Kauanko tonnikalapasta säilyy jääkaapissa?
Unohdin 5 päivää sitten tehdyn tonnikalapastan jääkaappiin, nyt mietin voiko sitä enää laittaa pakastimeen? Näyttää ja tuoksuu ihan normaalilta, ehkä vähän näyttää ns "limaiselta", mutta voiko johtua öljystä?
Kommentit (7)
Roskiin vaan. Terveisin italialaisen vaimo. Pasta syödään heti, ei sitä lämmitellä seuraavana päivänä.
Vierailija kirjoitti:
Roskiin vaan. Terveisin italialaisen vaimo. Pasta syödään heti, ei sitä lämmitellä seuraavana päivänä.
Höpölöpö. Tai heupeu leupeu.
T. Ranskalaisen vaimo
Itse pakastaisin tonnikalaruuat viimeistään seuraavana päivänä. En tiedä mitään niin inhottavaa makua kuin ei-tuore kala. Maistuu eltaantuneelta. Tuo viisi päivää on jo hurja, älä syö.
Miten tähän keskusteluun liittyy minkä maalaisia äijiä teillä on:D
T. Suomalaisen vaimo
Ok, eli roskiin menee. Harmittaa kyllä heittää ruokaa roskiin, mutta oma moka kun unohdin jääkaappiin..
Olen saanut aikanaan helkkarinmoisen ruokamyrkytyksen neljä päivää vanhasta tonnikalapastasta. Melkein arvasin ettei kannata syödä, mutta söinpä kuitenkin rahapulassa. Kala ei säily kauaa. Maaeläimenkin lihalle tuo aika on liikaa.
Toki se on arpapeliäkin, että millainen mikrobikasvusto milloinkin ehtii tuossa ajassa kasvamaan, sekä tottakai ihmisissä on eroja.
Mutta opin kerrasta etten enää ota sitä riskiä.
Yhden päivän vain.