Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mun tekemät sämpylät on AINA kovia ja kuivia, taikinamaisia. Missä menee vikaan?

Vierailija
27.09.2018 |

Kokeillut vaikka mitä eri reseptejä. Haluaisin pehmeitä ja hyviä sämpylöitä..

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitatko liikaa jauhoja?

Vierailija
2/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa jauhoja, ei tarpeeksi kohonneita, liian kuumassa paistettu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

- omista yleiskone

- mittaa koneen kulhoon 300 g puolikarkeita vehnäjauhoja, 5 g suolaa, 5 g sokeria ja 35 g kuivahiivaa, pyöritä sekaisin taikinakoukulla

- lisää kulhoon 210 g vettä, vaivaa hitaimmalla nopeudella puoli tuntia.

- pysäytä kone, anna levätä kelmulla peitettynä puoli tuntia

- ota taikina koneesta leivinpöydälle, pyörittele sämpylöiksi pellille

- anna kohota liinalla peitettynä huoneenlämmössä puoli tuntia

- paista keskitasolla 200 astetta 18 minuuttia

- anna jäähtyä hetken, nauti pehmeistä sämpylöistä

Vierailija
4/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Varmaan liikaa jauhoja. Sämpylätaikinan kannattaa olla aika löysää, siitä voi tehdä jopa sellaista ettei niitä sämpylöitä voi pyöritellä käsissä ollenkaan vaan kipataan vaan lusikalla pellille.

Vierailija
5/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei liikaa jauhoja, taikinan vaivaaminen huolella, kunnon kohotus, niin hiivaakaa ei tarvitse kovin paljon käyttää. Jos sämpylöissä käyttää paljon kovia ainesosia (hiutaleita, siemeniä, jyviä jne.), niin sämpylöistä saattaa tulla raskaita ja kovia.

Vierailija
6/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liikaa jauhoja, liikaa vatkattu taikina, liian kauan uunissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei liikaa jauhoja, taikinan vaivaaminen huolella, kunnon kohotus, niin hiivaakaa ei tarvitse kovin paljon käyttää. Jos sämpylöissä käyttää paljon kovia ainesosia (hiutaleita, siemeniä, jyviä jne.), niin sämpylöistä saattaa tulla raskaita ja kovia.

Lisään: kohotus kaksi kertaa, ensin taikina ja sitten leivotut sämpylät.

Vierailija
8/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

mulla aina sama ongelma. Tänään bongasin tämän ohjeen ja ajattelin kokeilla:

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/201805112200935533_rh.shtml

tykkään siitä että leivässä on jyvää ja rakennetta, käytän mielelläni muuta kuin vehnäjauhoja. Ehkä olen siinä mennyt vikaan? Kerran muistaakseni kokeilin myös sämpyläjauhopussin ohjeen  mukaan tehdä ja tuli hyvät, omat reseptikokeiluni ovat varmaan menneet liian jyväpitoisiksi ja jauhontäyteisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
27.09.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla oli pullien kans sama ongelma ennenkuin tajusin alkaa kohottamaan ne kunnolla kaksi kertaa.

Vierailija
10/14 |
16.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luin sämpylänteko ohjeesta että, 

3rkl sinappia tai hunajaa.

Lukihäiriö tekee joskus hassuja temppuja :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
16.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En vaivaa sämpylöitä ollenkaan

Taikinan on oltava hyvin pehmeä

Kumpan kohonneen taikinan pöydälle ja leikkelen siitä sämpylöitä ja muotoilen kevyesti

Osa sämpyläjauhosekoituksista ei ole hyvä

Vierailija
12/14 |
16.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se joka hlvetin ohjeessa peräänkuulutettu vaivaaminen itse asiassa pilaa niin sämpylät kuin pullat. Löysä taikina, sekoitat vaan ihan pakollisen määrän, kohotat kunnolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
16.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kohotus, kohotus ja kohotus

Vierailija
14/14 |
16.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi myös kohottaa liikaa, ja sitten tulee likilaskuisia, kovia sämpylöitä taas.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän viisi kaksi