Oletko onnistunut vieroittamaan itsesi leivästä?
Olen kova poika ruisleivän perään, parempaa ei mielestäni ole. Mutta eihän se leivän syönti pitkän päälle voi olla näkymättä paidan alla, sillä ohessa kuluu tietenkin voimariinia ja leikkeleitä?
Mitä olet keksinyt ainaisen leipänälän tilalle?
Kommentit (58)
Syön puuroa aamulla, iltaleivät korvasin vihanneksilla. On kyllä pitänyt syödä myös suolakurkkua ja oliiveita. Painoa on lähtenyt 9 kiloa 6 kuukaudessa.
Jos terveellisyydestä puhutaan, niin kyllä ruisleipä hakkaa suolaiset kurkut ja oliivit mennen tullen.
Suola nostaa ihmisen verenpainetta salakavalasti ja paljon.
Viipale pari ruisleipää on totisesti terveellisempi iltapala kuin suolavedessä uitetut kurkut ja oliivit.
Ruisleivässä on kuitua, jota asiantuntijat pitävä parhaana suolen toiminnan kannalta.
Teen niin että en kaupasta enää osta valmista leipää (silloin sitä tulee helposti ostettua ja syötyä paljon enemmän kun leivän saa helposti ja mukavasti valmiina) vaan leivon itse ruisleipäsiä ihan maksimissaan kerran viikossa, kolmihenkiseselle perheelle niitä riittää enimmillään 2-3 päiväksi. Tässä asiassa jonkinasteisesta laiskuudesta on hyötyä koska kun leivät on loppu en heti jaksa alkaa tekemään ja kohottelemaan taikinaa uudestaan joten leivänsyöntiin tulee pakostakin vähän pidempi tauko. :) Itselleni sopii tämä järjestely ainakin hyvin, täysin en leivästä luopuisi mutta tällä tavalla olen saanut ns. turhaa leivänsyöntiä vähennettyä.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivässä on kuitua, jota asiantuntijat pitävä parhaana suolen toiminnan kannalta.
Pari palaa ruisleipää päivässä ei ole tosiaankaan pahaksi.
Ruisleipähän on todella hyvä ruoka ja sopii laihduttajalle.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivässä on kuitua, jota asiantuntijat pitävä parhaana suolen toiminnan kannalta.
Kuitua löytyy myös moniviljapuurosta ja omenoissa jne. Ruisleipä ei ole todellakaan ainoa kuidun lähde eikä välttämättä paraskaan jos katsotaan hinta/laatu/määrä.
Vierailija kirjoitti:
Teen niin että en kaupasta enää osta valmista leipää (silloin sitä tulee helposti ostettua ja syötyä paljon enemmän kun leivän saa helposti ja mukavasti valmiina) vaan leivon itse ruisleipäsiä ihan maksimissaan kerran viikossa, kolmihenkiseselle perheelle niitä riittää enimmillään 2-3 päiväksi. Tässä asiassa jonkinasteisesta laiskuudesta on hyötyä koska kun leivät on loppu en heti jaksa alkaa tekemään ja kohottelemaan taikinaa uudestaan joten leivänsyöntiin tulee pakostakin vähän pidempi tauko. :) Itselleni sopii tämä järjestely ainakin hyvin, täysin en leivästä luopuisi mutta tällä tavalla olen saanut ns. turhaa leivänsyöntiä vähennettyä.
Millaisella reseptillä teet ruisleipäsiä?
Vaihdoin maissikakkuihin, kyllästyin niihin ja sen jälkeen olen ollut ilman.
Vierailija kirjoitti:
Jos terveellisyydestä puhutaan, niin kyllä ruisleipä hakkaa suolaiset kurkut ja oliivit mennen tullen.
Suola nostaa ihmisen verenpainetta salakavalasti ja paljon.
Viipale pari ruisleipää on totisesti terveellisempi iltapala kuin suolavedessä uitetut kurkut ja oliivit.
Ruisleivässä on kyllä aika paljon suolaa. Useimmat ruisleivät ovat voimakassuolaisia tuotteita. Suomalaiset saavatkin isoimman osan suolasta juuri leivästä.
Vierailija kirjoitti:
Jos terveellisyydestä puhutaan, niin kyllä ruisleipä hakkaa suolaiset kurkut ja oliivit mennen tullen.
Suola nostaa ihmisen verenpainetta salakavalasti ja paljon.
Viipale pari ruisleipää on totisesti terveellisempi iltapala kuin suolavedessä uitetut kurkut ja oliivit.
Jos suolaa pelkää, niin ei leipääkään kannata syödä. Kurkut ja oliivit ovat muuten terveyden kannalta parempaa ravintoa kuin leipä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen niin että en kaupasta enää osta valmista leipää (silloin sitä tulee helposti ostettua ja syötyä paljon enemmän kun leivän saa helposti ja mukavasti valmiina) vaan leivon itse ruisleipäsiä ihan maksimissaan kerran viikossa, kolmihenkiseselle perheelle niitä riittää enimmillään 2-3 päiväksi. Tässä asiassa jonkinasteisesta laiskuudesta on hyötyä koska kun leivät on loppu en heti jaksa alkaa tekemään ja kohottelemaan taikinaa uudestaan joten leivänsyöntiin tulee pakostakin vähän pidempi tauko. :) Itselleni sopii tämä järjestely ainakin hyvin, täysin en leivästä luopuisi mutta tällä tavalla olen saanut ns. turhaa leivänsyöntiä vähennettyä.
Millaisella reseptillä teet ruisleipäsiä?
Tällä reseptillä: https://www.kinuskikissa.fi/paras-ruisleipa/
Puputin ennen leipää aamusta iltaan. Nykyisin syön vain aamupalaksi. Puurosta en tykkää, leipä on parasta aamupalaa. Muilla ruuilla syön ihan oikeaa ruokaa, kevyempään nälkään vaikka hedelmiä tai smoothieta.
Mitä syöt sen leivän kanssa, siis mitä laitat päälle? Kerro, niin voin ehdottaa paremmin.
Jo muinaiset roomalaiset söivät leipää. Erinomainen kuidunlähde. Kohtuus on hyvä sana tässäkin.
En syö enää juurikaan leipää. Syön kananmunia aamupalaksi. Silloin harvoin kun syön, niin syön croissanttia tai karjalanpiirakkaa. Mutta ne ovat sellainen luxus herkku
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teen niin että en kaupasta enää osta valmista leipää (silloin sitä tulee helposti ostettua ja syötyä paljon enemmän kun leivän saa helposti ja mukavasti valmiina) vaan leivon itse ruisleipäsiä ihan maksimissaan kerran viikossa, kolmihenkiseselle perheelle niitä riittää enimmillään 2-3 päiväksi. Tässä asiassa jonkinasteisesta laiskuudesta on hyötyä koska kun leivät on loppu en heti jaksa alkaa tekemään ja kohottelemaan taikinaa uudestaan joten leivänsyöntiin tulee pakostakin vähän pidempi tauko. :) Itselleni sopii tämä järjestely ainakin hyvin, täysin en leivästä luopuisi mutta tällä tavalla olen saanut ns. turhaa leivänsyöntiä vähennettyä.
Millaisella reseptillä teet ruisleipäsiä?
Tällä reseptillä: https://www.kinuskikissa.fi/paras-ruisleipa/
Kiitos paljon:)
Kokeilen itsekin.
Vierailija kirjoitti:
Jos terveellisyydestä puhutaan, niin kyllä ruisleipä hakkaa suolaiset kurkut ja oliivit mennen tullen.
Suola nostaa ihmisen verenpainetta salakavalasti ja paljon.
Viipale pari ruisleipää on totisesti terveellisempi iltapala kuin suolavedessä uitetut kurkut ja oliivit.
Arvaapas, miksi leipään tottunut haluaa suolaisia välipaloja?
Koska leipä (+ mahd päälliset) sisältää yllättävän paljon suolaa.
Voi syödä huoletta välillä suolaherkkuja, kun en enää syö leipää. Arvoissa näkyy.
T. Eri
Olen vähentänyt hurjasti leivän syöntiä. Laihdutan. Tälle vuodelle on useita viikkoja etten ole leipää syönyt. Leivän syönti on vain tapa. En sitä nälkään syö, vaan kun se on hyvää. Saatan välillä ottaa muutaman juustosiivun ns väliruokana.