Onko suomalaisten makuaisti jotenkin kehittymätön?
Tuli vaan mieleen siitä että aika usein aletaan esittämään että "hyvää on kun osaa maustaa".
Jos en ihan väärässä ole niin esim. italialaiset syö kasviksia vaikka niitä ei niin hirveästi olisi maustettukaan.
Kommentit (3)
Lämpimimmissä maissa maustaminen oli ennen tärkeää peittämään pilaantuneen maun, siinä missä viileämmässä ruuat pysyivät tuoreempina pidempään. Nykyisin niitä mausteita ei tarvitse niin paljoa kun on jääkaapit yms, mutta maustaminen on silti jäänyt elämään.
Espanjalaiset ei uskalla syödä tuoreita kasviksia, se oli yllätys kun olivat täällä eikä kelvannut kurkut ja tomaatit kun ei ollut keitetty... Tosin yksi tuttu sai kauhean taudin Italiassa jäätelökioskista ostetusta jäätelöstä, monia sairaalassaolokausia ja kaikki ruuat piti opetella kuukausien aikana syömään uudestaan, aluksi ei voinut syödä kuin maustamatonta keitettyä perunaa. Ranskassa sanotaan salaatiksi kaikenmaailman makaronimössöjä joissa on jotain majoneesia ym. eivät ymmärrä normaalin vihreän salaatin päälle mitään, ja syövät juustoa jatkuvasti ja jokaisella aterialla.
Italiassa kasvikset maistuu paremmalta, niin niitä ei tarvitse kummemmin maustaa.