Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tiedätkö salaisuuden, miten tehdä lihapullia uunissa siten, että lopputulos on sama kuin pannulla, mikä vie aikaa 3 x enemmän?

Vierailija
27.02.2021 |

Täällä aina näitä mahtavia kotikokkeja (siis omasta mielestään). Mutta tiedättekö tuon otsikossa olevan tavan, minkä olen oppinut aikoinaan vuoden 98 keittokirjasta?
Just tein pullia 1,5 kilosta. Kaksi uunipeltiä.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis pannulla vie aikaa vähintään 3 x (veikkaan, että 5-6 krt) enemmän. 

ap

Vierailija
2/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei, kerro kerro!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä

Vierailija
4/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uuni kolmeensataan ensimmäisen viiden minuutin ajaksi, pinnat kiinni

Vierailija
5/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uuni kolmeensataan ensimmäisen viiden minuutin ajaksi, pinnat kiinni

Miten kauan kestää, että lämpötila laskee? Pysyy 300 asteessa ainakin 10 minuuttia, ....280...260...240... pullat on ollut jo 20 min hirveessä kuumuudessa....jo puoli tuntia ja lämpötila on edelleen yli 200...

Vierailija
6/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uuni kolmeensataan ensimmäisen viiden minuutin ajaksi, pinnat kiinni

Ei siinä mitkään "pinnat" mene kiinni, kuten ei mene paistinpannullakaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei, kerro kerro!

No minähän kerron kohta. Itse tein todella vaivalloisesti monta vuotta, mutta 6 vuotta sitten lueskelin vanhoja keittokirjoja huvikseen ja löysin tämän täydellisen ohjeen. Sen jälkeen en ole pannulla paistanut. 

Eli. Tee jauhelihataikina normaaliin tapaan. Ota uunipelti ja voitele se ruokaöljyllä. Uuni 250 asteelle. Pyörykät pellille riviin. Pelti alaosalle 10 min. Sen jälkeen pelti pois ja käännä pullat yksitellen (ovat pohjasta käristyneet ja vaatii kääntämistä). Tämän jälkeen keskiosalle 5 min. Sen jälkeen pelti käsiin ja ravistat peltiä (pyörykät vaihtaa asentoa). Takaisin uuniin 10 min. Ota pois.

Valmis. Aivan sama lopputulos kuin pannulla paistaessa. Meneehän tuossakin aikaa puoli tuntia/pelti, mutta verrattuna pannulla paistamiseen on todella helppoa. 

Lopputulos on kuin pannulla. Pitää muistaa, että uuni koko ajan 250.

Vanhan kansan oppiohje, minkä itse sattumalta löysin.

F

Vierailija
8/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uuni kolmeensataan ensimmäisen viiden minuutin ajaksi, pinnat kiinni

Tuossa edellä jo kerroin ohjeen. Olit oikeassa siinä, että kuumuudesta on kyse, mutta ei niitä pullia voi jättää samaan asentoon. 

Tuo edellä kertomani ohje todellakin toimii.

F

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
10/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hanki iso pannu tai vaikka muurikka. Voit myös vain ruskistaa Äkkiä tosi kuumalla pannulla ja sitten kypsymään uuniin, niin aikaa menee vähemmän mutta maku hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
27.02.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä paistan lihapullia normaalistikin 250 asteessa kiertoilmalla ja 10-12 minuuttia. Eikös noin pitkällä kypsennyksellä niistä tule kuivia?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi seitsemän