Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kuinka teet karjalanpaistin?

Vierailija
11.12.2022 |

Reseptin mukaan liemi jää litkuksi. Suurustatko sen?

Kommentit (48)

Vierailija
1/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En suurusta. Kun paisti on uunissa tarpeeksi kauan, ei ole minusta liian vetistä.

Vierailija
2/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tee karjalanpaistia. Yliarvostettu, mauton perinneruoka, mitä en ole ikinä ymmärtänyt. Tiedän, tätä ei kysytty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei suurusteta. Lipalat pannun kautta pataan muine aineksineen ja uuniin muhimaan kunnolla. Meilläpäin se liemi on aina sellaista litkua.

Vierailija
4/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tee karjalanpaistia. Yliarvostettu, mauton perinneruoka, mitä en ole ikinä ymmärtänyt. Tiedän, tätä ei kysytty.

= En osaa kokata enkä muutenkaan ymmärrä oikein mistään mitään.

Kunnolla tehty karjalanpaisti on todella maukasta.

Vierailija
5/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo on liemi, ei kastike, joten tietenkään sitä ei suurusteta!

Paistan lihat voissa ja laitan pataan. Aikaisemmin tein haudutuspadassa (crocpot) mutta nyt teen puuhellan päällä valurautapadassa. Hauduttelen 3-4 tuntia, jolloin liha on pehmeää ja suussasulavaa. Lientä ei saa olla liikaa.

Ja kun (toivottavasti) karjalanpaistia jää yli, niin siirrän kannelliseen säilytysastiaan ja jääkaappiin. Siellä se liemi hyytyy ihanaksi hyytelöksi, nam! ne jotka sanovat, että mautonta, eivät hauduta karjalanpaistia riittävän kauan.

Vierailija
6/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitoin tänään kaikki ainekset sellaisenaan sähköiseen haudutuspataan. Uskon tuosta tulevan syötävää. Potaatit täytyy jossain vaiheessa keittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lientä saa olla maksimissaan aineiden yläreunaan. Ei haittaa vaikka päällipalat olisivat kuiviltaan. Ei suurusteta missään nimessä.

Vierailija
8/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä laitoin tänään kaikki ainekset sellaisenaan sähköiseen haudutuspataan. Uskon tuosta tulevan syötävää. Potaatit täytyy jossain vaiheessa keittää.

Meillä tänään samaa ruokaa :D Tein tuon karjalanpaistin kylläkin jo eilen ja nyt tässä mietin että pitäisiköhän se lämmittää uunissa kumminkin, kun mikrossa jotenkin lihapalat kuivuvat helposti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä laitoin tänään kaikki ainekset sellaisenaan sähköiseen haudutuspataan. Uskon tuosta tulevan syötävää. Potaatit täytyy jossain vaiheessa keittää.

Me lohkotaan potut sinne sekaan pataan. Muhivat siinä samalla.

Vierailija
10/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Poltan Karjalan maan tasalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitän ensin lihoja, kuorin välillä sitä vaahtoa pois. Keitinvedessä pitää olla riittävästi suolaa, laakerinlehti ja maustepippureita. Kun olen vähän aikaa keittänyt, laitan lihat uuniin ensin kovalle lämmölle, sitten kun lientä on vaan vähän jäljellä, lisään vettä ja jätän hautumaan matalalle lämmölle. Näin tulee hyvä.

Vierailija
12/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se liemi on ikävä lautasella, koska se sotkeutuu salaattiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan aika pekonia tuomaan makua. Se on perinteinen karjalanpaisti.

Mummoni karjalasta teki aina näin.

Vierailija
14/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se liemi on ikävä lautasella, koska se sotkeutuu salaattiin.

Potakat siihen kuuluvat eikä mikään salaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se liemi on ikävä lautasella, koska se sotkeutuu salaattiin.

Loimulohisalaatti?

Vierailija
16/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä luin kerran ohjeen, jonka mukaan lihat kannattaisi ensin ruskistaa. Makuun tuo ei paljon vaikuta, mutta suutuntumaan.

Vierailija
17/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä laitoin tänään kaikki ainekset sellaisenaan sähköiseen haudutuspataan. Uskon tuosta tulevan syötävää. Potaatit täytyy jossain vaiheessa keittää.

Me lohkotaan potut sinne sekaan pataan. Muhivat siinä samalla.

Tuohan on hyvä idea. Eikös noin tehdä Karjalalaisen säränkin kanssa.

Vierailija
18/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihat (lähinnä porsaan lapaa) valurautapataan, sekaan sipulia, pippureita ja suolaa. Kiehautettua vettä niin että lihat peittyy ja koko komeus uuniin vähintään 4 h ja noin 200 astetta. Välissä lisään vettä, jos kuivuu liikaa.

Vierailija
19/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äärimmäisellä hartaudella ja pieteetillä.

Vierailija
20/48 |
11.12.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tee karjalanpaistia. Yliarvostettu, mauton perinneruoka, mitä en ole ikinä ymmärtänyt. Tiedän, tätä ei kysytty.

Sama. Surullista että ihmiset oikeasti kuvittelevat tarjoavansa hyvää ruokaa ja sitten pöydässä on mautonta ja vetistä karjalanpaistia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kuusi yksi