Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi restonomeja pilkataan ja väheksytään?

Vierailija
10.08.2020 |

Restonomi on ammattikorkeakoulututkinto, joka wikipedian mukaan antaa valmiudet toimia muun muassa ravitsemispalvelujen esimiestehtävissä, elintarvikkeiden markkinointi- ja myyntitehtävissä, matkailualan asiantuntijatehtävissä, yrittäjänä ja palveluiden kehitystehtävissä. Mielenkiintoista ja monipuolista työtä siis. Kuitenkin usein näkee restonomeja kommentoitavan väheksyvästi, esimerkiksi "hotellin vastaanottoon ei tarvita korkeakoulututkintoa". Onko kukaan näistä kommentoijista edes perillä mihin restonomit työllistyvät...

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Amish

Vierailija
2/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka pilkkaa? Yliopiston käyneet? Samapa se.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaverini on restonomi. Kilpailemme siitä kumpia pilkataan enemmän, restonomeja vai meitä tradenomeja. Todellisuudessahan tällä ei ole mitään merkitystä, työelämän näytöt puhuvat ja pääasia, että on itse tyytyväinen.

Vierailija
4/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurin osa restonomeista on tarjoilijoita ja vastaanottovirkailijoita, kaikille ei riitä enää päällikkövakansseja.

Vierailija
5/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos kaikki restonomit ja tradenomit laitettais päiväntasaajalle riviin, niin hyvä olis.

Vierailija
6/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Amish

Omalla vuosikurssilla oli 1/3 ammatillisen koulutuksen saaneita, enemmistö lukiosta tulleita

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suurin osa restonomeista on tarjoilijoita ja vastaanottovirkailijoita, kaikille ei riitä enää päällikkövakansseja.

Meistä 50 aloittaneesta yksi on vastaanottovirkailija yksityisessä hotellissa ja toinen toimitilahenkilö kansainvälisen suomalaisen yrityksen aulassa. Tarjoilija ei ole kukaan.

Ap

Vierailija
8/8 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt kun tutkin, niin omalta vuosikurssilta löytyy (uudelleen kouluttautuneiden lisäksi) pari lentoemäntää, pari oman ravintolan perustanutta, kiinteistömanageri, muutama kahvilapäällikkö, pari kokkia, useampi ravintola- ja vuoropäällikkö, myyntiedustaja panimolla, pankin palvelumyyjä, markkinointiassistentteja, pari myyntipäällikköä, kiinteistövälittäjä...