Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi suomalaiset juustot on niin kovia?

Vierailija
16.02.2020 |

Puhun nyt ihan arkijuustoista, kuten Edamista ja tavallisista kermajuustoista, Oltermanni-tyyppisistä.

Haluaisin ostaa lähellä tuotettua, mutta kun virolaiset ja tanskalaiset juustot on parempia! Virolainen Edam on ihanan pehmeää, samoin tanskalainen kermajuusto.

Miten suomalainen juusto on tehty niin kovaksi? Jos juustomassasta vähennetään rasvaa, niin mitä jää tilalle? Luulisi juustossa olevan vettäkin, joka tekisi siitä pehmeää. Miksi suomalaiset juustot on kuitenkin kovia ja kumimaisia? Haluan pehmeitä ja täyteläisiä juustoja, miksi niiden tekeminen ei Suomessa onnistu?

Kommentit (43)

Vierailija
1/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta se rasvaisempi versio niin ei ole kovaa.

Vierailija
2/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta Kuusamolaista Paimenpoikaa, on pehmeää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Osta Kuusamolaista Paimenpoikaa, on pehmeää

Olen ostanutkin. Olet oikeassa, se on pehmeämpää kuin Oltermanni. Mutta tanskalainen juusto on vielä pehmeämpää.

Arlan Edam, joka on tehty Tanskassa, ja Pirkka-Edam, joka on tehty Virossa, ovat pehmeämpiä kuin Valion Edam.

Suomalaisen maidon laadusta ei kuitenkaan ole varmaan kyse, kun kerran Paimenpoika on melko pehmeää ja hyvää. Kyse on valmistusprosessista. Mitä ihmettä Valio tekee, että saa juustoista niin kovia ja kuivia?

Toiselle kirjoittajalle: en koskaan osta kevytjuustoja, joten siitä ei ole kyse.

ap

Vierailija
4/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksei voi syödä virolaisia ja tanskalaisia juustoja jos kerran tykkää niistä enemmän? Minusta Ranskassa tehdään monia tosi hyviä juustoja. Etenkin valuvan pehmeitä valkohomejuustoja. Herkullisia.

Tykkään kyllä toisaalta myös ihan kotimaisesta Valion emmentalista. Vaikka se kovaa onkin. Niin sen pitääkin olla.

Vierailija
5/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, ja muuten ostin juuri S-ryhmän Kotimaista-sarjan Edamia kokeeksi. Sen on tehnyt Kuusamon Juusto, ja se on kovaa – ja kova pettymys. Nuo Arlan ja Pirkan on parempia leivänpäällisiä. Harmi! En haluaisi kannattaa mitään juustorekkarallia ulkomailta.

ap

Vierailija
6/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Syöt jääkaappikylmänä. "Kovia, kypsytettyjä juustoja voi hyvin säilyttää muutamia tunteja huoneenlämmössä ja ne maistuvatkin parhaalta huoneenlämpöisinä. Ota siis juustot esiin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, kun kokoat juustotarjotinta. Sen sijaan sulate- ja tuorejuustot kuuluu aina säilyttää viileässä."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilyvät pidempään. On myös toki maakohtainen makuasia.

Vierailija
8/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksei voi syödä virolaisia ja tanskalaisia juustoja jos kerran tykkää niistä enemmän? Minusta Ranskassa tehdään monia tosi hyviä juustoja. Etenkin valuvan pehmeitä valkohomejuustoja. Herkullisia.

Tykkään kyllä toisaalta myös ihan kotimaisesta Valion emmentalista. Vaikka se kovaa onkin. Niin sen pitääkin olla.

Voi syödä, ja syönkin. Mutta haluaisin myös suosia kotimaisuutta työllisyyden ja ekologisuuden vuoksi, ja siksi toivoisin, että Suomessakin tehtäisiin hyviä juustoja. Onhan se jotenkin surkeaa, että kun ensimmäinen kriteerini juustossa on maku, niin otan aina hyllystä mitä tahansa muuta kuin suomalaista. Kaupat kuitenkin suosivat Valiota ja tarjoavat ensisijaisesti sitä, joten aina ei tahdo haluamaansa löytää.

Brie on myös minun suosikkini, ranskalaista tietysti. Mutta leivänpäällisjuustot arkeen on erikseen.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niin, ja muuten ostin juuri S-ryhmän Kotimaista-sarjan Edamia kokeeksi. Sen on tehnyt Kuusamon Juusto, ja se on kovaa – ja kova pettymys. Nuo Arlan ja Pirkan on parempia leivänpäällisiä. Harmi! En haluaisi kannattaa mitään juustorekkarallia ulkomailta.

ap

Ainakin tänne Etelä-Suomeen on järkevämpää tuoda tavaraa laivalla Tanskasta kuin rekalla Kuusamosta. Virosta nyt puhumattakaan. Hiilijalanjälkeä jos miettii niin näin.

Vierailija
10/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

uyytrey kirjoitti:

 Syöt jääkaappikylmänä. "Kovia, kypsytettyjä juustoja voi hyvin säilyttää muutamia tunteja huoneenlämmössä ja ne maistuvatkin parhaalta huoneenlämpöisinä. Ota siis juustot esiin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, kun kokoat juustotarjotinta. Sen sijaan sulate- ja tuorejuustot kuuluu aina säilyttää viileässä."

Otatko sinä kilon Oltermannin joka kerta pari tuntia ennemmin huoneenlämpöön, ennen kuin otat siitä pari siivua leivän päälle?

Nyt ei puhuttu juustotarjottimista, vaan arkijuustoista.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

uyytrey kirjoitti:

 Syöt jääkaappikylmänä. "Kovia, kypsytettyjä juustoja voi hyvin säilyttää muutamia tunteja huoneenlämmössä ja ne maistuvatkin parhaalta huoneenlämpöisinä. Ota siis juustot esiin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, kun kokoat juustotarjotinta. Sen sijaan sulate- ja tuorejuustot kuuluu aina säilyttää viileässä."

Otatko sinä kilon Oltermannin joka kerta pari tuntia ennemmin huoneenlämpöön, ennen kuin otat siitä pari siivua leivän päälle?

Nyt ei puhuttu juustotarjottimista, vaan arkijuustoista.

ap

Otat siitä esille sen minkä meinaat syödä. Olipa taas tosi vaikea asia.

Vierailija
12/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niin, ja muuten ostin juuri S-ryhmän Kotimaista-sarjan Edamia kokeeksi. Sen on tehnyt Kuusamon Juusto, ja se on kovaa – ja kova pettymys. Nuo Arlan ja Pirkan on parempia leivänpäällisiä. Harmi! En haluaisi kannattaa mitään juustorekkarallia ulkomailta.

ap

Ainakin tänne Etelä-Suomeen on järkevämpää tuoda tavaraa laivalla Tanskasta kuin rekalla Kuusamosta. Virosta nyt puhumattakaan. Hiilijalanjälkeä jos miettii niin näin.

Voi olla noin, en tiedä logistiikasta tarkemmin. Luulisi, että Kuusamoon viedään jotain samalla kun sieltä haetaan juustoa, eli että rekkoja ei kannata tyhjänä ajella. En tiedä, onko sama periaate Tanskan juustojen kanssa, että Suomesta myös viedään sinne päin jotain. Vai palaako rekka tyhjänä Tanskaan...

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurin osa suomalaisista tykkää kotimaisista juustoista ihan sellaisina kuin ne ovat. Jos sinulla on eriävä maku, niin silloin sinun pitää ostaa juustosi muualta.

Esimerkiksi ruotsalainen pehmeämpi edam on hankalaa leikata juustohöylällä, suomalaiset ovat ratkaisseet tämän ongelman tekemällä siitä paremman version normaaliin leivänpäälliskäyttöön. Ruotsalaiset tuskailkoot räkäedaminsa kanssa ihan vapaasti.

Vierailija
14/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

uyytrey kirjoitti:

 Syöt jääkaappikylmänä. "Kovia, kypsytettyjä juustoja voi hyvin säilyttää muutamia tunteja huoneenlämmössä ja ne maistuvatkin parhaalta huoneenlämpöisinä. Ota siis juustot esiin 1–2 tuntia ennen tarjoilua, kun kokoat juustotarjotinta. Sen sijaan sulate- ja tuorejuustot kuuluu aina säilyttää viileässä."

Otatko sinä kilon Oltermannin joka kerta pari tuntia ennemmin huoneenlämpöön, ennen kuin otat siitä pari siivua leivän päälle?

Nyt ei puhuttu juustotarjottimista, vaan arkijuustoista.

ap

Otat siitä esille sen minkä meinaat syödä. Olipa taas tosi vaikea asia.

Siivut kuivuvat, jos ne jättää huoneenlämpöön. Jos ne peittää kelmulla kuivumisen estämiseksi, ne imevät muovin maun itseensä ja muuttuvat syömäkelvottomiksi. Leivänpäällisjuustoihin ei huoneenlämmössä säilyttäminen oikein sovi.

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli pitää herätä kaksi tuntia ennen aamupalaa höyläämään juustoviipaleet huoneenlämpöön. Kivaa.

Vierailija
16/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Niin, ja muuten ostin juuri S-ryhmän Kotimaista-sarjan Edamia kokeeksi. Sen on tehnyt Kuusamon Juusto, ja se on kovaa – ja kova pettymys. Nuo Arlan ja Pirkan on parempia leivänpäällisiä. Harmi! En haluaisi kannattaa mitään juustorekkarallia ulkomailta.

ap

Ainakin tänne Etelä-Suomeen on järkevämpää tuoda tavaraa laivalla Tanskasta kuin rekalla Kuusamosta. Virosta nyt puhumattakaan. Hiilijalanjälkeä jos miettii niin näin.

Tosissasiko luulet, että rekat ajaa tyhjänä edestakaisin?

Vierailija
17/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta rasvaisinta mahdollista juustoa! Virolainen juusto on todella kermaista, suomalaiset ei vastaavaa tee, koska meillä terveysintoillaan.

Vierailija
18/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suurin osa suomalaisista tykkää kotimaisista juustoista ihan sellaisina kuin ne ovat. Jos sinulla on eriävä maku, niin silloin sinun pitää ostaa juustosi muualta.

Esimerkiksi ruotsalainen pehmeämpi edam on hankalaa leikata juustohöylällä, suomalaiset ovat ratkaisseet tämän ongelman tekemällä siitä paremman version normaaliin leivänpäälliskäyttöön. Ruotsalaiset tuskailkoot räkäedaminsa kanssa ihan vapaasti.

En usko, että suomalaiset valitsisivat suomalaisia juustoja sokkotestissä. Moni on vain tottunut ostamaan Oltermannia, koska se on muka ainoa oikea kermajuusto. Samalla tavalla kuin ovat tottuneet juomaan maitoa, koska uskovat, että se on terveellistä ja sopiva juoma aikuisillekin.

ap

Vierailija
19/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostele ihan mitä lystäät. Minä ostan oltermannia ja maitoa.

Vierailija
20/43 |
16.02.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä käyn usein Alankomaissa ja tuon aina juustoa. Esim port salut, Suomesta ei saa oikeaa vaan se on sitä kovaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi viisi