Pihvinpaisto-ohje 3 min/puoli oli huijausta: pihvistä tuli kuiva! Että suututtaa
Entrecote-pihvi, voita (koska öljy roiskuu) ja valurautapannu. Paistoin tv-kokin ohjeen mukaan 3 min/puoli välillä käännellen, mutta yhteensä 6 min siis. Pihvi oli menettänyt kaiken mehevyytensä. Vähänkö tunsin tulleen petetyksi!
😡
Kokkipoika
Kommentit (5)
Siitä se lähtee.
Pihvinpaisto on taito, jonka oppii vain harjoittelemalla.
Pannun täytyy olla tosi kuuma ja lihan huoneenlämpöistä. Pihviä paistetaan 2-3 min, käännetään ja annetaan paistua toiset 2-3min.
Oikea ohje on 1min/sentti/puoli. Eli jos sulla on 3cm paksu pihvi, niin silloin sen pitäisi kyllä mennä noin.
Mutta mä en ole ikinä kuullut ohjetta että pihviä pitäisi käännellä, vaan päin vastoin: ei kosketa muuta kuin sen kerran kun käännetään.
Näin mulle on aina tullut ihan loistavat pihvit.
Sulla oli varmaan ohuempi pihvi kuin tällä tv-kokilla.
Katsos, kun pihvin paksuus vaikuttaa kypsymisen asteeseen.