Mitä kivaa sitä leipois viikonlopuksi?
Kommentit (5)
Vaikka sitruuna tai appelsiini. Googleta uusi resepti.
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
5 keltuaista
mustapippuria
1/2 tl suolaa
2 rkl tuoretta salviaa silputtuna
4 dl voimakasta
juustoraastetta (esim. mustaleimaista emmentaalia)
5 valkuaista
Koristeluun
tuoreita salvianlehtiä
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja maito. Sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Ota kattila liedeltä ja lisää keltuaiset yksitellen kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla, suolalla ja salvialla. Sekoita mukaan juustoraaste.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele kastikkeeseen varovasti. Jaa seos voideltuihin annosvuokiin ja koristele muutamalla tuoreella salvianlehdellä.
Kypsennä kohokkaita 150-asteisessa uunissa 35¿40 minuuttia.
Vältä uunin avaamista paistamisen aikana. Tarjoa heti.
Ois lastenkin herkkuja. Juustokohokaskin ois varmaan hyvää ja Runebergin tortut ja...
T. eräs nälkäinen joka odottelee että pääsis ruokatunnille ;)
Tee tavallinen pullataikina, veteen. Leivo pienehköjä pyöreitä pullia ja anna niiden nousta 1-2h. Paita kasvisöljyssä ruskeiksi. Sokeroi. Ruuttaa hilloa sisään. Eihän nämä ole lihottavia!
suklaakakku