Mitä on juuston pinnalle tuleva valkoinen aine?
Kommentit (14)
Riippuu aineesta. Esimerkiksi cheddarissa voi olla sellaisia valkoisia juttuja, mutta ne vain kuuluvat siihen juustoon. Jos se on pörröisää tai juusto haisee pahalle (tai erilaiselta kuin tavallisesti), ei varmaan kannata syödä. Ei myöskään kannata säilyttää juustoa täysin umpinaisessa rasiassa, koska silloin se homehtuu helpommin. Juuston pitää antaa vähän hengittää.
Se on hometta. Voit leikata sen pois ja syödä loput, niin tehtiin ainakin vielä 1970-luvulla. Tuskin kukaan sairastui. Varmempi on heittää se roskiin ja jatkossa ostaa vähemmän juustoa kerralla.
Haha valkoinen juusto on luomutuote. Naiset tulkaa herkuttelemaan
Yleensä se on hiivaa. Se ei ole vaarallista, mutta se helposti haisee vähän eltaantuneelta ja sillä tavalla vaikuttaa pikkuisen makuunkin. Varsinkin miedonmakuisten juustojen makuun.
Home on yleensä muun väristä kuin valkoista. Siinä on vihreää, sinistä, rukskeaa, harmaata väriä ja pilkkua.
Oon huomannut että Valion juustoihin tulee hometta tosi helposti. Etenkin oltermanniin. Muissa lähinnä ulkomaalaisissa juustoissa ei ole ongelmaa. Mistäköhän johtuu?
Myös tavallinen maito (suomalainen) pierettää sairaasti ja vatsa kipeytyy. Mutta esim virolainen maito tai luomumaito (tai maitojuoma) ei tee tätä.
Saattaa olla suolakiteitäkin, monissa pitkään kypsyneissä juustoissa on tätä
Hometta se kuulemma on, mutta sen voi höylätä siitä pois ja käyttää lopun juuston.
Se on valkovuotoa joka kovettuu siihen pinnalle kylmässä tai sitten juuston omaa juustospermaa.
Juustomestari tietää kirjoitti:
Se on valkovuotoa joka kovettuu siihen pinnalle kylmässä tai sitten juuston omaa juustospermaa.
Tämä!
Kalsiumia tai hiivaa, ei haittaa :) joskus nousee siitä juustosta