Minkä ikäisen antaisit maistaa chiliä?
Itse ajattelen että kymmenen vuotias olisi sopiva ikä.
Kommentit (10)
Karibialla lapset alkavat totutella ihan pienenä, heti kun alkavat syödä kiinteää ruokaa. Siellä on niin vahvoja chilejä, että Suomessa ei edes saa.
Intialaiset alkaa syöttämään mausteisia ruokia alle vuoden ikäisille.
Siis mitä chiliä? Millä tavalla?
Tykkäsin itse jo muksuna mausteista ruuasta mutta en mä lapselle tyrkkäis tuoretta nagaa käteen.
Mausteena ruuassa ihan koska vaan.
Meidän lapsista yksi oli alle 3 vuotiaana niin allerginen kaikelle, että mausteistakin vain pippuri ja chili sopivat. Varmaan alle 2 vuotiaana se chili kokeiltiin, ja sopivaksi todettiin. Eipä sitä meillä aikuisetkaan pelkästään syö, vaan ainoastaan mausteena ruoassa.
Suomessa syötetään taaperoille todella mautonta ruokaa, yleisesti ottaen.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa syötetään taaperoille todella mautonta ruokaa, yleisesti ottaen.
6,6 miljardin ruokarahat meni Italiaan - siitä se johtuu...
Siis paljaaltaan? Miksi kenenkään pitäisi maistaa sitä raakana sellaisenaan?
N vuoden ikäisestä eli heti kun siirtyvät normiruokaan ovat syöneet ruuassa. Samoin korianteria, inkivääriä, yrttejä, pippureita, paprikaa (tuoreena ja jauheena), jeeraa, ras el haouta jne jne. Kanelin kanssa on vähän varottu, ei maun vaan mausteen vaarallisuuden takia.
Häh? Ai raakaa tuoretta chiliä? Niitä on niin eri vahvuisia, ettei voi sanoa. Meillä on chiliä lisätty perheen ruokiin jo silloin, kun lapset olivat 3-4 vuotta. Ei paljon, mutta pikku hiljaa..