Miten sushi on niin suosittua? Raaka kala, yäk :(
Kommentit (55)
Vierailija kirjoitti:
Esimerkiksi silli ja graavilohi on myös raakaa kalaa.
En syö niitäkään
Pienenä tykkäsin kylmäsavulohesta, nykyään en niinkään. Jouluna leivän päällä menee siivu, pari
Sushi on hyvää, se tehdään tuoreesta laadukkaasta kalasta, mutta ei siitä kaikkien pidä tykätä. Itse tykkään siitä neutraalien (riisi), merenelävien (kala), tulisen (wasabi) ja suolaisen (soija) yhdistelmästä jonka sushia syödessä saa.
Makunsa kullakin. Tosin Suomesta on vaikea löytää oikeasti hyvää sushia, emme asu riittävän suolaisen meren rannalla. Perinteisen japanilaisen ruokavalion noudattajat ovat muuten hoikkia ja elävät pitkään...
Makuja on monia. Itse tykkään graavista, chevisestä ja sushista.
Ruotsalaisten hapansilakka on tosi herkkua. Joillekin.
Suomalaisilla on joku outo mieltymys raakaan kalaan. Erityisesti vanhemmat ihmiset tuntuvat pitävän graavilohta ylittämättömänä herkkuna. Aina kun menen isotädilleni kylään, pöydässä on graavilohileipiä "kun täytyyhän nyt vieraalle tarjota parasta". Ja graavilohi on pahinta mitä tiedän...
No syö sushia, jossa on kypsää kalaa, äyriäisiä tai kasvisversioita. Tai sitten oot syömättä kokonaan. En ymmärrä miten aikuinen ihminen yökkäilee asioille mistä ei ole edes ottanut sen vertaa selvää, että sushia on muutakin kuin yhtä laatua.
Vierailija kirjoitti:
Makunsa kullakin. Tosin Suomesta on vaikea löytää oikeasti hyvää sushia, emme asu riittävän suolaisen meren rannalla. Perinteisen japanilaisen ruokavalion noudattajat ovat muuten hoikkia ja elävät pitkään...
Ja perinteisen japanilaisen ruokavalion noudattajat eivät vetele sushia naamariin joka päivä niin että napa naukuu.
Vähän kyllä ärsyttää kun pikkukaupungin ruokapaikat tarjoavat joko a) sushia, b) kebabia tai c) hampurilaisia. Jos haluaa yhtään vaihtelua niin täytyy lähteä kauemmas tai sitten vaan jättää ravintolakeikka väliin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makunsa kullakin. Tosin Suomesta on vaikea löytää oikeasti hyvää sushia, emme asu riittävän suolaisen meren rannalla. Perinteisen japanilaisen ruokavalion noudattajat ovat muuten hoikkia ja elävät pitkään...
Ja perinteisen japanilaisen ruokavalion noudattajat eivät vetele sushia naamariin joka päivä niin että napa naukuu.
Niin. Arkena ne vetää sitä pelkkää merilevää. Ja kuravettä päälle, eli kotitekoista kombuchaa lasipurkista.
Itsekään en ole edes maistanut sushia. Joskus pitäisi kokeilla varmaan. Tiedän vaan että sushi jakaa yleensä mielipiteet jyrkästi kahtia. Moni vihaa, moni rakastaa sitä.
Taitaa jo olla liikatarjontaa? Täällä oli tänään cittarin sushibaarissa tarjous: ilmainen cokis kaupan päälle.
Kaikki oksettavimmat elementit yhdessä koossa. Kylmä riisi, raaka kala käärittynä paskan makuiseen levään jota vielä dipataan johon aivan järkyttävään soijakastikkeeseen kaiken kruunaan joku wasabi yök. Tämä on sitten suurta herkkua.
Mitä tämä Suomessa myytävä sushi on? Muikkua, ahventa ja haukea?
Syö niitä missä ei ole raakaa kalaa.
Eipä tarvitse syödä sushia kun on kala- ja äyriäisallergia, soija-allergia, keliakia ja kilpirauhassairaus. Mutta ihan nättejä ne ovat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Makunsa kullakin. Tosin Suomesta on vaikea löytää oikeasti hyvää sushia, emme asu riittävän suolaisen meren rannalla. Perinteisen japanilaisen ruokavalion noudattajat ovat muuten hoikkia ja elävät pitkään...
Ja perinteisen japanilaisen ruokavalion noudattajat eivät vetele sushia naamariin joka päivä niin että napa naukuu.
Riittävän perinteinen sushi ei edes maistuta nykyistä sushia.
Esimerkiksi silli ja graavilohi on myös raakaa kalaa.