Mitä teette ruuaksi huomenna?
Kommentit (20)
Maksa- ja porkkanalaatikkoa perunoiden kanssa.
En varmaan mitään. Tein tänään ison satsin makaroonilaatikkoa. Riittää hyvin huomiselle.
Vierailija kirjoitti:
Me syödään jo jouluruokia.
Tämä
Ehkä tikkuperunoita ja lihapullia.
Jotain kevyempää ja vaatimattomampaa. Voi olla, että otan pakastimesta jonkun seljankan ja lämmitän sitä syötäväksi. Jotain hyvää leipää sen seuraksi niin hyvä tulee.
Minusta on ihanaa olla jouluna pikkunälässä ennen kuin yömme joulupuuroa ja kuuntelemme joulurauhan julistusta. Olemme päätyneet uunipuuroon näiden vuosien aikana koska kukaan ei todellakaan halua aattona kärähtänyttä puuroa.
Laitan uunipuuron voideltuun Pyrex-vuokaan illalla. Sekoitan välillä ja otan aamulla kannen pois jotta puuroon tulee kaunis ruskehtava pinta.
Huomenna lämmitän tänään tehtyä lihakeittoa.
Vierailija kirjoitti:
Riisipuuroa
Tätä syödään meilläkin.
Bratwurstia ja hapankaalia. Tein sinappia ja sitä on pakko päästä maistamaan makkaran kanssa. Söisin paljaaltaan jos kehtaisin
Perunapurjososekeittoa pekonisilpulla (eli soppaa lautaselle ja keskelle pari rkl pekonimurua) ja ruisleipää.
Ihanaa, sen jälk saakin olla miettimättä ja nauttia jouluruokia muutaman päivän☺❤🎅
Minulla on norjalainen puoliso. Hän on tottunut siihen, että lipeäkala syödään norjalaisittain. Eli lipeäkalan kanssa pitää olla rapeaa pekonisilppua ja kunnon becahamel-kastike sekä kuivista herneistä tehtyä hernesosetta. Tottakai meillä on myös ihan tavallisia vihreitä herneitäkin pöydässä ja lapset voivat valita vaikka molempia lipeäkalansa kanssa.
Parsakeittoa (Ei parsakaali!) ja saaristolaisleipää.
Toinen ero suomalaisessa ja norjalaisessa lipeäkalan valmistuksessa on se, että norjalaisittain tehdystä lipeäkalasta nypitään huolella ruodot irti kalapihdeillä ja kala laitetaan uuniin vesihauteeseen kypsymään.
Vierailija kirjoitti:
Parsakeittoa (Ei parsakaali!) ja saaristolaisleipää.
Nam!
Vierailija kirjoitti:
Minulla on norjalainen puoliso. Hän on tottunut siihen, että lipeäkala syödään norjalaisittain. Eli lipeäkalan kanssa pitää olla rapeaa pekonisilppua ja kunnon becahamel-kastike sekä kuivista herneistä tehtyä hernesosetta. Tottakai meillä on myös ihan tavallisia vihreitä herneitäkin pöydässä ja lapset voivat valita vaikka molempia lipeäkalansa kanssa.
Jaa. Kuule veikkaanpa, että ketään ei kiinnosta norjalaisen ja suomalaisen lipeäkalan ero. En itseasiassa tiedä ketään, joka edes söisi lipeäkalaa.
Katkarapuwokkia. Nopeaa ja hyvää.