pudonnut 90 %
Kommentit (198)
Ne annoskoot on enemmän kuin tuplaantuneet.
Sähköpolupyörät, sähköpotkulaudat ym tekee kyllä karhunpalveluksen,, jengi vaan lihoo lisää.
Lihavuusepidemian syinä on mm. se, että ihmiset syövät yhä enemmän käsiteltyä ruokaa ja "ruokaa" (ruokaa, joka ei ole kasvanut sellaiseksi itsekseen, vaan on tuotettu laboratorioissa ja tehtaissa). Näissä on niin paljon lisäaineita ja niitä on käsitelty niin, ettei ihmisen elimistö tunnista niitä ruuaksi, ja normaali hormonitoiminta estyy. Näin ollen ei tule kylläisyyden tunnetta, vaan näitä tuotteita tulee syötyä huomattavasti enemmän kuin olisi tarpeen. Plus että ne on jalostettu niin, että niiden syöminen aktivoi samoja osia aivoissa, kuin huumeiden käyttö -niihin jää koukkuun ja niitten syömistä vain ei voi lopettaa.
Nykyään on julkaistu paljon kirjoja ja virallisia tutkimuksia siitä, miten ruoka vaikuttaa ihmisen hormoneihin. Kannattaa opiskella, on todella silmiä avaavaa. Itse olen siirtynyt kokonaan ns. puhtaaseen ruokaan (teen kaikki ruuat itse, ostan vain raaka-aineita, joissa ei ole pitkää ainesosalistaa ja joita ei ole siten käsitelty. Lisäksi vältän kaikkea, missä on lisättyä sokeria ja teollisesti puristettuja siemenöljyjä).
Tulos: vakava masennus katosi parissa kuukaudessa kokonaan. Painoa on pudonnut 10 kg, enkä edes laske kaloreita tms. Syön kun on nälkä ja sen verran, että nälkä katoaa -on hämmästyttävää, miten pienestä annoksesta tulee sellainen olo, että ei kertakaikkiaan halua syödä enempää. Itsetehty ruoka on hyvää ja maittavaa, kauppalaskut on pudonneet murto-osaan entisestä. Enkä edes liiku yhtään sen enempää kuin aiemmin. Vaikka, pakko myöntää, että kun olo paranee kunnollisen ravinnon myötä, tulee sitä energiaakin ja muuttuu aktiivisemmaksi kuin aiemmin.
No, kerropas ap syy annokokojen kasvuun. Et osaa vai?
Siihen on ihan yksinkertainen syy.
Vierailija kirjoitti:
Lihavuusepidemian syinä on mm. se, että ihmiset syövät yhä enemmän käsiteltyä ruokaa ja "ruokaa" (ruokaa, joka ei ole kasvanut sellaiseksi itsekseen, vaan on tuotettu laboratorioissa ja tehtaissa). Näissä on niin paljon lisäaineita ja niitä on käsitelty niin, ettei ihmisen elimistö tunnista niitä ruuaksi, ja normaali hormonitoiminta estyy. Näin ollen ei tule kylläisyyden tunnetta, vaan näitä tuotteita tulee syötyä huomattavasti enemmän kuin olisi tarpeen. Plus että ne on jalostettu niin, että niiden syöminen aktivoi samoja osia aivoissa, kuin huumeiden käyttö -niihin jää koukkuun ja niitten syömistä vain ei voi lopettaa.
Nykyään on julkaistu paljon kirjoja ja virallisia tutkimuksia siitä, miten ruoka vaikuttaa ihmisen hormoneihin. Kannattaa opiskella, on todella silmiä avaavaa. Itse olen siirtynyt kokonaan ns. puhtaaseen ruokaan (teen kaikki ruuat itse, ostan vain raaka-aineita, joissa ei ole pitkää ainesosalistaa ja joita ei ole siten käsitelty. Lisäksi vältän kaikkea, missä on lisättyä sokeria ja teollisesti puristettuja siemenöljyjä).
Tulos: vakava masennus katosi parissa kuukaudessa kokonaan. Painoa on pudonnut 10 kg, enkä edes laske kaloreita tms. Syön kun on nälkä ja sen verran, että nälkä katoaa -on hämmästyttävää, miten pienestä annoksesta tulee sellainen olo, että ei kertakaikkiaan halua syödä enempää. Itsetehty ruoka on hyvää ja maittavaa, kauppalaskut on pudonneet murto-osaan entisestä. Enkä edes liiku yhtään sen enempää kuin aiemmin. Vaikka, pakko myöntää, että kun olo paranee kunnollisen ravinnon myötä, tulee sitä energiaakin ja muuttuu aktiivisemmaksi kuin aiemmin.
Sä olet niin oikeassa, mutta luuletko näiden keinoruokien syöjien tätä uskovan? He uskovat vain "itsekuriin"
Annoskoot ? Kaikki syövät ruokansa itse . Kukaan ei voi liikkua kenenkään puolesta.
Vierailija kirjoitti:
No, kerropas ap syy annokokojen kasvuun. Et osaa vai?
Siihen on ihan yksinkertainen syy.
Ruoan prosessoiminen ja vähärasvaisuuden ihannointi
Ap
Vierailija kirjoitti:
Sähköpolupyörät, sähköpotkulaudat ym tekee kyllä karhunpalveluksen,, jengi vaan lihoo lisää.
Turha mitään pyöriä tai lautoja syyttää, kun syy on keinoruoka.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No, kerropas ap syy annokokojen kasvuun. Et osaa vai?
Siihen on ihan yksinkertainen syy.
Ruoan prosessoiminen ja vähärasvaisuuden ihannointi
Ap
Ja se vähäkin rasva on jotain siemenöljyjä, jotka on haitallista ihmisen elimistölle.
Ei ole kyse annoskoosta.
Suomalainen arkiruoka, kuten makaroonilaatikko, kinkkukiusaus jne. ei tee hyvää, jos jatkuvasti syö. Niissä ei ole lainkaan kasviksia ja iso osa skippaa lisukekasviksetkin. Vain 1/5 suomalaisista syö tarpeeksi kasviksia.
Mutta harvempi makaroonilaatikolla lihoaa, kyllä se höttöruuan ja herkkujen syönti enemmän vaikuttaa.
Lautaset ainakin ovat hurjasti suurentuneet. Meillä oli tosi pienet lautaset verrattuna nykyisiin kotona silloin, kun olin lapsi/nuori ja siihen lautaselle se annos mahtui. Eivätkä ne muuallakaan olleet varmaan merkittävästi suurempia, koska en noita lautasia mitenkään pieniksi kokenut.
Jos ihminen saa riittävästi oikeita rasvoja ja proteiinia (esim. lihasta) niin ei tule ahmittua. Mutta kun rasvaa ja lihaa demonisoidaan niin sen sijaan syödään vähärasvaista hiilarimössöä minkä seurauksena aivot käskee syömään lisää ja lisää, kun rasvaa ja proteiinia ei saada tarpeeksi.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole kyse annoskoosta.
Suomalainen arkiruoka, kuten makaroonilaatikko, kinkkukiusaus jne. ei tee hyvää, jos jatkuvasti syö. Niissä ei ole lainkaan kasviksia ja iso osa skippaa lisukekasviksetkin. Vain 1/5 suomalaisista syö tarpeeksi kasviksia.
Mutta harvempi makaroonilaatikolla lihoaa, kyllä se höttöruuan ja herkkujen syönti enemmän vaikuttaa.
mä laitan makaronilaatikkoon sekaan kasviksia. Yleensä pinaattia pari-kolme pussia tai sitten kasvissosekeittoa 1-2 pakettia. Tai sit raastan kilon porkkanaa pieneksi. Sit on kasviksia ainakin.
ja kelpaa meidän kasvisnirsoteinillekkin.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole kyse annoskoosta.
Suomalainen arkiruoka, kuten makaroonilaatikko, kinkkukiusaus jne. ei tee hyvää, jos jatkuvasti syö. Niissä ei ole lainkaan kasviksia ja iso osa skippaa lisukekasviksetkin. Vain 1/5 suomalaisista syö tarpeeksi kasviksia.
Mutta harvempi makaroonilaatikolla lihoaa, kyllä se höttöruuan ja herkkujen syönti enemmän vaikuttaa.
Kasvikset ei pelasta, jos ruoka on muuten ravinnotonta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ihminen saa riittävästi oikeita rasvoja ja proteiinia (esim. lihasta) niin ei tule ahmittua. Mutta kun rasvaa ja lihaa demonisoidaan niin sen sijaan syödään vähärasvaista hiilarimössöä minkä seurauksena aivot käskee syömään lisää ja lisää, kun rasvaa ja proteiinia ei saada tarpeeksi.
Älä jauha paskaa. Liha ja rasva juuri on lihottanut nyky ihmiset. Riittävästi puuroa ruis leipää maitoa hieman rypsi öljyä kasviksia hedelmiä perunaa lasi tuore mehua on terveellisintä
Huumorintajua sulla ainakin on :)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos ihminen saa riittävästi oikeita rasvoja ja proteiinia (esim. lihasta) niin ei tule ahmittua. Mutta kun rasvaa ja lihaa demonisoidaan niin sen sijaan syödään vähärasvaista hiilarimössöä minkä seurauksena aivot käskee syömään lisää ja lisää, kun rasvaa ja proteiinia ei saada tarpeeksi.
Älä jauha paskaa. Liha ja rasva juuri on lihottanut nyky ihmiset. Riittävästi puuroa ruis leipää maitoa hieman rypsi öljyä kasviksia hedelmiä perunaa lasi tuore mehua on terveellisintä
Huumorintajua sulla ainakin on :)
:D
Liikkuminen on varmasti lisääntynyt johtuen siitä että harva ihminen tekee enää ruumiillista työtä. Tarkoitan siis ihan liikuntaa, monet joutuu työpäivän jälkeen lähtemään harrastamaan jotain kun työ on pahimmillaan paikoillaan oloa.
Itsellä kulutus työpäivinä on yli 4000 kaloria ja vapaapäivinä 2000 tai alle jos en liiku. Olen normaalipainoinen nainen ja tiedostan että kulutus on kova, saan tosiaan syödä tukevasti mutta rehellisyyden nimissä tuokin kalorimäärä on täysin helposti syötävissä päivän mittaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No, kerropas ap syy annokokojen kasvuun. Et osaa vai?
Siihen on ihan yksinkertainen syy.
Ruoan prosessoiminen ja vähärasvaisuuden ihannointi
Ap
Ei Jeesus. Kaikki ruan käsittely on prosessointia. Kun leikkaat tomaattia, niin prosessoit sitä. Kun paistat sitä sun "puhdasta" pihviäsi, on se jo prosessoutua Kun siitä on se pihvi tehty ja nyt prosessoit sitä lisää kypsentämällä.
Vierailija kirjoitti:
Lihavuusepidemian syinä on mm. se, että ihmiset syövät yhä enemmän käsiteltyä ruokaa ja "ruokaa" (ruokaa, joka ei ole kasvanut sellaiseksi itsekseen, vaan on tuotettu laboratorioissa ja tehtaissa). Näissä on niin paljon lisäaineita ja niitä on käsitelty niin, ettei ihmisen elimistö tunnista niitä ruuaksi, ja normaali hormonitoiminta estyy. Näin ollen ei tule kylläisyyden tunnetta, vaan näitä tuotteita tulee syötyä huomattavasti enemmän kuin olisi tarpeen. Plus että ne on jalostettu niin, että niiden syöminen aktivoi samoja osia aivoissa, kuin huumeiden käyttö -niihin jää koukkuun ja niitten syömistä vain ei voi lopettaa.
Nykyään on julkaistu paljon kirjoja ja virallisia tutkimuksia siitä, miten ruoka vaikuttaa ihmisen hormoneihin. Kannattaa opiskella, on todella silmiä avaavaa. Itse olen siirtynyt kokonaan ns. puhtaaseen ruokaan (teen kaikki ruuat itse, ostan vain raaka-aineita, joissa ei ole pitkää ainesosalistaa ja joita ei ole siten käsitelty. Lisäksi vältän kaikkea, missä on lisättyä sokeria ja teollisesti puristettuja siemenöljyjä).
Tulos: vakava masennus katosi parissa kuukaudessa kokonaan. Painoa on pudonnut 10 kg, enkä edes laske kaloreita tms. Syön kun on nälkä ja sen verran, että nälkä katoaa -on hämmästyttävää, miten pienestä annoksesta tulee sellainen olo, että ei kertakaikkiaan halua syödä enempää. Itsetehty ruoka on hyvää ja maittavaa, kauppalaskut on pudonneet murto-osaan entisestä. Enkä edes liiku yhtään sen enempää kuin aiemmin. Vaikka, pakko myöntää, että kun olo paranee kunnollisen ravinnon myötä, tulee sitä energiaakin ja muuttuu aktiivisemmaksi kuin aiemmin.
Aika monet ihmiset tekevät ruokansa itse. Pelkkiä valmisruokia syövät ovat harvinaisuus.
Näinhän se on. Mutta ymmärrätkö MIKSI ne annoskoot on suurentuneet?