Mitkä olivat huonoimmat kouluruuat, jotka muistat?
Itse en ainakaan tykännyt yhtään kalakiusauksesta, jota yleensä tarjottiin muistaakseni punajuurisalaatin kanssa.
Toinen inhokkini oli kinkkukiusaus, jonka kanssa oli tarjolla aina salaattia, johon oli pistetty mandariineja.
Kommentit (91)
Pinaattikeitto + kylmät kananmunat. Siitäkin kyllä joku tykkäsi.
Lihakeitosta en tykännyt. Läskiset lihapalat ei tuntuneet kivoilta suussa.
Kalakiusaus oli mullakin, ja kesäkeitto. Loppu ala-asteen kävin pienessä kyläkoulussa ja siellä kaikki ruoka oli hyvää.
Silakkapihvit. Kaikkia muita kouluruokia olen syönyt myöhemminkin, mutta silakkapihvit ei vaan mene alas.
Inhosin koulun mauttomia kastikkeita. Nykyään kouluilla onneksi on maustepöytä, minä haaveilin siitä koko peruskoulun ajan. Olisi saanut jauhokastikkeisiin makua.
Tilliliha. Sitä piti köksäntunnillakin tehdä. Yök.
Toinen inhokkini oli (ja on edelleen) silakkapihvit. Nehän pitäisi pystyä syömään ruotoineen kaikkineen, mutta musta tuntui AINA siltä että niitä hemmetin neulankokoisia luita oli nielu täynnä. Noina päivinä tuli kyllä oltua nälässä, ei sitä perunamuussiakaan kuiviltaan viitsinyt kauhakaupalla syödä.
Kanaviillokki. Maussa ei sinällään mitään vikaa mutta se liisterimäinen koostumus sai minulla aina aikaan oksennusrefleksin.
Oulussa tarjottiin aikanaan
keitettyjä perunoita ja pöytiin oli nostettu säilyke sardiineja tomaattikastikkeessa. Itse kyllä pidin mutta moni ei varmasti.
Kouuaikana eniten inhosin pinaattikeittoa.
Suosikkiruoat olivat lihaperunasoselaatikko ja ohrapuuro mehukeitolla.
Nyt ehkä eniten tökkisi kelmeä kanaviilokki.
Rössypottuja tekisi mieli syödäkin kun ei ole vuosiin saanut.
Pinaattikeitto +keitetyt kananmunat, veriletut sekä merimiespihvi-nimellä kulkenut lihaperunalaatikko.
edit: Ainiin, tosiaan tuo kanaviillokki, jonka "liemi" oli venyvää, kiisselimäistä ainakin lapsuuden kotiseudullani, Kaakkois-Suomessa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Inhosin eniten ’ kananjalkalientä’, joka oli kanakeittoa, joka kenties oli suurustettu ruisjauholla. Keitto haisi aamusta alkaen.
Inhosin myös perunaryynivelliä ja ruisjauholla suurustettua marjapuuroa.
1950- luvulla koulussani kävin iltavuorossa, joka aloitettiin isossa keittiö-ruokalassa seisten ja päällysvaatteet päällä syöden noita laihoja ruokia. Joskus saatiin näkkileipää, joka oli voideltu aidolla voilla ja lasillinen maitoa.
Tilliliha, ne lihan palaset eivät pehmentyneet yhtään vaikka kuinka niitä väyläsi suussa. Ihan kuin olisi syönyt lihanmakuista purkkaa.
Jaa että vieläkin pitää ilmaisista ruuista valittaa? Hävetkää saatanat!
Ei ollut kuin yksi inhokki, sipatti.
Rössykeitto, veripalttu, tilliliha ja silakkapihvit olivat suosikkiruokiani.
Olen varmaan omituinen poikkeus. Pidin useimmista kouluruuista, mukaanlukien tilliliha, kanaviillokki ja silakkapihvit.
Perunat olivat kamalan huonolaatuisia silloin 70- ja 80-luvulla (muuallakin kuin koulussa).
Poronliharuuat olivat inhokkejani, Lapissa kun niitäkin tarjottiin. Etenkin poronlihakastike oli järkyttävän pahaa. Poronnahkakastikkeeksi sitä sanottiinkin.
Käykö täällä alapeukuttamassa joku triggeröitynyt keittäjä, joka on ottanut itseensä kun kaikki eivät pidäkään kaikista ruoista? :D Suurin osa kouluruoista oli kyllä mun mielestäni ihan maukkaita perussafkoja, mutta tosiasiahan on se, että niitä "perusinhokkeja" löytyy aina.
Kesäkeitto, kalakeitto, tilliliha, kanaviillokki, verilätyt
kinkku- ja kirjolohikiusaukset, hernekeitto, lihaperunasoselaatikko, nakkikastike, sei-kala, tonnikalapastavuoka
Appelsiiniporsas. Harmaassa läskikastikkeessa appelsiininpalasia. Toinen inhokki oli lihamureke, sillä se näytti ja haisi aivan koirillemme syötettävältä purkkiruoalta. Tomaattisilakat sitten vielä piikikkyyden vuoksi.