Rauhoitelkaa mut!!!!
Olen raskaana, kolmannella kuulla, ja kävin tänään ylioppilasjuhlissa. Siellä tarjottiin jotakin suolaista, jossa oli kypsentämätöntä halloumijuustoa. En ollut ennen moista tavannut ja popsin sitä hyvällä ruokahalulla, kunnes myöhemmin tajusin sen kuuluvan noihin kiellettyihin pastöroimattomiin juustoihin. Nyt olen ihan paniikissa, että raskaus keskeytyy listerian takia!
Mitään en voi enää asian suhteen tehdä, mutta jotenkin mun pitäisi saada mieleni rauhoittumaan. Auttakaa mua!
Kommentit (31)
kun oot noin överin hysteerinen.
- > Pakko olla provo!
Itse en noudattanut mitään ruokakieltoja raskausaikana eikä tulisi mieleenkään niin tehdä jatkossakaan. Kyllä se äärimmäisen harvinaista on jostain pastöroimattomasta juustosta listeria tässä maassa saada.
kun oot noin överin hysteerinen.
- > Pakko olla provo!
kun vastaat 3 vuotta vanhaa kysymykseen kuin se olisi tehty eilen.
joten eiköhän ap jo ole rauhoittunut.
kun oot noin överin hysteerinen.
- > Pakko olla provo!
kun vastaat 3 vuotta vanhaa kysymykseen kuin se olisi tehty eilen.
Onko sulla ruokamyrkytys?
Jos kaikki hyvin, kaikki on hyvin!
Ei se että olis pastoroimaton tee tuotteesta vielä täyttä paskaa.
Itse söin brie-juustoa ja graavilohta ja maksalaatikkoa, 2 tervettä lasta.
Tuosta paniikista on sikiölle enemmän haittaa!
pastöroidusta maidosta tehtyä halloumijuustoa. Eli oletko varma ettei ollut pastöroidusta kuitenkin?
Tuskin huolta muutenkaan on. Aika huono tuuri saisi olla jos nyt siitä jotain vahinkoa olisi. Eli huoli pois!
Mutta olen jostakin saanut sen kuvan, että listeriaa ei terve aikuinen välttämättä edes huomaa sairastavansa ja silti se on kohtalokas sikiölle. Toivottavasti olen väärässä.
Voit yrittää päästä testeihin ensi viikolla ( tuskin kunnallisella suostuvat, mutta yksityisellä voisi onnistua)
Miksi söit kypsentämätöntä, sehän on joka tapauksessa riskielintarvike listerian suhteen?
on jotain 1 / 10 000 (tuskin sitäkään). Etköhän ole ok! =D Jos tulee ruokamyrkytys SITTEN huolestu mutta silloinkin riski että se on todella listeriaa on olematon.
niin saa olla aika paha tilanne sulla. Vai lopettaako se vaan jotenkin olemasta? Joku painaa off- nappulaa?
Se voi olla että joku ei tajua että on ruokamyrkytys kun sonta lentää vähän useammin. Jokkut menee töihinkin pää kainalossa!
Mutta uskon vahvasti että ruokamyrkytys joka aiheuttaa sikiöltä hengenlähdön aiheuttaa myös sulle huonon olon.
Ja ajattelin juuston olevan vain kuin mitä tahansa juustoa, joten siksi söin. Tuorejuustoja, fetaa jne. tajuan vältellä, mutta tuo halloumi oli uusi tuttavuus eivätkä hälytyskelloni tajunneet piristä ajoissa.
Jos hakeutuisinkin tuollaisiin testeihin, niin voisiko niistä olla sikiölle pelastus?
Ap
Terkuin kokki.
Sama kun salmonella. Sitten on liuta vähän kesympiä.. mut joku tässä listeriasta on nykysin paniikki. :D
Listeeria on maaperänen pöpö joka tulee ravinnon kautta. Ruokamyrkytys siis ja saattaa olla vaarallinen raskaana oleville ja vanhuksille.
Tää voi tulla myös vaikka söisit kesällä kypsennettyä hyvää ruokaa ja kakkakärpänen lentää lautaselle ja tuo terveisiä tunkiolta!
Silloin juusto olisi kyllä ollut kuumennettu..... Miksi söit jos tiesit riskin, turha itkeä jälkikäteen.
tajuatteko te edes miten epätodennäköistä on saada listeria suomessa?? Ja listeria on BAKTEERI joka AIHEUTTAA euokamyrkytyksiä.
Että pitää olla hysteerisia...
Symptoms and Complications of Listeriosis
Not everyone who is infected with listeria will develop listeriosis. But for those who do, symptoms of the disease may appear suddenly, as soon as 1 day after and up to 90 days after eating food contaminated with listeria.
Generally, milder forms of listeriosis will cause symptoms much sooner than more serious forms of the disease. Symptoms of listeriosis include:
constipation
cramps
diarrhea
headache
mild flu-like illness (e.g., chills, fatigue, muscle and joint pain)
nausea
persistent fever
vomiting
Rarely, meningoencephalitis (an infection of the brain and the surrounding tissues) or septicemia (where the bacteria is present in the blood) may follow.
Listeriosis can be particularly harmful during pregnancy. A mother who is infected during the first 3 months of pregnancy may miscarry. Acute illness, premature birth, and stillbirth of the newborn are possible if the mother is infected later in pregnancy. Newborns may also have low birth weight, meningitis, and various other complications.
FILOS HALLOUMI on ainakin varmasti valmistettu pastöroidusta maidosta.