Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Eivätkö meal preppailijat kyllästy samoihin ruokiin?

Vierailija
09.03.2020 |

Meal preppailusta oli tänään Iltalehdessä juttua ja siitä on ollut puhetta muutenkin. Ideana siis tehdä yhtenä päivänä urakalla ruokaa useammaksi päiväksi arjen kiireitä helpottamaan.

Sitä minä tuossa touhussa ihmettelen, että eikö sitä kyllästy, kun monta päivää syö samaa ruokaa? Näin jonkun Youtube videon jossa tehtiin viideksi päiväksi ruokaa, lounaille oli kanaa ja päivällisille jauhelihaa. Samat lisukkeet vielä joka kana-annokseen ja omansa joka jauheliha-annokseen.

En tiedä olenko jotenkin erityisen helposti kyllästyvä, mutta syön samaa ruokaa korkeintaan sen kaksi päivää ja sitten on saatava jotain muuta.

Kommentit (103)

Vierailija
1/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toiset ei tunnu välittävän, vaan syövät samoja ruokia monta päivää ja joka viikko samat safkat. Mä teen joka päivä ruuan, eikä ole koskaan kahtena päivänä samaa. Kokeilen paljon uusia ruokia.

Vierailija
2/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne varmaan tekee sellaisia mistä tykkäävät niin ettei haittaa. Syöhän jotkut kuulemma päivästä toiseen pitsaa ja hampurilaisiakin. Tosin tuo touhu ei toimisi mulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en ymmärrä mikä tuossa meal preppingissä on niin ihmeellistä. Itse teen usein ruuan, jota syödään 2-4 kertaa riippuen ruuasta. Preppailussa ilmeisesti jaetaan ne ruuat jo valmiiksi annoksiksi, joka minun mielestäni on turhaa, jos syödään kotona. Lounaiden preppailu on vähän järkevämpää, mutta en ymmärrä miksei isosta satsista voi vain ottaa yhteen eväslaatikkoon ruokaa työlounaaksi. Jokaisen annoksen kipottaminen erikseen tuo valtavasti tiskiä ja nurkat on täynnä kippoja ja kuppeja.

Vierailija
4/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikähän sille olisi suomalaine termi?

Vierailija
5/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voihan ruokia pakastaakin myöhempää käyttöä varten jos ei halua monta päivää samaa syödä. Itse harrastan isoja satseja ruokaa laittaessa mutta yleensä se ylijäämä laitetaan pakastimeen talteen vaikka seuraavaa viikkoa varten.

Vierailija
6/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voihan ruokia pakastaakin myöhempää käyttöä varten jos ei halua monta päivää samaa syödä. Itse harrastan isoja satseja ruokaa laittaessa mutta yleensä se ylijäämä laitetaan pakastimeen talteen vaikka seuraavaa viikkoa varten.

Näin minäkin usein teen, mutta nämä preppailijat ei taida pakastaa vaan syövät sieltä jääkaapista kuleksimasta.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä en ymmärrä mikä tuossa meal preppingissä on niin ihmeellistä. Itse teen usein ruuan, jota syödään 2-4 kertaa riippuen ruuasta. Preppailussa ilmeisesti jaetaan ne ruuat jo valmiiksi annoksiksi, joka minun mielestäni on turhaa, jos syödään kotona. Lounaiden preppailu on vähän järkevämpää, mutta en ymmärrä miksei isosta satsista voi vain ottaa yhteen eväslaatikkoon ruokaa työlounaaksi. Jokaisen annoksen kipottaminen erikseen tuo valtavasti tiskiä ja nurkat on täynnä kippoja ja kuppeja.

Tuota tiskinäkökulmaa mietin myös. Tuossa IL:n jutussa oli samoja lasisia Ikean rasioita, joita itsellänikin on. Jos minä ja mieheni molemmat syötäisiin joka päivä sellaisesta, tiskikone täyttyisi hetkessä. Olen seurannut joskus jutun naista IG:ssä, ja ainakin jossain vaiheessa hän ja miehensä pudottivat painoa. Siihen tuo on tavallaan ihan hyvä ja kätevä jos kaloreita haluaa laskea.

Vierailija
8/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä en ymmärrä mikä tuossa meal preppingissä on niin ihmeellistä. Itse teen usein ruuan, jota syödään 2-4 kertaa riippuen ruuasta. Preppailussa ilmeisesti jaetaan ne ruuat jo valmiiksi annoksiksi, joka minun mielestäni on turhaa, jos syödään kotona. Lounaiden preppailu on vähän järkevämpää, mutta en ymmärrä miksei isosta satsista voi vain ottaa yhteen eväslaatikkoon ruokaa työlounaaksi. Jokaisen annoksen kipottaminen erikseen tuo valtavasti tiskiä ja nurkat on täynnä kippoja ja kuppeja.

No kumpi on nopeampaa ja kivempaa aamulla kun on kiire:

1.napata valmis eväsrasia jääkaapista vai

2. ensin nostaa se iso astia jääkaapista pöydälle, etsiä eväsrasia, pistää ruuat rasiaan, alkaa tiskata kauhaa, nostaa iso ruoka-astia takaisin jääkaappiin.

Ruuan jakaminen annoksiin on myös yksi keino hallita annoskokoja, jos on taipumus siihen että ottaa vähän liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voi elämä kun kaiken pitää nykyään olla jotain hienoa ja ihmeellistä. Ainahan ruokaa on tehty enemmän kuin yksi annos kerrallaan. Ei yksin asuvalle edes ole kaupassa raaka-aineita niin pienissä pakkauksissa, että niistä tulisi vain yksi annos. Ihan normaalia elämää eikä mitään hiton preppailua.

Vierailija
10/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en ymmärrä mikä tuossa meal preppingissä on niin ihmeellistä. Itse teen usein ruuan, jota syödään 2-4 kertaa riippuen ruuasta. Preppailussa ilmeisesti jaetaan ne ruuat jo valmiiksi annoksiksi, joka minun mielestäni on turhaa, jos syödään kotona. Lounaiden preppailu on vähän järkevämpää, mutta en ymmärrä miksei isosta satsista voi vain ottaa yhteen eväslaatikkoon ruokaa työlounaaksi. Jokaisen annoksen kipottaminen erikseen tuo valtavasti tiskiä ja nurkat on täynnä kippoja ja kuppeja.

No kumpi on nopeampaa ja kivempaa aamulla kun on kiire:

1.napata valmis eväsrasia jääkaapista vai

2. ensin nostaa se iso astia jääkaapista pöydälle, etsiä eväsrasia, pistää ruuat rasiaan, alkaa tiskata kauhaa, nostaa iso ruoka-astia takaisin jääkaappiin.

Ruuan jakaminen annoksiin on myös yksi keino hallita annoskokoja, jos on taipumus siihen että ottaa vähän liikaa.

Tai 3. Valmista iso annos ruokaa ja syö päivällinen. Kun ruoka on jäähtymässä, ota siitä annos rasiaan ja lisää halutessasi pakastekasviksia lisäksi, jos ruuassa itsessään ei ole tarpeeksi. Laita ruuat jääkaappiin. Muista ottaa aamulla rasia mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minä en ymmärrä mikä tuossa meal preppingissä on niin ihmeellistä. Itse teen usein ruuan, jota syödään 2-4 kertaa riippuen ruuasta. Preppailussa ilmeisesti jaetaan ne ruuat jo valmiiksi annoksiksi, joka minun mielestäni on turhaa, jos syödään kotona. Lounaiden preppailu on vähän järkevämpää, mutta en ymmärrä miksei isosta satsista voi vain ottaa yhteen eväslaatikkoon ruokaa työlounaaksi. Jokaisen annoksen kipottaminen erikseen tuo valtavasti tiskiä ja nurkat on täynnä kippoja ja kuppeja.

No kumpi on nopeampaa ja kivempaa aamulla kun on kiire:

1.napata valmis eväsrasia jääkaapista vai

2. ensin nostaa se iso astia jääkaapista pöydälle, etsiä eväsrasia, pistää ruuat rasiaan, alkaa tiskata kauhaa, nostaa iso ruoka-astia takaisin jääkaappiin.

Ruuan jakaminen annoksiin on myös yksi keino hallita annoskokoja, jos on taipumus siihen että ottaa vähän liikaa.

Niinpä. Ja kyllä siitä jokapäiväisestä annoksen jakamisestakin tiskiä syntyy. Itse oon miettinyt samaa kuin ap koska olen tosi "intuitiivinen" syöjä. En pysty päättämään edes edellisenä päivänä mikä seuraavana maistuu eikä tulis kuuloonkaan että söisin viitenä päivänä peräkkäin samaa ruokaa. Käy kateeksi niitä jotka pystyy, rupeaisin itsekin siinä tapauksessa preppaamaan.

Vierailija
12/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi te ootte näin hemmetin negatiivisia nillittäjiä? Joku tykkää prepata, so what? Joillekin sopii, toisille ei. Mä en ymmärrä tällasta, että aina pitää tulla lyttäämään toisten tapoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä kyllä pystyn syömään samaa ruokaa päivästä toiseen vaikka monta viikkoa. Mut sitten jossain vaiheessa iskee yökötys eikä pariin vuoteen tai enää koskaan pysty syömään samaa ruokalajia.

Mulle varmaan kävis niin että jos ois vaikka viikon ruuat valmiiksi pakattuna niin joku ilta repsahtaisin ja söisin ne kaikki kerralla. Ja sitten loppuviikko syömättä kun v*tuttaa että miks piti taas ahmia.

Vierailija
14/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voisi vähempää kiinnosta kokata joka päivä, joten monen päivän annokset teen aina enkä kyllästy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi te ootte näin hemmetin negatiivisia nillittäjiä? Joku tykkää prepata, so what? Joillekin sopii, toisille ei. Mä en ymmärrä tällasta, että aina pitää tulla lyttäämään toisten tapoja.

Ei kai tässä kukaan kieltänyt ketään preppaamasta? Kunhan kritisoitiin sitä, että iänkaiken vanhaa juttua yritetään jotenkin uutena juttuna tuoda esiin fancyllä nimellä. Ihan oikeasti tuossa ei ole mitään uutta kuin se, että ruuat lapioidaan valmiiksi rasioihin. Isompien ruokamäärien valmistamisessa kerrallaan tai tähteiden jatkaminen uudeksi ruuaksi ei ole ole mitään uutta, kutsuitte sitä sitten millä nimellä tahansa. Itse olen preppaillut 20 vuotta, tosin ilman tuota rasiavenkslausta.

Vierailija
16/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on kaksi aikuista ja kolme lasta. Koko viikon ruokien valmistus kerran viikossa tuntuu jo ajatuksena uuvuttavalta.

Vierailija
17/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen siis ilmeisesti aina preppaillut ilman noita astioita. :D

Vierailija
18/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erityisesti se broilerin paistaminen valmiiksi. En voi syödä eilen paistettua broileria. Se on tikkusta.

Vierailija
19/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi te ootte näin hemmetin negatiivisia nillittäjiä? Joku tykkää prepata, so what? Joillekin sopii, toisille ei. Mä en ymmärrä tällasta, että aina pitää tulla lyttäämään toisten tapoja.

Prepata=valmistella

So what=mitä sitten

Ole hyvä.

Vierailija
20/103 |
09.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No jos itse voisin korvata aterian nielaisemalla pillerin vesilasillisen kanssa, niin nuo pillerit kuuluisi ruokavaliooni. Niin vähän välitän kulinaristisesta nautinnosta. Pääasia kun ei ole nälkä ja energiaa riittää.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi seitsemän yhdeksän