Miksi suolistosairaudet ovat yhtäkkiä uusi kansatauti ? Mikä on muuttunut?
Tuntuu, että nykyään 99% paskoo verta , ripuloi housuun eikä voi syödä normaalisti.
Kommentit (69)
Eläintuotteita ja -rasvaa halveksutaan, viljakuituja, margariinia ja hedelmäsokeria palvotaan.
Ylihygieenisyys ja kaikki lääkkeet, eivät vain antibiootit, vaikuttavat suolistomikrobeihin.
Yksi syy on aivan varmasti rajusti muuttunut ruokavalio.
Ihmisten elimistö ei yksinkertaisesti kestä sitä moskaa, jota suusta lapetaan alas.
Tarvitsemme puhdasta ja luonnollista ruokaa, lisäaineet ovat syövyttäneet vatsamme.
Sen kun tietäisi. Nytkin on maha vähän kipeä. Suoli sentään vaihteeksi toimii. Välillä on ummetusta ja sitten taas ripulia. On tutkittu ja suolikin tähystetty eikä mitään syytä ole löytynyt. Hermostuttaa ja pelottaa että jotain oikeasti vakavaa kuten syöpä.
Einekset, mikrouuni, antibiootit, rokotteet, lääkkeet, ruuan lisäaineet, ympäristömyrkyt, torjunta-aineet. Sokeri, keinomakeuttajat, margariinit, palmuöljy, rypsiöljy, pikaruoka. Syödään kiireessä hotkimalla, eikä enää perheen kesken kaikessa rauhassa pöydän ääressä. Jatkuva stressi (työ, opiskelu, taloudelliset huolet, erityislapset, iäkkäiden vanhempien hoito, ulkonäköpaineet, some, täydellisyyden tavoittelu kaikessa..), yksinäisyys, masennus, ahdistus (jota aiheuttaa mm. puhelin-, peli-, pornoriippuvuus ja some), unettomuus (kts. em asiat). Liian vähäinen ja joillakin liiallinen liikunta, arkiliikunnan puute ja jatkuva istuminen. Probioottien ja prebioottien puute.
Olisko tässä jotain vihjettä?
Istuminen, liikkumattomuus, lihan ja prosessoidun ruoan ylensyönti. Jatkuva napostelu, ennen syötiin luultavasti 3-4 kertaa päivässä.
Vierailija kirjoitti:
Eläintuotteita ja -rasvaa halveksutaan, viljakuituja, margariinia ja hedelmäsokeria palvotaan.
Ylihygieenisyys ja kaikki lääkkeet, eivät vain antibiootit, vaikuttavat suolistomikrobeihin.
Lihaa ei ole koskaan käytetty niin paljon kuin nyt! Etenkin lihajalosteet on haitallisia suolistolle.
Vierailija kirjoitti:
Sen kun tietäisi. Nytkin on maha vähän kipeä. Suoli sentään vaihteeksi toimii. Välillä on ummetusta ja sitten taas ripulia. On tutkittu ja suolikin tähystetty eikä mitään syytä ole löytynyt. Hermostuttaa ja pelottaa että jotain oikeasti vakavaa kuten syöpä.
Voisit miettiä syömisiäsi.
Luulen että siihen on useampikin syy. Yksi on varmaan lisääntynyt antibioottien käyttö, ne muuttavat suolen bakteerikantaa. Toinen on liian puhdas ympäristö, elimistön puolustusjärjestelmällä on liian vähän töitä ja siksi se hyökkäilee oman elimistön kimppuun. Kolmas varmaan pitkälle prosessoitu ruoka, muokatut rasvat jne.
Mutta toisaalta: isoisäni (synt. vuonna -22) ja ainakin yksi hänen veljistään sairasti todennäköisesti Crohnin tautia, ehkä lieväoireisena ja varmaan sen aikaisella ruokavaliolla kurissa pysynyttä. Pappa istui vessassa ahkerasti ja kärsi ilmavaivoista, Papan veli noudatti jo 60-luvulta alkaen omintakeista dieettiä joka sisälsi mm. tattari- ja hirssipuuroa. Kuulemma hyvä hänen vatsalleen. Sekä isäni että minä sairastamme molemmat Crohnin tautia joten vahva arvaus on että molemmilla vanhoilla herroilla lie ollut sama tauti. Eli kyllä sitä ennenkin on suolistosairauksia ihmisillä ollut, mutta luultavasti niiden ilmenemismuodot ovat nykyään hankalampia kuin ennen, juuri noista alussa luettelemistani syistä johtuen.
Laiskurit ahmivat pikaruokaketjujen purilaisia ja syöttävät lapsilleenkin "kotiruokana" eineksiä ja puolivalmisteita, kun eivät itse viitsi kokata. Höttöisiä ja huonoja raaka-aineita, kemikaaleja sun muuta ihanaa.
Paljon tiivistyy näiden purilaisravintoloiden synttäritapahtumiin. Ei tarvitse kysyä mistä tulevat suolistosairaudet, kun jo lapsesta pitäen opetetaan syömään mahdollisimman huonosti.
Taitaa liittyä siihen, että moni kokee että heidän pitää teeskennellä kiireistä ja syödä eineksiä, koska ruoantekoon ei muka ole aikaa. Sellaista itsetehostusta, lifestyleä. Näkyy myös ylipainon lisääntymisenä, sydän- ja verisuonitauteina. Ostellaan käyttämättäjääviä kausikortteja kaikenmaailman zumbaryhmiin, kun ei viitsitä kävellä 30 min päivässä ja syödä normaalisti.
Suomalaisilla liika maidonkäyttö. Itselläni parani sekä iho että suolisto ja autoimmuunisairaus lieveni kun jätin maidon pois.
Mulla alkoi monen vuoden vatsavaivat, kun söin korvatulehdkseeni antibioottikuurin. Tuon jälkeen alkoi kenkkuilla naama tai tarkemmin sen iho. Perioraalidermatiitiksi diagnosoitiin ja siihenkin sain - 4 kk:n antibioottikuurin.
Tämän jälkeen ei vatsa olekaan enää ollut entisenlaisensa eli vaivaton. Joka päivä löysällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eläintuotteita ja -rasvaa halveksutaan, viljakuituja, margariinia ja hedelmäsokeria palvotaan.
Ylihygieenisyys ja kaikki lääkkeet, eivät vain antibiootit, vaikuttavat suolistomikrobeihin.
Lihaa ei ole koskaan käytetty niin paljon kuin nyt! Etenkin lihajalosteet on haitallisia suolistolle.
Juuri näin, ja viljakuidut hyödyllisiä. En tiedä mitä margariinin palvominen on, ja hedelmäsokeri kannattaa ottaa hedelmän muodossa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eläintuotteita ja -rasvaa halveksutaan, viljakuituja, margariinia ja hedelmäsokeria palvotaan.
Ylihygieenisyys ja kaikki lääkkeet, eivät vain antibiootit, vaikuttavat suolistomikrobeihin.
Lihaa ei ole koskaan käytetty niin paljon kuin nyt! Etenkin lihajalosteet on haitallisia suolistolle.
Nimenomaan lihajalosteet ovat haitallisia, ei liha.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eläintuotteita ja -rasvaa halveksutaan, viljakuituja, margariinia ja hedelmäsokeria palvotaan.
Ylihygieenisyys ja kaikki lääkkeet, eivät vain antibiootit, vaikuttavat suolistomikrobeihin.
Lihaa ei ole koskaan käytetty niin paljon kuin nyt! Etenkin lihajalosteet on haitallisia suolistolle.
Tilastojen mukaan punaisen lihan kulutus Suomessa on pysynyt viimeiset 30 vuotta ihan samalla tasolla. Se ei siis ole viime vuosina lisääntynyt, kuten propagandistit julistavat. Lisääntynyt siipikarjan kulutus on se, mikä selittää nousun, mutta kukaan ei väitä sen aiheuttavan suolisto-ongelmia.
Lihan kulutus on moninkertaistunut, etenkin leikkeleet ja makkarat moninkertaistavat suolistosairausriskin. Ennen vanhaan makkarat oli itsetehtyjä, ei samaa moskaa kuin nykyisin.
Jo 90-luvulla sairastuin suolistosairauteen, jonka sain haltuun vasta puolentoista vuoden jälkeen. Tämä alkoi pari kuukautta e-pillereiden aloittamisen jälkeen. Vasta viime vuosina olen saanut tietoa siitä, että näillä voisi olla kytkös.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eläintuotteita ja -rasvaa halveksutaan, viljakuituja, margariinia ja hedelmäsokeria palvotaan.
Ylihygieenisyys ja kaikki lääkkeet, eivät vain antibiootit, vaikuttavat suolistomikrobeihin.
Lihaa ei ole koskaan käytetty niin paljon kuin nyt! Etenkin lihajalosteet on haitallisia suolistolle.
Juuri näin, ja viljakuidut hyödyllisiä. En tiedä mitä margariinin palvominen on, ja hedelmäsokeri kannattaa ottaa hedelmän muodossa.
Viljakuidut ovat suolistolle haitallisia, samoin margariinit.
Vierailija kirjoitti:
Lihan kulutus on moninkertaistunut, etenkin leikkeleet ja makkarat moninkertaistavat suolistosairausriskin. Ennen vanhaan makkarat oli itsetehtyjä, ei samaa moskaa kuin nykyisin.
Leikkeleet ja makkarat eivät ole lihaa, vaikka ne lihaa sisältävätkin.
Pitää pystyä työskentelemään sisäsiististi toimistossa. Ojankaivuuhommissa ei niin haitannut miltä haisi.