Miten teet oman täydellisen jauhelihakastikkeesi spagetille?
Kommentit (250)
Vierailija kirjoitti:
Keitän soijarouheen vedessä ja tomaattimurskassa.
Ja sitten se on täydellinen jauhelihakastike?
Eipä se bolognese kastike kovin kummoisia vaadi. Ruskistaa jauhelihan, ja sipulia lihaliemi fondi, purkki Muttia,
valkosipulia, pippuria ja sokeria. Sitten voi toki olla yrttejä tai vaikka vuohenjuustoa.
Tarjoiluun parmesania ja rucolaa.
Kuullota sipuli, lisää jauheliha ja paista. Tomaattimurskaa ja paseerattua tomaattia kastikkeeksi, hyvä loraus punaviiniä joukkoon. Lopulta maisteriksi suola, pippuri, oregano ja valkosipuli. Tarjoillessa päälle parmesania.
Ei mulla ole erityistä lempireseptiä, olen tutkinut erilaisia ragu alla bolognese-ohjeita ja sovellan usein vähän. Haudutan pari tuntia. Viiniä siihen tulee kyllä. Eikä syoda spaghetin vaan meillä yleensä rigatonin kanssa. Harvemmin tulee tehtyä koska kestää, mutta on kyllä hyvää. Ja tässähän kysyttiin nimenomaan hyvää, ei helppoa ;-)
Ideoita vaikka täältä: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2010/nov/25/how-to…
Raasta porkkana tomaattikastikeen joukkoon, lisää lihaliemikuutio, basilikaa tuoreena tai kuivattuna, oreganoa, lisää mausteita, joita laittaisit jauhelihaan, valkosipulia, keittele hiljalleen niin, että tomaatista tulee aromit makeimmiksi. Ruskista jauheliha, sekoita ja nauti!
Vierailija kirjoitti:
Kuullota sipuli, lisää jauheliha ja paista. Tomaattimurskaa ja paseerattua tomaattia kastikkeeksi, hyvä loraus punaviiniä joukkoon. Lopulta maisteriksi suola, pippuri, oregano ja valkosipuli. Tarjoillessa päälle parmesania.
Maisteriksi :) mausteeksi siis!
Miksi noita valmiita fondeja ja liemikuutioita?
Pekonia, porkkanaa, selleriä, sipulia, punaviiniä, jauhelihaa, mutti tomaatimurskaa, tomaattipyrettä, mausteita ja tunnin haudutus. Tarjoillaan tuorepastan ja parmesan juuston kanssa.
Tää on varmaan niin tyypillinen ettei kukaan muu jaksa kirjoittaa, mutta näin:
Hienonnan pieneksi sipulia ja valkosipulia, raastan karkeaksi raasteeksi porkkanaa.
Kuullotan nämä tilkassa oliiviölyä ja lisään laadukkaan jauhelihan, jonka ruskista. Sekaan pari purkkia tomaattimurskaa ja yksi tomaattipyre. Määrä tietty riippuu käytetyn jauhelihan määrästä. Mausteeksi suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria. Sitten keitetään pitkään. Pikkuisen vettäkin voi laittaa jos keittyy liian sakeaksi kastike. Lopuksi voi silputa joukkoon vaikka hiukan tuoretta basilikaa. Tarjolle raastettua parmesan -juustoa kastikkeen kaveriksi. Ja sitä pastaa tietty.
Ruskea kastike, johon fondia, pieneksi pilkottuja tomaatteja, kuulotettua sipulia ja hivenen valkosipulia,
keitetään hiljalleen vähintään tunti.
Lisätään ruskistettu jauheliha, ketsuppia hivenen, maistellaan ja lisätään tarvittaessa esim. suolaa, pippuria.
.
Pastana Rummo-pasta ja annoksen päälle pecorinoa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi noita valmiita fondeja ja liemikuutioita?
Ei missään nimessä lihaliemikuutiota munkaan mielestä.
Kaksi kikkakutosta: valkosipuli ja oliivit. Niitä kun isket sopivassa suhteessa vaikka dolmion-valmiskastikkeeseen niin ávot. Sitten jos vielä isket valmiin spaghettiannoksen päälle parmesan-jauhetta ja leikkaat muutaman korren tuoretta oreganoa siihen... no sut ylistetään ylimpään kokkikategoriaan.
Vierailija kirjoitti:
Miksi noita valmiita fondeja ja liemikuutioita?
Ihan maun takia. Tietysti jos kaapissa on valmiiksi itse luista keitetty liemi niin suosittelen käyttämään sitä. Aika harvalla vaan etenkin jos tekeillä olevassa ruoassa on käytetty jauhelihaa.... Pelkällä suolalla ja pippurillakin toki pärjää mutta kyllä lihaliemi makua parantaa
older maam kirjoitti:
Raasta porkkana tomaattikastikeen joukkoon, lisää lihaliemikuutio, basilikaa tuoreena tai kuivattuna, oreganoa, lisää mausteita, joita laittaisit jauhelihaan, valkosipulia, keittele hiljalleen niin, että tomaatista tulee aromit makeimmiksi. Ruskista jauheliha, sekoita ja nauti!
Vaikea nauttia, kun pilaat kastikkeesi liemikuutiolla.
Vierailija kirjoitti:
Ruskea kastike, johon fondia, pieneksi pilkottuja tomaatteja, kuulotettua sipulia ja hivenen valkosipulia,
keitetään hiljalleen vähintään tunti.
Lisätään ruskistettu jauheliha, ketsuppia hivenen, maistellaan ja lisätään tarvittaessa esim. suolaa, pippuria.
.
Pastana Rummo-pasta ja annoksen päälle pecorinoa.
ällön kuuloinen setti. Fondilla ja ketsupilla maustettu ruskea kastike...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi noita valmiita fondeja ja liemikuutioita?
Ihan maun takia. Tietysti jos kaapissa on valmiiksi itse luista keitetty liemi niin suosittelen käyttämään sitä. Aika harvalla vaan etenkin jos tekeillä olevassa ruoassa on käytetty jauhelihaa.... Pelkällä suolalla ja pippurillakin toki pärjää mutta kyllä lihaliemi makua parantaa
Tarkoitat kai, että pahentaa :D:D (meinaan ne liemikuutiot)
Paseerattua tomaattia, sipulia ja mausteita.
Eikö löydy yhtään reseptiä ilman tuota iänikuista tomaattimurskaa?!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi noita valmiita fondeja ja liemikuutioita?
Ihan maun takia. Tietysti jos kaapissa on valmiiksi itse luista keitetty liemi niin suosittelen käyttämään sitä. Aika harvalla vaan etenkin jos tekeillä olevassa ruoassa on käytetty jauhelihaa.... Pelkällä suolalla ja pippurillakin toki pärjää mutta kyllä lihaliemi makua parantaa
Tarkoitat kai, että pahentaa :D:D (meinaan ne liemikuutiot)
Itse käytän kyllä fond du chefiä enkä kuutioita, mutta ihan miten vaan.... veikkaisin kyllä että jos maistelemaan alat niin pidät enemmän fondilla maustetusta kuin pelkällä suolalla ja pippurilla....
Keitän soijarouheen vedessä ja tomaattimurskassa.