Vaikein ruoka?
Ajattelin haastaa itseni ja laittaa jotain haastavaa ruokaa. Kerro, mikä on sinun mielestäsi vaikein ruoka tehdä ja mitä siihen tulee. Aikaa on! Asun kerrostalossa, joten en voi mitään kasvattaa tai haudata maahan happanemaan, mutta sellainen ruoka johon kuitenkin ainekset löytyvät Helsingistä. Saa olla ihan perinneruokakin.
Kommentit (123)
No mulle on ollut haastavaa kypsentää pihvi oikeaoppisesti tietyyn kypsyysasteen.
Itse tekisin näitä ihan perussafkoja, mutta olen kokenut ne melko työläänä ja aikaavievänä: maksalaatikko ja kaalikääryleet. Molemmat niin namnam, mutta ei arkena tuppaa aika riittämään.
Ei varmastikaan vaikein, mutta beef wellington on aina vähän jännä tehdä, että se varmasti pysyy tasaisesti mediumina, taikinakuori on kypsä ja rapea, eikä liha nesteet vaan valu ja tee taikinasta mössöä.
Ja sienihakkelus niin, että kaikki maut on tasapainossa.
Siihen vielä itse tehty täydellinen punaviinikastike.
Onnistuessaan taivaallista, epäonnistuessa melko surkea tekele.
Etsi käsiisi jou ikivanha keittokirja. Sieltä öydät ruokaohjeita, joissa aloitetaan ihan alusta: "kyni lintu ja pane se riippumaan 2-3 päiväksi jne."
Vierailija kirjoitti:
No mulle on ollut haastavaa kypsentää pihvi oikeaoppisesti tietyyn kypsyysasteen.
Te jotka ainnoitte miinuksia, niin osaatteko ihan oikeasti kypsentää lihan esim. tyyliin medium minus tai medium plus?
Kokeile tehdä kalakukkoa. Vaikka siinä on yksinkertaiset ainekset saa olla aika taituri, että hyvää tulee. Mä en ole Suomen maasta kunnon kalakukkoa löytänyt. Mummu teki täydellistä. Joko ahvenilla tai muikuilla. Paitsi että mummulla oli leivinuuni, sulla ehkä ei (?).
Oikeasti murea paisti. Lähtökohtaisesti Suomessa myytävä liha on aina sitkeää mutta padassa liemessä kypsennetty paahtopaisti on hyvää. Mieluiten hirvestä vielä
Vierailija kirjoitti:
Kokeile tehdä kalakukkoa. Vaikka siinä on yksinkertaiset ainekset saa olla aika taituri, että hyvää tulee. Mä en ole Suomen maasta kunnon kalakukkoa löytänyt. Mummu teki täydellistä. Joko ahvenilla tai muikuilla. Paitsi että mummulla oli leivinuuni, sulla ehkä ei (?).
Leivinuunia ei ole, vaan kaasu-uuni. Jotkin ruoat varmasti ovatkin entisvanhaan olleet erityisen hyviä juuri leivinuunin ansiosta.
Mutta kiitos näistä ideoista! Lisää saa tulla, kokkisormet syyhyää!
Vierailija kirjoitti:
Etsi käsiisi jou ikivanha keittokirja. Sieltä öydät ruokaohjeita, joissa aloitetaan ihan alusta: "kyni lintu ja pane se riippumaan 2-3 päiväksi jne."
Hauska idea tämäkin. Tosin lintua höyhenineen tuskin Helsingistä saa. Mutta olisipa hauska kokeilla tehdä riistalinnusta jotain hyvää!
Vierailija kirjoitti:
Oikeasti murea paisti. Lähtökohtaisesti Suomessa myytävä liha on aina sitkeää mutta padassa liemessä kypsennetty paahtopaisti on hyvää. Mieluiten hirvestä vielä
Oi, hirvi on hyvää! Saisikohan jostain Wotkinilta?
Ei mitenkään mahdottomia, mutta antavat hieman haastetta: Bearnaise- ja Hollandaisekastikkeet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Oikeasti murea paisti. Lähtökohtaisesti Suomessa myytävä liha on aina sitkeää mutta padassa liemessä kypsennetty paahtopaisti on hyvää. Mieluiten hirvestä vielä
Oi, hirvi on hyvää! Saisikohan jostain Wotkinilta?
Kauppahalleista.
Laitapa kunnollinen kanapilahvi. Voin tulla sunnuntaisin syömään niin kauan, että se alkaa sujua.
Vierailija kirjoitti:
Kohokas?
Ihana! Tästä tuli mieleen Audrey Hepburn elokuvassa Kaunis Sabrina ja ranskalainen kokkikoulu. Sabrinan Soufflé lässähtää ja chef tietää heti kyseessä olevan sydänsurut :D
Vierailija kirjoitti:
Etsi käsiisi jou ikivanha keittokirja. Sieltä öydät ruokaohjeita, joissa aloitetaan ihan alusta: "kyni lintu ja pane se riippumaan 2-3 päiväksi jne."
Minä jotenkin unelmoin tästä. Lapsena jo tuijotin äidin vanhassa keittokirjassa olevaa fasaanipaistin kuvaa nälissäni ja se näytti taivaallisen herkuliselta... :D Fasaaneja pyörii täällä nurkilla, ehkäpä vielä joku päivä....
Voisit kokeilla ensialkuun Wellingtonin pihviä, palataan sitten uudestaan.
Vierailija kirjoitti:
Ei mitenkään mahdottomia, mutta antavat hieman haastetta: Bearnaise- ja Hollandaisekastikkeet.
? Mitä haastavaa noissa on? Ihan perussettiä ja vaan tämmönen kotikokki olen. En ap.
Ideoita?