Laitatteko kypsään pastaan rasvaa?
Äitini sekoitti lapsuudessani kypsän pastan joukkoon ainakin silloin tällöin/ilman kastiketta syötäessä nokareen margariinia. Mieleeni tuli googlata onko kyseessä miten yleinen tapa mutta en löytänyt yhtään tulosta. Oliiviöljyä voidaan ilmeisesti käyttää pari tippaa valmiisiin pasta-annoksiin mutta onko joku muu törmännyt muun rasvan lisäämiseen pastaan? Muistan että pastasta tuli paljon normaalia paremman makuista ja olen siksi itsekin joskus nokareen margariinia keitettyy pastaan lisännyt vaikka se ei ehkä kovin suotavaa olekaan.
Kommentit (112)
Kyllä laitan voita, margariinilla en ruokiani pilaa.
Oliviöljyä käytän, näin spaketti ja makaronit pysyvät paremmin erillään.
Margariinit voi heittää suoraan roskikseen, eikä alkaa sillä ruokaansa pilaamaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paketti voita saa mammojen reidet sopivan paksuiksi.
Aivan, juuri sopivan paksuisiksi.
Paksuiksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paketti voita saa mammojen reidet sopivan paksuiksi.
Aivan, juuri sopivan paksuisiksi.
Paksuiksi.
Miksi korjaat oikean sanan?
" ennen pantiin kissat multaan,nyt ne pannaan suvilultaan" oli margariinipilkka aikoinaan,elä hyvä ihminen margariinia osta! Öljyä just jotain oliiviöljyä. Basilikasilppua päälle ja pastan voi syödä silleensä.
Rakastan margariinia mutta en laita sitä enkä muita rasvoja pastan sekaan.
Voita laitan, joskus kylmäpuristettua oliiviöljyä.
Italiassa kastike pääsääntöisesti sekoitetaan pastaan jo kattilassa (ennen lautasille annostelua), jolloin ei ole tarvetta lisätä öljyä. Ellei sitten annoksen päälle hiukan maun vuoksi.
Öljyn lisäämisen tarkoitus lienee pitää pasta irtonaisena, jos (kerettiläisesti) pasta ja kastike nostetaan erikseen pöytään.
Jos haluan, että pasta on oikein herkullista. Italialaiset usein lisäävät voita ja mustapippuria suoraan kypsään pastaan ennen kuin pasta ja kastike sekoitetaan toisiinsa. Kyllä se on herkullisempaa niin.
Arkioloissa en kyllä lisää ylimääräistä rasvaa, kastike riittää.
Kyllä. Vähä rasvaista kevtt margaeiiia. Se on terveelliain rasva.
Sitruunanmehua, oliviiöljyä ja persiljaa.
Butterspaghetti, eli vähän kuin macandcheese
Hmm. riippuu vähän.
Kun teen pasta bolognesea, en sekoita pastaa ja kastiketta, koska teen allergian vuoksi kaksi erilaista kastiketta. Toki näistäkin voisi sekoittaa kaksi erilaista pastaruokaa, mutta näin on helpompi. Jokainen ottaa pastaa ja kastiketta erikseen ja sekoittaa omalla lautasella. Tällöin lsitan pastan sekaan hiukan oliiviöljyä ja joskus voita.
Kun taas teen carbonaraa, jossa sekoitetaan kaikki ainekset jo kattilassa, en näe tarpeelliseksi lisätä rasvaa. Maku tulee rikotusta kanamunasta, pekonista, parmesanista ja mustapippurista. Toki siihen tulee myös esim. pekonista rasvaa.
Vain jos pasta joutuu hetken odottamaan kastikkeeseen sekoittamista tai pasta on tarkoitettu esim salaattiin, silloin lisään hiukan oliiviöljyä ja sekoitan hyvin. Tarkoituksena siis ainoastaan pitää pasta irtonaisena. (Margariini?!?😱)
Laitetaan jotain rasvaa, voita, öljyä, jos/kun syödään ilman kastiketta kuten kysyit.
Mitä on tämä yleinen margariiniviha? :D Kysyn ihan uteliaisuudesta. Siis muuten kuin pastassa, ymmärrän että siinä se on vähän hassua. Itse asiassa nyt kun aloin muistella voi olla että äitinikin käytti toisinaan voita mutta margariinia kuitenkin useammin, alkoi käyttää sitä varmaan ihan siksi koska on terveellisempää 🤔 Ei se pahaa ollut vaan oikein hyvää joten ei siinä voi pilaamisesta puhua jos itse tykkää.
Syön nykyään harvemmin pastaa ilman kastiketta joten ei oikein siltäkään kannalta tule rasvaa lisättyä. Voi toimisi varmasti hyvin mutten ole enää juuri käyttänyt sitä (en suoranaisesti terveyssyistä vaan kasvipohjaisten tuotteiden suosimisen takia), pitänee joskus kokeilla. Sain kuitenkin vastauksen kysymykseeni, kiitos.
Ap
Itse laitan nokareen voita tai oliiviöljyä tai molempia.