IS juttu, jossa yrittäjä haluaisi tehdä karjalanpiirakoita maitojauheesta ja uhriutuu kun perinneruokaa valvotaan
Siis oikeasti, kai nyt jokainen tajuaa että maitojauhe on eri asia kuin aito maito.
Kommentit (90)
Mä en usko että tuo nimilistoista pilaa hänen uransa. ”Laktoositon riisipiiras” ei mene kaupaksi mutta ”laktoositon karjalanpiirakka” oli myyntihitti?
"Minä käytän piirakoiden valmistukseen maitojauhetta. Se on erittäin hygieeninen ja turvallinen tuote. Jos tuoreesta maidosta tekee piirakoita ja ne jäävät pöydälle yöksi, niin aamulla piirakat saa heittää menemään. Meidän piirakat kestävät sen, lupaa Karpathakis."
Paljastava selitys leipurilta. Teollinen maitojauhe on kuollut teollinen tuote, tiedä miten säteilytetty ja myrkyin desinfioitu kun sitä on prosessoitu. Aito raaka-aine pilaantuu, mutta niin se kuuluukin, koska se on puhdas aito raaka-aine. Mauissa on varmasti eroa, maitojauhemaitoa ei kauheasti kyllä maitona kukaan saa kurkustaan alas.
Tästäkin päivänselvästä asiasta sitten näköjään leivotaan jotain äärioikeiston EU- ja sääntösuomi-pöyristelyä, vaikka kyse on suomalaisen perinnetuotteen perinteistä kiinnipitämisestä.
Kuuluuko laktoosi muka jotenkin olennaisesti perinteiseen karjalanpiirakkaan? Onko laktoositon jäätelökään siis jäätelöä, jos laktoosi on jotenkin niin merkittävä aines?
Vierailija kirjoitti:
Kuuluuko laktoosi muka jotenkin olennaisesti perinteiseen karjalanpiirakkaan? Onko laktoositon jäätelökään siis jäätelöä, jos laktoosi on jotenkin niin merkittävä aines?
Siinä sulle markkinarakoa jos löydät lehmän joka lypsää laktoositonta maitoa.
"Eikö perinteinen tuote saa lainkaan kehittyä?"
Ei saa, jos sitä meinaa perinteisenä tuotteena myydä. Muuten voitaisiin banaaninlehteen käärittyä hummustakin sanoa karjalanpiirakaksi.
Entä jos käyttäisi laktoositonta maitoa sen maitojauheen sijaan? Menisikö läpi ja olisiko kalliimpaa käyttää?
Vierailija kirjoitti:
"Eikö perinteinen tuote saa lainkaan kehittyä?"
Ei saa, jos sitä meinaa perinteisenä tuotteena myydä. Muuten voitaisiin banaaninlehteen käärittyä hummustakin sanoa karjalanpiirakaksi.
Miksi karjalanpiirakassa saa sitten olla riisiä?
Karjalanpiirakan juuret ovat 1600-1700-luvulla. Eihän silloin ole ollut täällä riisiä edes piirakoihin laittaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Eikö perinteinen tuote saa lainkaan kehittyä?"
Ei saa, jos sitä meinaa perinteisenä tuotteena myydä. Muuten voitaisiin banaaninlehteen käärittyä hummustakin sanoa karjalanpiirakaksi.
Miksi karjalanpiirakassa saa sitten olla riisiä?
Karjalanpiirakan juuret ovat 1600-1700-luvulla. Eihän silloin ole ollut täällä riisiä edes piirakoihin laittaa.
Totta ja nykyäänkin rajan takana Karjalaa tehdään hirssipiirakoita ja ovat paljon parempia kuin mauton riisipiirakka.
Tiesittekö ettei esim Heinolassa leivottua saa sanoa karjalanpiirakaksi vaan se täytyy olla valmistettu Karjalassa.
Se on minusta ihan hyvä, koska on tietyn alueen tuote ja jotainhan pitää olla omaa joka kylällä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
"Eikö perinteinen tuote saa lainkaan kehittyä?"
Ei saa, jos sitä meinaa perinteisenä tuotteena myydä. Muuten voitaisiin banaaninlehteen käärittyä hummustakin sanoa karjalanpiirakaksi.
Miksi karjalanpiirakassa saa sitten olla riisiä?
Karjalanpiirakan juuret ovat 1600-1700-luvulla. Eihän silloin ole ollut täällä riisiä edes piirakoihin laittaa.
Täytteenä voi olla muutakin kuin riisipuuroa.
https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2002:102:00…
https://www.tekniikkatalous.fi/maailmalta/nain-riisipuuro-manteli-ja-ka…
Ja ilmeisesti riisi saapui Suomeen jo 1600-luvulla mutta oli aluksi vain rikkaiden etuoikeus. En jaksa tämän tarkemmin tutkia asiaa.
Riisiä on Suomeen tuotu 1600-luvulla.
Vierailija kirjoitti:
Entä jos käyttäisi laktoositonta maitoa sen maitojauheen sijaan? Menisikö läpi ja olisiko kalliimpaa käyttää?
Laktoositon maito ei ole eu standardien mukaan maitoa. Siksi kaupoissakaan ei ole myynnissä laktoositonta maitoa, vaan maitojuomaa.
Silloin kun nimisuoja on haettu, on reseptissä kerrottu raaka-aineet joita saa käyttää. Ja maito on yksi niistä, ei siis käy maitojauhe tai laktoositon maitojuoma.
Onko tämä se sama yrittäjä, joka palkkaa ulkomaalaisia suomalaisten sijaan? Eikö sekin jo ruodittu täällä
Sama kuin yrittäisi tehdä perunajauhoista perunoita ja maissijauhoista maissia 😂
Vierailija kirjoitti:
"Minä käytän piirakoiden valmistukseen maitojauhetta. Se on erittäin hygieeninen ja turvallinen tuote. Jos tuoreesta maidosta tekee piirakoita ja ne jäävät pöydälle yöksi, niin aamulla piirakat saa heittää menemään. Meidän piirakat kestävät sen, lupaa Karpathakis."
Paljastava selitys leipurilta. Teollinen maitojauhe on kuollut teollinen tuote, tiedä miten säteilytetty ja myrkyin desinfioitu kun sitä on prosessoitu. Aito raaka-aine pilaantuu, mutta niin se kuuluukin, koska se on puhdas aito raaka-aine. Mauissa on varmasti eroa, maitojauhemaitoa ei kauheasti kyllä maitona kukaan saa kurkustaan alas.
Tästäkin päivänselvästä asiasta sitten näköjään leivotaan jotain äärioikeiston EU- ja sääntösuomi-pöyristelyä, vaikka kyse on suomalaisen perinnetuotteen perinteistä kiinnipitämisestä.
Hyi, pöydällä yön yli seisoneita karjalanpiirakoita..
Kaikki tietää että riisipiirakka on käytännössä katsoen sama kuin karjalanpiirakka, vähän samalla lailla kuin että sampanja on sama kuin kuohuviini - vain valmistusalue määrittää eron. Eli tuskinpa myynti tuosta tulee laskemaan, kyllä ne laktoosittomat riisipiirakat menee ihan samalla lailla kaupaksi kuin laktoosittomat karjalanpiirakatkin.
Eli mun mielestä ihan turhaan tuo yrittäjä ulisee, haluaa vain ilmaista mainosta yritykselleen.
treffit kirjoitti:
Kaikki tietää että riisipiirakka on käytännössä katsoen sama kuin karjalanpiirakka, vähän samalla lailla kuin että sampanja on sama kuin kuohuviini - vain valmistusalue määrittää eron. Eli tuskinpa myynti tuosta tulee laskemaan, kyllä ne laktoosittomat riisipiirakat menee ihan samalla lailla kaupaksi kuin laktoosittomat karjalanpiirakatkin.
Eli mun mielestä ihan turhaan tuo yrittäjä ulisee, haluaa vain ilmaista mainosta yritykselleen.
Onneksi laktoosittomia karjalanpiirakoita ei ole olemassakaan. Hyvä, että edes joku tuote vielä sisältää aitoa maitoa eikä sitä epäilyttävää maitojuomaa, joka ei meinaa pilaantua millään.
Eihän Suomen kaupoissa muutenkaan myydä karjalanpiirakoita. Kaikki pusseissa lukee riisipiirakka.
”– Myö pienet käsityöläiset kilpaillaan piirakoillamme suurten teollisten valmistajien kanssa. Jos meiltä viedään oikeus käyttää karjalanpiirakka-nimeä, niin kuinka tuottaja pystyy erottamaan erilaiset riisipiirakat. Nimensuojan pitäisi parantaa meidän pienten yrittäjien asemaa, yrittäjä Anna-Liisa Karpathakis ihmettelee.”
Miksi nimensuojan pitäisi parantaa pienten yrittäjien asemaa, jos se pieni yrittäjä käyttää samoja huonompia raaka-aineita kuin ne teolliset valmistajatkin? En näe, että käsityö tekisi maitojauhepiirakoista yhtään parempia.
Surkea yrittäjä, kun ei tuon vertaa viitsi ottaa asiasta selvää.