Mikä on oikea pastamuoto bolognaise-kastikkeen keralla tarjoiltavaksi?
Kommentit (22)
Minä tykkään näistä ja niin vieraatkin https://cdn.shopify.com/s/files/1/2075/3121/products/tasty-penis-pasta-…
Tagliatelle on perinteinen. Fusilli toimii hyvin myös.
Tällaista "bolognaisea" ei Italiassa tunneta.
Kerro ensin, mikä on bolognaise-kastike?
Spaghetti Bolognese ei ole italialaisten keksintö. Se on vesittyneen ja populisoituneen globaalin ruokakulttuurihötön tuotos. Pizzan jälkeen tunnetuin "italialainen" ruoka. Bolognassa et törmää siihen. Pastaa jauhelihakastikkeessa kulkee siellä useimmiten nimellä Tagliatelle al Ragù alla Bolognese (tai ilman kahta viimeistä sanaa, koska ollaan Bolognassa). Ragù tarkoittaa lihakastiketta ja on Italiassa hyvin monenlainen riippuen maantieteellisestä sijainnista ja ruoan tyypistä. Bolognalaisittain valmistettuna liha on jauhettua ja pasta littanaa. Voi olla tuoretagliatellea tai vielä leveämpää esim. Pappardellea.
Lähde: MTV, Lifestyle
Älkää olko pöllojä. Ragusta tietysti puhutaan. Siitä on monta näkemystä, mutta alle kolmen tunnin keittoajalla ei tehdä kunnon ragua.
Joku tykkää käyttää possua ja nautaa sekaisin, toinen vain jompaa kumpaa. Toiset laittavat broilerinmaksaa, toiset salsicciaa. Jonkun mielestä pitää laittaa lasi viiniä sekaan, joku toinen tyytyy tippaan punaviinietikkaa...
Raketti-spagetti - silloin sinä et joudu häpeämään, kun mieskin voi syödä sitä sotkematta!
Spaghetti bolognese Italiassa tunnettanee?
Spaghetti on hyvä bolognese -kastikkeen kanssa.
Mä käytän spagettia, ravintoloissa tuppaa tulemaan spagetin kanssa, kun muut pastat on yleensä tagliatelleä. Ihan sama, mikä on oikea pasta, olen sitä mieltä, että spagetti sopii jauhelihakastikkeen kanssa parhaiten. Pennekin on hyvä, kun sitä kastiketta mahtuu paljon putken sisään. Sama juttu spagetin kanssa, siihen saa mielestäni kastikkeen tarttumaan paremmin, kuin tagliatelleen.
Vierailija kirjoitti:
Mä käytän spagettia, ravintoloissa tuppaa tulemaan spagetin kanssa, kun muut pastat on yleensä tagliatelleä. Ihan sama, mikä on oikea pasta, olen sitä mieltä, että spagetti sopii jauhelihakastikkeen kanssa parhaiten. Pennekin on hyvä, kun sitä kastiketta mahtuu paljon putken sisään. Sama juttu spagetin kanssa, siihen saa mielestäni kastikkeen tarttumaan paremmin, kuin tagliatelleen.
Oikeastaan spagetti olisi parhaimmillaan juusto- tai öljypohjaisen, vähän sattumia sisältävän kastikkeen kanssa (aglio, olio & peperoncino/ cacio & pepe jne.)
Tagliatelle on perinteinen, pennenja fusilli myös hyviä ragun kavereita.
Vierailija kirjoitti:
Älkää olko pöllojä. Ragusta tietysti puhutaan. Siitä on monta näkemystä, mutta alle kolmen tunnin keittoajalla ei tehdä kunnon ragua.
Joku tykkää käyttää possua ja nautaa sekaisin, toinen vain jompaa kumpaa. Toiset laittavat broilerinmaksaa, toiset salsicciaa. Jonkun mielestä pitää laittaa lasi viiniä sekaan, joku toinen tyytyy tippaan punaviinietikkaa...
Ragu?
Mikä on ragu?
Maailman parhain ja terveellisin bolognese-kastike tulee näin:
raastat pari porkkanaa ja pikkupalan selleriä, laitat tarvittavan määrän tomaatimurskaa pannulle em. kanssa, liiskaat 3-4 valkopipulin kynttä, lisäät liiskan ja tarvittavan määrän soijarouhetta, basilikaa ja oreganoa, suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
Pari sipulia pilkottuna hautumaan muun sekaan; ei tarvitse kuullottaa, koska siellä sipuli muhii ja pehmenee muun seassa.
Vettä täytyy lisäillä, mutten osaa tarkkoja mittoja antaa, koska sen on mentävä näppituntumalla, ettei pohjaan pala.
Mitä kauemmin pikkuliekillä hautuu, sen herkullisempaa on.
Vierailija kirjoitti:
Spaghetti bolognese Italiassa tunnettanee?
Spaghetti on hyvä bolognese -kastikkeen kanssa.
Tilaapa Italiassa, niin sinut nauretaan ulos jokaisesta ravintolasta.
Tagliatelle